Citat:
Uporabnik BigBoss pravi:
Če bi se cestninile vse ceste, bi bilo to res. GPS naprava, ki bi sama računala kilometre, pa bi vedela, kdaj se vozič po cestninjenih cestah in kdaj ne in temu primerno priredila izračun.
Američani pač govorijo o cestninjenju vseh cest, tako je v članku.
Če pa bi želeli pokasirat samo določene plačljive ceste, bi bil pa naš ABC sistem povsem zadosten.
Tako kot bi bil GPS obvezen, bi lahko bla ABC tablica obvezna.
Kje bi pa dobili nove karte za nove odseke, pa nove cene? Bi se update naredil avtomatsko, tako kot software?
A tako kot ti siol šari po modemu in komunikatorju kakor se jim zdi? Ti ukinejo vmesnik siol in aktivirajo siol plus? pa delajo popravke, resete menjajo software in ne vem kaj še vse, brez moje vednosti?
Citat:
Uporabnik BigBoss pravi:
Ne me narobe razumet. Tudi sam se ne strinjam s cestninjenjem na tak način, saj bo slej kot prej prišlo do zlorab, vendar pa ni vse tako črno-belo kot si hotel ti predstavit.
Najbrž je zadeva še precej bolj črna, kot smo mi danes sposobni dojeti.
Ta sistem se pomoje uvaja prav zaradi vohunjenja za državljani, cestninili bi lahko pravtako učinkovito na druge in cenejše načine.
Zloraba? zagotovo bodo. hehe, bodo malo popravili zakon, pa ne bo več zloraba ampak vse legalno.
Če se spomniš, so policaji pred leti tud govorili, da darsovih kamer policaji ne bodo uporabljali za ugotavljanje in iskanje prekrškarjev, pa se je pri toči na Trojanah izkazalo, da to ni res.
Pa je bil folk pomirjen, ok dobro, naj kamere bodo zaradi varnosti, če bi vedli da so zaradi iskanje prekrškarjev bi se kdo pobunil.
Tud zdej folk misli, super je satelitsko cestninjenje, bo bolj pravično cestninili, saj poti pa hitrosti pa ne morejo gledat, ker jim naprava tega ne pošilja. Ampak bo en naredil remote software update bo pa znala naprava tud to.
Sicer pa že danes na LPP operater vsak trenutek točno vidi, kje se nahaja kak avtobus, pa tud izračunat se da, kolk hitro se je avtobus premaknil iz točke A v točko B. To, kar pravijo da ne bo, in da ne more biti, na LPP že lepo laufa.