Nova Toyota Avensis

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Olje nima nobene veze z zanesljivostjo, še nisem slišal za motor, ki je zaradi intervala crknil.
Preberi si malce o Renault motorjih. Tam, če voziš na krajše intervale od predpisanih, potem motor kar nič več ne zahebava
evil.gif
. Če pa se držiš predpisanih materialov pa shodi 100%.

Sicer pa glede longlife intervalov. 30k km jajcanja po 5km verjetno res ne zna biti najbolj zdravo, ampak če jih pa narediš v npr. treh mesecih po AC s tempomatom na 130 km/h pa ne vidim težav. Kako bi sicer tovornjaki zdržali 100k km ali koliko že z enim oljem?

SIcer pa še glede daljših intervalov: moja kanta ima fiksnega na 15k km, kar pomeni, da na tri mesece izgubljam čas za brezvezno menjavo olja. Če bi bilo na 30k je že velika razlika je to samo 2x letno namesto 4x. Tako da... Sicer pa, jaz sem že zoptimiziral tako da...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Proizvajalec tudi predpiše določeno znamko olja. In pol to lahko recimo čez pol leta tudi spremeni. Je sedaj to olje "boljše". Ni nujno, samo novo pogodbo so podpisal, z drugim proizvajalcem
bonk.gif

Možno. Ne spomnim pa se, da bi recimo vw ali renault pogosto menjala aral ali elf za kaj drugega. Sicer pa je sintetično olje samo po sebi blizu neuničljivosti. Samo vsi še ne vejo tega.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Vojna sploh ni moj namen, ker vedno stojim za tem da ni zadeve ki ne crkne
grin1.gif

Če pa ostajamo izključno pr japoncih in tem razredu, nedvomno za isti denar Lexus oz Accord
smirk-1.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Zgolj mimogrede - 30kkm (vsaj pri VAG) ni fiksni interval ampak se prilagaja temu kar elektronika skombinira iz svojih nastavitev in inputa s senzorjev. Jaz ga npr. teram 70% AC in 30% regionalka in mi interval znese okrog 25kkm.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Olje nima nobene veze z zanesljivostjo, še nisem slišal za motor, ki je zaradi intervala crknil.
Preberi si malce o Renault motorjih. Tam, če voziš na krajše intervale od predpisanih, potem motor kar nič več ne zahebava
evil.gif
. Če pa se držiš predpisanih materialov pa shodi 100%.

Sicer pa glede longlife intervalov. 30k km jajcanja po 5km verjetno res ne zna biti najbolj zdravo, ampak če jih pa narediš v npr. treh mesecih po AC s tempomatom na 130 km/h pa ne vidim težav. Kako bi sicer tovornjaki zdržali 100k km ali koliko že z enim oljem?

SIcer pa še glede daljših intervalov: moja kanta ima fiksnega na 15k km, kar pomeni, da na tri mesece izgubljam čas za brezvezno menjavo olja. Če bi bilo na 30k je že velika razlika je to samo 2x letno namesto 4x. Tako da... Sicer pa, jaz sem že zoptimiziral tako da...

Olje pri renault motorjih nima ravno neposredne zveze. Verjetno ciljaš na stare 1.9 in 2.2 dci motorje, ki so imeli svoje probleme
smile-1.gif

Ne razumem pa, da se pri škodi al kaj že imaš ne moreš zmenit za longlife. Ko sem hotel kupit škodo so zatrjevali, da ni problema. Jaz recimo delam nekje med 110 in 160km dnevno in izključno po ac in ne vidim razloga, da bi takšen interval škodil. Motor se segreje 2x na dan in naredi precej km. Meni se pri teh km kar ugodno pozna daljši interval, problemov pa nobenih. Sicer pa kombiji imajo intervale na 50kkm, pa so motorji praktično enaki kot v osebnih avtomobilih. Seveda pa je pri jajcanju po mestu obvezna pogostejša menjava, saj piše tudi v navodilih, da se v težjih pogojih delovanja olje menja pogosteje!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Servis na 30k km je pa običajen kretenizem. Predvsem za olje. Ga enostavno ni olja ki bi motor kvalitetno mazal in ščitil (naj)več kot 20k km.

