Nove cene vinjet

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Ena misel direkt iz glave na forum:

a da bi pa EU zafehtal še za malo več denarja in bolj učinkovito porabili naše pobiranje davkov in naredili SLO AC zastonj pa nobenemu ne kapne. Vsi bi bili veseli, celo naše sosednje države. Pravzaprav bi se jim posmejali v brk.

ah to pa ne, no bi gradben lobi zgubil ves posel, SCT Zidarska mafija na čelu.
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Jaz pa denimo za svoj posel rabim veliko elektrike. Ali ne bi bilo prav, da elektriko plačujemo vsi pavšalno, sicer bodo tisti, ki moj izdelek kupijo nekako na boljšem? Ma saj ne vem, kaj si hotel povedati. Socializem je mimo in končni potrošnik v ceni plača vse stroške, ki so v verigi nastali. Tudi cestnine. Če pa tega ni, pa nekdo v verigi crkne.
Jaz bi bil dejansko denimo bolj zainteresiran, da se tako lepo kot se iz davkov financirajo ceste, financira denimo optika do vsake hiše. To je tudi cesta in jaz jo denimo rabim. Ampak ker se je pojavila kasneje, se tega ne dela tako. Zakaj pa ne?

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
državi je v interesu, da ljudje čim bolj uporabljajo AC, zato jih stimulira s pavšalnim sistemom. po drugi strani je državi v interesu, da ljudje porabijo čim manj elektrike, ampak s pavšalnim sistemom bo dosegla ravno nasprotno. pravim ,da ne morete primerjati vinjet z drugimi pavšalnimi sistemi, ampak eni še kar vlečete butaste primerjave.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Državi je v interesu..............da nas čim bolj oskubi.......na tak ali drugačen način.
Če se spomnite....AC obroč okrog LJ je bil zatonj.....pa so z vinjetami zaslužili.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
KSZ
Fora je v tem, da sistem plačila po kilometru NI pravičen. Ker za ceste obstajajo fiksni in obratovalni stroški. In se 100% strinjam, da za stroške, kateri nastanejo zaradi uporabe ceste, kasirajo po km, to je najbolj pravično. Vsekakor pa ni tako za fiksne stroške ali npr. stroške čiščenja. Namreč to je NASTALO in nastaja ne glede na to, ali se ti pelješ 1km ali pa 100km. Služba za čiščenje snega mora biti tam. In za tisti 1 cent, kolikor npr. dobi od tebe, ker si se peljal 1km ne more narediti nič. Toliko o pravičnosti.