Nove provide

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Škoda resursov v obliki Provid. Romune, Ukrajince in Bolgare bi jaz lovil tako, da bi promet speljal skozi postajališča pa ene par policijskih ekip v sodelovanju s carino in akcija. Psi, tehtnice, morebitne ostale mobilne enote, če jih imamo pa bi se hitro naredil red, je pa to potrebno izvajati in ponavljati.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Škoda resursov v obliki Provid. Romune, Ukrajince in Bolgare bi jaz lovil tako, da bi promet speljal skozi postajališča pa ene par policijskih ekip v sodelovanju s carino in akcija. Psi, tehtnice, morebitne ostale mobilne enote, če jih imamo pa bi se hitro naredil red, je pa to potrebno izvajati in ponavljati.

Pa nekaj patrulj postaviti na nadvoze - kamero v roke, na naslednjem počivališču pa dol zvlečti vse, ki prehitavajo kljub prepovedi. Se bi hitro razvedlo in bi se tudi to umirilo. (Prenos slike kot dokaz v današnjem času tudi ne bil smel biti prevelik tehnični zalogaj).

BTW: v Italiji je prehitavnje kamionov za časa prepovedi prehitavnj sankcionirano z 300,- EUR (zadnji podatek - možno, da se je kaj spremenilo) in pa-pa roza za vsaj mesec dni - pa ni višina kazni tista, ki odvrača - odvrača predvsem viskoa verjetnost, da boš ujet pri prekršku - in glej, glej - skoraj nihče ne prehiteva.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.249
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik proteus pravi:
Evo, malo so si jih še pri siolu privoščili.
wink-1.gif

http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/reportaze/2012/09/komentiramo_razpis_za_nove_provide.aspx

V tem članku piše:
Citat:
Glede prostornine motorjev na strani 52 piše: "Prostornina motorja vozil, navedena v razpisni dokumentaciji za vse sklope, je nazivna prostornina. Nazivna prostornina motorja je deklarirana prostornina motorja, ki je tudi opredeljena v nazivu tipa vozila. Primer: Zahteva se vozilo z delovno prostornino motorja najmanj 2500 cm3. Ponujeno vozilo, ki ima v nazivu tipa vozila 2.5, ima zahtevano prostornino motorja, čeprav je dejanska prostornina motorja npr. 2488 cm3."

Komplicirajo za BV ampak vseeno .. 2 litrski turbo bencinarji torej ustrezajo razpisu. Je prišlo do kake spremembe razpisa ali so si Avtomagazinovci drugače tolmačili razpis?

Mi smo drugače tolmačili. Malo preverili pri pravnikih, pravijo, da če bi se kdo pritožil, ta dikcija ne zdrži, ker je izrecno zapisano "delovna prosornina 2000 do 3000", delovna prostornina pa je jasen pojem, ki ga ne moreš "predefinirat" v nekaj drugega. Če bi pisalo samo "prostornina 2000 do 3000" bi bilo verjetno OK, čim je pa izrecno napisano "delovna" pa kljub temu manevru in primeru ni OK.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.249
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne morejo. BMW se ni prijavil. Prijavil se ni noben, ki ima 2.000 do 3.000 kubikov.

Insignia OPC ali pa navadna 2.8V6 ustreza, ima 2.8 V6 motor. Glede ostalih podatkov nisem preverjal.
Navadna ne, ker se je ne dobi z ročnim. Ampak AT Vis se je itak prijavila z 2.0 Turbo ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.070
11.168
113
kdo pa je dejansko to sestavljal tarazpis? Policaj? tajnica? šef? čistilka? naključni mimoidoči? a je kdo podpisan?

dosti bolje bi bilo da bi dali par vodilnim slo avto medijem nalogo, da izberejo tistih par avtov.. pa še temo za članek imajo. Verjetno neb nobenmu vzelo več kot uro ali 2...

roko na srce, kar smo tako ugotvili, dovolj bi bile že malo bolj nabrite kije za 15 jurjev.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Akcija "avto leta", podsekcija - provida leta. Sem prepričan, da bi dobili bolj primerne kandidate.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot je nekdo že napisal bi bili najboljši čim manj vpadljivi avti. Torej kak BMW, mogoče Audi, ki sta najbolj verjetni znamki za limanje na odbijač.