O tem se ne bomo kregali, ker itak večina "stručkotov" pojma nima koliko zdrži sintetično olje. Vw-ji nimajo nobenih težav s tem in mirno delajo 500, 600kkm in več. Olje nima nobene veze z zanesljivostjo, še nisem slišal za motor, ki je zaradi intervala crknil.

Tebi delovanje motorja in vloga olja nista najbolj jasni kajne?

Pa ne mi o 600k km pravljice pisat tukaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:Olje pri renault motorjih nima ravno neposredne zveze. Verjetno ciljaš na stare 1.9 in 2.2 dci motorje, ki so imeli svoje probleme
smile-1.gif
Nič ne ciljam. To pravijo Renault strokovnjaki, ne jaz.
grin1.gif

Citat:
Ne razumem pa, da se pri škodi al kaj že imaš ne moreš zmenit za longlife. Ko sem hotel kupit škodo so zatrjevali, da ni problema. Jaz recimo delam nekje med 110 in 160km dnevno in izključno po ac in ne vidim razloga, da bi takšen interval škodil. Motor se segreje 2x na dan in naredi precej km. Meni se pri teh km kar ugodno pozna daljši interval, problemov pa nobenih. Sicer pa kombiji imajo intervale na 50kkm, pa so motorji praktično enaki kot v osebnih avtomobilih. Seveda pa je pri jajcanju po mestu obvezna pogostejša menjava, saj piše tudi v navodilih, da se v težjih pogojih delovanja olje menja pogosteje!
Saj sem že zgoraj napisal, da sem že zoptimiziral stvar
grin1.gif
.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Tebi delovanje motorja in vloga olja nista najbolj jasni kajne?

Naj ti bo, sintetično olje ne spremeni svojih lastnosti niti po krepko čez 100kkm. Verjamem, da ti zdrava pamet ne dovoli takšnega razmišljanja. Ampak tako pove kemična analiza. Ne trdim pa, da tudi filtri opravljajo svoje delo tako dolgo, ker ga ne.

Sicer pa link, en naključno izbran.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem ti samo povedal, da olje zdrži veliko. Servisni interval je vsekakor krajši zaradi varnosti in menjave vsega ostalega.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Potem sploh nevem zakaj menjavamo olje
bonk.gif

Ker v olje pada nesnaga iz motorja (gorivo, saje, "opilki" kovine, kondenz ...) .. večje dele prestreže filter (zato je tudi čist filter pomembna stvar), ostale mikro delce pa pač "ulovi" olje. Del jih plava, nekaj ji pa potone na dno karterja ...

Zato je dobro menjat olje! (čeprav je sintetika "kemično" skoraj večna)

Longlife olja so prilagojena za motorje, ki imajo senzor "umazanosti" olja (oz. gledajo obremenitve motorja [obrati, hladni zagoni, temperatura med zagoni, ..]) tako da menjaš olje natanko takrat ko je dovolj umazano. S tem prihraniš čas in stroške ..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:
Ne mislim pisat o olju, ki ste se tako razpisali, bom pa omenil eno izmed mojih opazk, ki sem jo dobil pri vožnji s prejšnjo Avensisko.
Tisti, ki trdi da je ta avto glasen nad 130 kmh, se v življenju še NI peljal z Avensisem! Ta avto je pri brzini okrog 160 TIŠJI kot marsikateri nemec, francoz , italijan, ki naj bi bil v višjem razredu!
Ne vem pa, priznam, kako se pelje ta nova Avensis. Upam, da ni podobna štorija, kot je pri Auris, kjer je ta glasnejši noter, kot predhodnik Corolla .

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Kaj pa vem, meni se je novi Avensis zdel tišji od starega.
Pa verjamite,da je primerjeva na mestu, ker sem se presedel iz starega v novega.

