Nove provide

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
sam sebi verjetno res noben nebi napisal kazni. se je pa že zgodilo da se je z vozilom ki ga je imel, zapeljal na tehnični pregled. Sankcije so verjetno potem v obliki kakšnega neugodnega delovnega časa, do recimo neugodne vrste dela ki ti jo dodelijo itd... V katerem koli šihtu ti lahko šef zagreni življenje...
Torej če prav razumem v glavnem policaje in njihove šefe bolj skrbi za mojo varnost, kot pa za svojo in varnost njihovih podrejenih.
Meni je namreč nekoč policaj že odredil tehničnega, sami se pa vozijo tudi v neizpravnih avtih. in kot smo videli celo s preteklo registracijo.
Ali pa je tole o skrbi za mojo varnost bullshit in le pesek v oči in se gre le za pobiranje denarja od kazni. Po moje bo to drugo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.425
113
menim, da v tej drzavi nikogar ne skrbi za TVOJO varnost. Vse nas skrbi za varnost drugih in si ti vedno v obdelavi le kot potencialen problem in ne zrtev.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Dej nehi prosim te lepo z 200 konji bos lovil nekoga s 300! Pa ti ves kako poteka merodajna meritev? Ni to to, da se provida pelje 200 nekdo sibne mimo 250 in ga s stingerjem pocakajo inrecejo prehiter si bil!
Si policaj s provido Škoda RS z 200 KM, se voziš 130 po AC, mimo tebe prileti "Alonso" z F360 @ 220 kmh.
Boš imel dovolj časa za uradno meritev ?

http://www.masspro.eu/131331/index.html?
Naprava deluje tako, da policist v avtomobilu z vgrajenim sistemom na določeni razdalji spremlja vozilo v prekršku in meri hitrost svojega avtomobila. Naprava izračuna povprečje prevožene poti in hitrosti. Po pravilniku, morajo policisti prekrškarja slediti vsaj 500 metrov, da je dovolj za merjenje. Ob tem pa naj tudi omenimo, da so najboljši posnetki s provido do 300 metrov, tako da policisti večinoma ne sledijo vozilu na kratki razdalji.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Še enkrat samo zate... ker si funkcionalno nepismen + še kaj drugega...

Citat:
Jest ne vidim v čem je problem Policaji so si zaželeli malce močnejših avtov....

Pod to jaz razumem tiste, ki so na terenu.. ne vem, kaj ma nekdo, ki sedi v pisarni cele dneve kaj od tega...

LP

Še malo višje se si pa isti post razumel takole:

Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Dej malo objasni, od kdaj dajejo policaji (tisti, ki so na terenu) razpise za avte ven? Tako si namreč razlagam tvoj post.

Preberi, kar si SAM napisal in mi odgovoril. Ne obračaj besed, ampak podaj odgovor na vprašanje - če si ga sposoben sploh dati...

LP

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Dej nehi prosim te lepo z 200 konji bos lovil nekoga s 300! Pa ti ves kako poteka merodajna meritev? Ni to to, da se provida pelje 200 nekdo sibne mimo 250 in ga s stingerjem pocakajo inrecejo prehiter si bil!
Si policaj s provido Škoda RS z 200 KM, se voziš 130 po AC, mimo tebe prileti "Alonso" z F360 @ 220 kmh.
Boš imel dovolj časa za uradno meritev ?

http://www.masspro.eu/131331/index.html?
Naprava deluje tako, da policist v avtomobilu z vgrajenim sistemom na določeni razdalji spremlja vozilo v prekršku in meri hitrost svojega avtomobila. Naprava izračuna povprečje prevožene poti in hitrosti. Po pravilniku, morajo policisti prekrškarja slediti vsaj 500 metrov, da je dovolj za merjenje. Ob tem pa naj tudi omenimo, da so najboljši posnetki s provido do 300 metrov, tako da policisti večinoma ne sledijo vozilu na kratki razdalji.

Provide konstantno snemajo, vendar se podatki shranjujejo le za 15 sekund.
Ko policaj vidi kakšen manever ki ga lahko kaznuje, pritisne tipko za snemanje in se posnetek za 15 sekund nazaj posname na disk in snema do prekinitve snemanja.

smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.290
7.056
113
To sicer nima veze, ker, kot je napisano, se mora nekoga, ki se sumi, da vozi prehitro, snemati 500m, ni dovolj le to, da "švigne" mimo.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
tudi ko dinamik švigne mimo policaja lahko policaj vklopi snemanje in se mu zabeleži s kakšno hitrostjo je pripeljal mimo njega. Če je hitrost velika je 500 metrov prevoženih v 10 sekundah (hitrost cca 160km/h)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Še enkrat samo zate... ker si funkcionalno nepismen + še kaj drugega...

Citat:
Jest ne vidim v čem je problem Policaji so si zaželeli malce močnejših avtov....

Pod to jaz razumem tiste, ki so na terenu.. ne vem, kaj ma nekdo, ki sedi v pisarni cele dneve kaj od tega...

LP

Še malo višje se si pa isti post razumel takole:

Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Dej malo objasni, od kdaj dajejo policaji (tisti, ki so na terenu) razpise za avte ven? Tako si namreč razlagam tvoj post.

Preberi, kar si SAM napisal in mi odgovoril. Ne obračaj besed, ampak podaj odgovor na vprašanje - če si ga sposoben sploh dati...

LP
Ni problema, če imaš toliko domišljije, da si domišljaš nekaj, česar nisem napisal in o tem sprašuješ, jo imej pa še toliko, da si domišljaj odgovor.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Damn si noob... Od drugih zahtevaš odgovore v "piko", sam pa nisi sposoben dat enga navadnega odgovora... žalostno...

LP

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Provida sistem (Provida 2000), ki je vgrajen v policijska vozila v Sloveniji, podjetja Petards oz. prvotno JAI ne deluje tako, kot navajaš. Semanja za nazaj ni in hitrost se tudi avtomatsko ne zabeleži ob mimovožnji snemanega vozila.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
V policiji sta v uporabi 2 sistema videonadzora v vozilih. Kot že prej omenjen sistem provida in nek noname sistem snemanja policijskih postopkov, ki lahko snema za nazaj in ima montiran GPS za določanje položaja in hitrosti. Ta drugi sistem trenutno še ne omogoča snemanja vozil za dokazovanje hitrosti (GPS sistem je premalo natančen, problem so predori, itd). Lahko, da imajo ta drugi sistem, bom povprašal.