Ampak da vidimo pogumneža, ki bo na podlagi tega merila sestavil razpis
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.978
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kot je nekdo že napisal bi bili najboljši čim manj vpadljivi avti. Torej kak BMW, mogoče Audi, ki sta najbolj verjetni znamki za limanje na odbijač.

Ampak da vidimo pogumneža, ki bo na podlagi tega merila sestavil razpis
grin1.gif
Ce imas nekoga n odbijacu moras pa res biti kekec da dveh kapsov ne vidis za volanom.
Enkrat mi je na rit pripeljala kp vectra, pa hitro vidim kamere pri ogledalu, lampe na zadnji sipi, dva kekca spredaj.... Kljub temu da sem peljala kaksnih 20 vec kot je bilo dooljeno ob delu na ac sem pravi cas zmanjsal da jih nisem zanimal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Mi smo drugače tolmačili. Malo preverili pri pravnikih, pravijo, da če bi se kdo pritožil, ta dikcija ne zdrži, ker je izrecno zapisano "delovna prosornina 2000 do 3000", delovna prostornina pa je jasen pojem, ki ga ne moreš "predefinirat" v nekaj drugega. Če bi pisalo samo "prostornina 2000 do 3000" bi bilo verjetno OK, čim je pa izrecno napisano "delovna" pa kljub temu manevru in primeru ni OK.
Jest ne vidim v čem je problem Policaji so si zaželeli malce močnejših avtov, zato so napisali od 2000 do 3000. Tisti z 1999 so za njih prešvoh, in bodo izbrali takega ki ustreza razpisu, recimo tam 2500 ali podobno. z 2001cm3 najbrž ni nobenega.
So pa s tem, ko so napisali 2000 pokazali svojo skromnost, saj raja misli, da v ta rang spadajo tudi bolj skromna vozila s pogovornih 2l kubature, (v resnici pa 19xx cm3.) in je raja bolj zadovoljna zaradi skromnosti in varčevanja policije.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:

Tocno tako, ko v avstriji folk po postajalicu pelje mimo deckov z avtomati v rokah, so vsi mirni kot bubice.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
aha, torej ga razpustit takoj in se spet malo prišpara.

Kaj pa če bi tam zaposlili Utiševalca, in potem bi ti lahko napisal: "Utiševalec je govoril, zaklep."
grin1.gif

Hvala že imam službo!
cheer.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Jest ne vidim v čem je problem Policaji so si zaželeli malce močnejših avtov, zato so napisali od 2000 do 3000. Tisti z 1999 so za njih prešvoh, in bodo izbrali takega ki ustreza razpisu, recimo tam 2500 ali podobno. z 2001cm3 najbrž ni nobenega.
So pa s tem, ko so napisali 2000 pokazali svojo skromnost, saj raja misli, da v ta rang spadajo tudi bolj skromna vozila s pogovornih 2l kubature, (v resnici pa 19xx cm3.) in je raja bolj zadovoljna zaradi skromnosti in varčevanja policije.

Dej malo objasni, od kdaj dajejo policaji (tisti, ki so na terenu) razpise za avte ven? Tako si namreč razlagam tvoj post.

Pa če bi kdo ot teh, ki so delal te razpise vsaj malo povprašal fante, ki delajo na providah bi verjetno hitro dobil sliko, kakšni avto bi bili pravi. Tko pa je - kot je že nekdo napisal razpis po vsej verjetnosti pisan kaki določeni znamki na roko.

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Dej malo objasni, od kdaj dajejo policaji (tisti, ki so na terenu) razpise za avte ven? Tako si namreč razlagam tvoj post.

Pa če bi kdo ot teh, ki so delal te razpise vsaj malo povprašal fante, ki delajo na providah bi verjetno hitro dobil sliko, kakšni avto bi bili pravi. Tko pa je - kot je že nekdo napisal razpis po vsej verjetnosti pisan kaki določeni znamki na roko.

LP
Potem si pač moj post narobe razlagaš.
Ja tud možno, da je razpis napisan nekomu na kožo, kaj misliš zakaj ?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.070
11.168
113
a ti jaz povem kaj bi imel tisti pubec ki vozi provido? najmanj gallardota.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
jaz mislim da bi raje imel avto ki mu brezhibno delujejo zavore, ki mu ne ropotajo ležaji in ki ima dobre gume.