Je pa res, da nisem peljal hitreje od 120. Radio je seveda vedno na off pri testni vožnji.

Smo se pa s starim, štirje odrasli peljali na morje proti Splitu, čez 220 po GPS pa se niso mogli načudit s kakšno mirnosjto se peljemo.

Lahko pa, da pri tesni vožnji naletiš na vetrovno vreme, ki povdari glasnost avta, če se pač pelješ kontra vetru.

Pa ne nasedat testom v nemških revijah, ker vedno favorizirajo svoje, kar je tudi normalno, celo še sedaj ko se seseda trg.

Pa še tista o visoki ceni Avensisa. Le ta stane 500€ več od podobno motoriziranega Pasata, ki nima niti radia serijsko.(cene so nemške). Avensis pa je polno opremljen.

Itak pa čakam, ker cene bodo zagotovo padle.

Lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Da dopolnim, enako smo se peljali(vozili) s prejšnjo verzijo Avensisa,motor bencinar 2.0, velikokrat s hitrostjo do 200kmh. Pri tej hitrosti je glasnost vetra enakovredna določeni konkrenci(?) pri hitrosti 100-120 kmh.
Kot sem že prej napisal, naj ocenjuje tisti ki se JE peljal s takim avtom.
p.s. sicer sem "roveraš", vendar priznam, Avensis se pelje bitveno tišje kot 75tka z 2.0 V6 motorjem.

Nazadnje urejeno:

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Jao.. ja ziher sem si zmislil da sem peljal avto...
stupid-1.gif
pa preberite še enkrat... odlična izolacija okolice, za en jebeštrga motorja...
Je pa res da je bil dizel tudi na zunaj traktorski, tudi ob ogretem motorju, nič žuborenja kot je človek navajen pri konkurenci.
ampak to da ga pa ziher nisem peljal...
uf-1.gif
halo dejte se zresnit

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
168
63
ksz

še en glas za tiho STARO Avensisko. Če primerjam nekaj avtov:

tišji: 525D, Avensis 2.0 D
glasnejši: Passat 2.0 benz, Accord 2.2 D

tako nekako bi jih sam razvrstil, so pa razlike v niansah.

lp

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Ravno sem prebral povzetek testa v Belgijski reviji.
Pišejo prav nasprotno od nemških revij.

Skupna ugotovitev je, da sedeži ne ponujajo bočnega oprijema.
Zaradi tovarniškega povišanega pritiska v gumah 2,7bara(prej 2,4) je čutiti pri 18colah več udarcev v notranjost.

Lp

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Mam kolega, ki imata z fotrom neuradni Toyota servis, oba furata prejšnega Avensisa, 2.0 (karavn in limuzina+avtomatik) in zadeva lavfa v nulo, je pa res kokr ste ugotovil, sigurno pa dobiš za isti denar še bolj udoben oz bolj zmogljiv avto. Vsakemu svoje..

Kar se tiče japoncev, sem mnenja, da so klasično zanesljivi japonci narejeni na Japonskem in ne v EU, ZDA, ...
Iz zanesljivega vira (mehanik na Toyoti) sem izvedel, da imajo novejše Toyote s par 10.000km med drugim težave z ovalnostjo valjev in da motorje kar pogosto menjajo v garanciji. Povprašaj tvoja znanca kaj več o tem...

LP,

Milan

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
Saj garancija je tudi bolj slaba za ta avtomobil 100 000 km ali 3 leta. Kaj če takšna garancija za služben avto ,ki v 1 letu navozi 80 000 km. Potem je VW boljši v dveh letih imaš že 160 000 km , pa še dalje jamčijo za motor če bi kljub rednim servisom shodil..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Jup, to si mora vsak sam preracunat. Isto je z Renaultom: 4 leta ali 80k km. Lool, skoraj toliko jih jaz naredim v enem letu, medtem ko za kaksnega cica je pa idealna.