Nova zmaga feministk - feminizem, politična korektnost in podoben bullsh1t

B81

22. jul 2007
36.870
10.439
113
Po drugi strani, zakaj pa ne? Problem je iskati problem, kjer ga ni. Ce zena ne prevzame priimka oziroma ga doda - pa kaj pol... Kljub temu je nekaj najbolj obicajnega pri nas, da ga in tukaj iskati zgodbo je res ze malo obupano.
Spet nekaj novega za odstopanje od navajene "normalnosti". Jaz sem vprašal, čemu, ker pač zanima mene. Zakaj? Ker mi je butasto, ampak to je IMO. O kakem obupu spet pretiravaš in delaš bum iz nič?

Spet IMO je to zato, ker je klenim slovenkam bilo nerodno nositi nove priimke, ki jih nihče ne zna izgovorit. Iz prve roke, slovenske firme z več 10k zaposlenimi in v njihovih pisarnah, s katerimi sem dnevno v stikih...jao jao, lahko si samo misliš, da slovenskih mož ni več.
Eni smo pač malo bolj konzervativni, ampak to je danes itak greh.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.511
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
IMG_20240302_150515.jpg

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.500
113
Ker mi je butasto, ampak to je IMO. O kakem obupu spet pretiravaš in delaš bum iz nič?

Ni bilo namenjeno tebi, ampak biziju. Njegov naslednji post me tezko preprica o nasprotnem...

Jaz imam svoj priimek, nisem niti poročena. Njegovega mi ne bi bilo nerodno nositi. Res pa je, da ni slovenski (na tem mestu apeliram, da se ognete ksenofobnim opazkam, ker bo nekdo na mino stopil). Zakaj? Vprasanje je, zakaj nekaj narediti, če s tem ne pridobis nič. Delo zaradi dela samega? Ko izvenzakonska skupnost ne bo več enakovredna zakonu, sva naslednji dan pri matičarju. Najina družina je in bo "zavarovana" tako skupnostno kot premozenjsko kot se pritice. In to je naloga in vloga zakona.

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.986
3.677
113
Ni bilo namenjeno tebi, ampak biziju. Njegov naslednji post me tezko preprica o nasprotnem...

Jaz imam svoj priimek, nisem niti poročena. Njegovega mi ne bi bilo nerodno nositi. Res pa je, da ni slovenski (na tem mestu apeliram, da se ognete ksenofobnim opazkam, ker bo nekdo na mino stopil). Zakaj? Vprasanje je, zakaj nekaj narediti, če s tem ne pridobis nič. Delo zaradi dela samega? Ko izvenzakonska skupnost ne bo več enakovredna zakonu, sva naslednji dan pri matičarju. Najina družina je in bo "zavarovana" tako skupnostno kot premozenjsko kot se pritice. In to je naloga in vloga zakona.
Ne maram za Kranjca....
Hehe

B81

22. jul 2007
36.870
10.439
113
Zgleda, da je alter postal ze minsko polje, kolikor se bere jabo...

Zdaj ze vec nic ne smes rect ker lahko stopis na mino. F Sloveniji.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Se vidi, da nimaš pojma, o čem sem pravzaprav pisal. Malo sem se ponorčeval iz klenega Slovenca, ki v sporočilu o rojstvu otroka poudari, kako ima žena njegov priimek. Potem si me ti blagovolila poučiti, da se iz napačne sklanjatve vidi, da je pravzaprav reklamiral ženin FB profil. Kako vraga naj bi to vedel? V napačne sklanjatve in druge pravopisne napake se navadno ne vtikam, ker se tako vsi izgovarjate na autocorrect in pri tem ne veste, da se ga da tudi izključiti.
Pri tem mi je pa vseeno, če ste poročeni ali ne, imate iste ali privzete priimke, sicer me malo čudi, da skoraj noben moški ne prevzame ženinega, kvečjemu svojega podvoji. Sicer je včasih malo težav, ker mora mamica dokazovati, da je res mama, ker ima otrok priimek po fotru.

• Objave ne odobravam
Reactions: tomi

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.500
113
Tocno vem, kaj si hotel povedat. Nisi neki zakompliciran in pretirano globok.
Odgovarjala sem pa dvema. Bi bilo lazje enemu ali drugemu razumeti to, ce bi vsakemu odgovarjala v svojem postu? Ali kako naj se lotim, da ne bo zmede?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.039
5.650
113
Zgleda, da je alter postal ze minsko polje, kolikor se bere jabo...

Zdaj ze vec nic ne smes rect ker lahko stopis na mino. F Sloveniji.
To me spomne na un vic....

Ko policaj ustavi pijanega voznika.....

Pa se zatakne pri "kaj ste pa pili“ ?

Ah kr cvičk napiš...Chardonnay tko ne znaš :D

• Haha
Reactions: jonny77 in jtfc