Nova zmaga feministk - feminizem, politična korektnost in podoben bullsh1t

erikson

Guru
25. avg 2007
22.309
6.131
113
Maja Peharc, predstavnica uredništva spol.si in kolektiva Rdeče Zore, je predstavila finaliste in finalistko za nagrado bodeča neža.

"Revolucija bo feministična ali pa je ne bo."

1678041520-petra_parovel-1024x683.jpg

“Zdaj bomo povedala eno zelo nepopularno mnenje med ženskami. In grdo bom povedala, najbolj neposredno, kar lahko. Če je treba kdaj širiti noge, moraš razširiti noge. Moškim to veliko več pomeni kot ženskam. Ženske imamo več obdobij, ko nam milijon stvari hodi po glavi, ko se nam ne da. Ampak še vedno, če je to enkrat na teden, naredi in bo boljše.”

Petra Parovel, vplivnica

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.714
5.876
113
Dejstvo je da so vsa delovna mesta enako plačana neglede na spol. Narava človeka z njegovimi psihofizičnimi lastnostmi je pač poskrbela, da smo moški bolj primerni za nekatera dela bolj kot ženske. Primer je gradbeništvo na eni strani, in vzgojiteljice na drugi. V branžah so pa plače kakšne pač so.

Edino v sodstvu ne vem zakaj je toliko žensk. Zdaj me bodo feministke zasule z kritikami, ampak to kar bom napisal je res, in prav tako specifično, kot sem že prej napisal, z naravo spola. Za odločevalske/vodstvene položaje niso primerne. To pa zaradi njihovega, z hormoni pogojenega razmišljanja. Vsak poročen moški bo to priznal, vsaka ženska pa zanikala, ker se te njihove narave pač ne zaveda. Sem spadajo tudi sodnice.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113
V poklicih, kjer je veliko dela z ljudmi, je tudi več žensk. V poklicih, kjer je več dela s stvarmi, je več moških.

To je biologija, že milijonkrat dokazano.
V državah, kjer najbolj stremijo k neki enakosti, se te razlike še povečujejo, ne zmanjšujejo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.309
6.131
113
Marta Kos (predsednica "Ona ve") je sicer v Odmevih pošteno povedala, da ima Slovenija eno najmanjših razlik v plačah. Profesionalka Tanja Starič je namreč namigovala drugače, podobno kot ostale slovenske "mnenjske voditeljice".

Za EU volitve je predlagala sistem zadrge na volilnem listku - ženska, moški, ženska, moški, ...

Na druženju kolegic pri Pirc Musarjevi sem opazil, da so stregli in stole pospravljali praktično sami moški. To ne vem, kako je šlo lahko skozi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.837
6.500
113
Seveda so... Komplet vse JS. Kjer je visina place obratnosorazmerna z socialno varnostjo - bolniske, dopusti ipd... Ipak je pri nas navada, da vseeno zenske ostajajo doma zaradi otrok (kar ne smatram kot narobe, preden se kdo vtakne). In ker moski praviloma ne zmorejo sfinancirat cele familije sami, so mame primorane najti eno tako sluzbo, kjer se ne boji, kaj bo, ce otrok zboli.

Spet sodnic ne mores primerjati s cistilkami, ampak kolegi pravniki na trgu. Iz prve roke 140€+ddv/h, kako ure steje, pa pitaj boga. Koliko na uro dobi sodnica?

• Haha
Reactions: trance0