Nova Toyota Prius

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Hmm, kako pa potem reč izriše Prius logotip, če je cenen negrafičen displej?
stupid-1.gif

http://www.priuswiki.de/images/2/23/Prius_3_Armaturenbrett_1_85_mid.jpg

Samo da ima Fiat, ki ga voziš, vrhunske materijale. So po celem svetu znani po tem.
nahrung002.gif

Ogo

Popolnoma enostavno ... s take razdalje pa je sploh nemogoče vedeti, ali gre za grafičen ali negrafičen display.

Drugače pa si ne izmišljuj dejstev. Fiati so zame jajca in me to ni sram povedat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Osebno je meni zunanjost 'užas' oz. zgolj evolucija grde zunanjosti prvega modela. Notranjost na drugi strani pa zelo dopadljiva. Pri Toyoti naslpošno opažam trend zmanjšanja zasteklitve, in povečevanje 'plehnatosti' (isti šmorn nova Yaris). Še malo pa bo zasteklitve toliko kot pri vojaških oklepnikih - mala lina.

Ampak pri taki vrsti vozila je tako ali tako pomembno kar bo prinesla kombinacija el. motorja in klasičnega...in to je bistvo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Enako velja zate, bro.
smile-1.gif

Jaz si nisem ničesar izmišljeval, ampak sodil po tistem, kar sem (zaenkrat) videl. Sredinski (radarski) del tega displaya deluje zelo negrafičen ... če pa ni, je pa samo grd. Bomo videli v prihodnosti s kake close-up slike kaj ta stvar zares je ...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Užas/grdota zunanjosti, kar je sicer relativno pojmovanje
smile-1.gif
, je zaradi aerodinamike. Stari ima koeficient zračnega upora 0.26, novi ima 0.25. Torej dizajn ni tak kar tako na pamet. Zračni upor je pa zadnja leta dokaj zanemarjen parameter avtomobila. Prinese pa lahko tako nižjo porabo, kot višjo končno hitrost.

Ogo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Enako velja zate, bro.
smile-1.gif

Jaz si nisem ničesar izmišljeval, ampak sodil po tistem, kar sem (zaenkrat) videl. Sredinski (radarski) del tega displaya deluje zelo negrafičen ... če pa ni, je pa samo grd. Bomo videli v prihodnosti s kake close-up slike kaj ta stvar zares je ...

Close up slik je kuker hočeš. Edinole Head Up Display v delovanju se še skriva.
nahrung002.gif

Ogo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Damn, danes sem si ogledal še ene druge slikce.
Facking lep avto
cool-1.gif

Design noter je tudi bistveno boljši kot pri stari, upam da je tudi kvaliteta plastike kaj napredovala.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja no, saj je že skoraj 6 let mimo od kar je bil sedanji Prius launchan. Nekaj pa tudi morajo spremenit na bolje, če ne ne bi prodali nič novega.
smile-1.gif

Mene drugače notranjost sedanjega ne moti. Bi pa menjal trenutni touch / super duper display za novega brez touch. Je fino imet na okicah, brez da bi jih dosti umikal s ceste, vse parametere vožnje in porabe. To so pri novem naredili carsko. Samo za počakat je še, kako bo izgledal in kaj bo prikazoval HUD, ki naj bi bil na voljo v EU. Verjetno v iber geek varijanti za dodatnih par jurjev EUR. Navigacija je out, Head Up Display je in.
smile-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno: