Nova policijska vozila

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Sem jo že videl, videl sem pa tudi eno rdečo navadno karavanko pa zadaj dvižna tabla (KR-naklo proti Voklem, možno?)...

K sreči nisem nobene opazil pri 190kmh včeraj
evil.gif

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Škode so prekleto zanesljive! Si ne bi nikoli mislil, da so tako dobre.

A pri vaših Škodah octaviah combi 2.0 fsi 4x4 tudi škrta menjalnik, ko prestaviš iz 3. v 2.???

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ne vem, ker jaz jih ne peljem, takrat ko sem jih peljal, to je bilo ene 2x, tega nisem opazil
confused-1.gif

Lahko pa v ponedeljek malo povprašam, če se še komu to dogaja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A jest prav razumem? Če jaz peljem 140km/h po avtocesti je to nevarno, in potrebno kaznovanja, če pa vozi policaj 240 km/h pa povsem varno in nujno potrebno ?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A jest prav razumem? Če jaz peljem 140km/h po avtocesti je to nevarno, in potrebno kaznovanja, če pa vozi policaj 240 km/h pa povsem varno in nujno potrebno ?

No vozi tako, da prepreči višje zlo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:

synt: najbolje je, da greš za policaja, butast si že skoraj preveč, pa še gonil boš lahko po želji

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:

A če en divja je večje zlo, kot če dva?

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
synt: najbolje je, da greš za policaja, butast si že skoraj preveč, pa še gonil boš lahko po želji
do 31.7.2008 se laho prijavi http://www.policija.si/portal/zaposlitve/javni/razpis-kandidati08.php
Gonil pa ne bo nič, kvečjemu bo sovoznik
smile-1.gif

Seveda, pa prvi bos v mesarski klavnici, gledal bos cloveske ude in ostale okoncine, moras imet prekleto dobre zivce za te stvari. Kolega je ravno vceraj zapustil angele v modrem, pa poleg provide je bil se leteci. Imas samo sive lase od sluzbe, in mogoce kaksno dobro storijo za kolege in za svoje otroke.
Za bedno placo, ne hvala.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Ma seveda, za tako borno placo... Nisem verjel ko je povedal znesek, ki ga dobi na zacetku meseca. Zdaj dela kot prodajalec z znatno vecjo placo in ima vikende frei, popoldne je ze doma, ni rizika pri delu, ni moznost privatnih tozb, ni nocnih....

Ahhhh, nije nam lako.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
Seveda, pa prvi bos v mesarski klavnici, gledal bos cloveske ude in ostale okoncine, moras imet prekleto dobre zivce za te stvari. Kolega je ravno vceraj zapustil angele v modrem, pa poleg provide je bil se leteci. Imas samo sive lase od sluzbe, in mogoce kaksno dobro storijo za kolege in za svoje otroke.
Za bedno placo, ne hvala.

Tiste ude gledajo od daleč, komunalci morajo pospravit, pa gasilci izrezat, pa reševalci odpeljat, vsi ti za mnogo manjšo plačo kot jo ima policaj.

Mora pa imet policaj še eno lastnost, mora znat zajebavat, mora brez milosti pobrat komu plačo in še čez , seveda najhujše primerke ob tem lepo pusti pri miru, ker se jih boji, znaša se nad majhnimi prekrškarji za katere smatra da so v službi tolk garali, da so prišparali še za njega ....... no teh človeških lastnosti nimam, zato se ne bom prijavil za policaja. Ljudem rad pomagam, kot policaj bi pa moral gledat, kje jih lahko oberem za €€€.
Meni v lajfu policaj še ni nikoli nič pomagal, vedno je samo gledal, kje bi me lahko kaj kaznoval in pobral moj denar. In pol se še čudiš, zakaj je policaj osovražen poklic ???

Rok911113

Pripravnik
28. nov 2007
43
0
6
Od katerega proizvajalca pa je svetlobna signalizacija? Kako pa je s tistim razpisom za nova vozila, ki je bil koncan aprila. Koga so izbral? Po analogiji znajo bit spet Škode.
Ce bi s tem opremili provide, bi pa res tezko nasel izgovor, da je nisi videl.ha,ha
http://www.lshlights.com/Video/Ford-Build.wmv

Nazadnje urejeno:

Rok911113

Pripravnik
28. nov 2007
43
0
6
Ljubljana - Notranje ministrstvo je zaključilo razpis za dobavo 50 novih policijskih vozil. Zmagovalec razpisa je Porsche leasing in krediti, ki je bil tudi edini ponudnik na razpisu, kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Tenders electronic daily. Iz objavljenih podatkov tudi izhaja, da je vrednost javnega naročila 1,36 milijona evrov. S policije so nam odgovorili, da gre za finančni najem 50 vozil škoda octavia. Sicer pa bo policija z lizingom ali nakupom pridobila še večje število drugih vozil, skupno 131 v letošnjem letu.

Policija navaja, da je povprečna starost njihovega voznega parka 6,3 leta in da bodo z novimi zamenjana izločena vozila (popolnoma uničena vozila, stara eno leto, ali vozila, stara 20 let). Vozila bodo dobile policijske enote, ki jih najbolj potrebujejo, katere so to, pa ne povedo. Zanimivo je, da nismo dobili odgovora na vprašanje, kakšne so izkušnje (okvare, stroški, servisi...) z doslej uporabljanimi znamkami (VW, Ford, Škoda…), saj policija analize o tem ni naredila. Iz objave razpisa smo razbrali, da je predmet javnega naročila finančni najem s postopnim odkupom vozil za potrebe policije z dodatno policijsko opremo in drugo dodatno opremo vozil, in sicer belo-modrih specialno patruljnih vozil s prostornino motorja od 1800 do 2000 ccm. Rok trajanja najema je 5 let oziroma 60 mesecev z možnostjo predčasnega odkupa vozil. Najpomembnejše merilo za izbiro ponudnika na razpisu je bila cena, ker pa se je na razpis prijavil samo en ponudnik, to očitno ni igralo posebne vloge.

Nova policijska vozila v letu 2009
42 civilnih patruljnih vozil,
5 vozil za PROVIDO,
5 vozil za ogled krajev prometnih nesreč,
50 belo-modrih patruljnih vozil,
23 osebnih civilnih vozil,
5 dostavnih vozil,
1 kombinirano vozilo za prevoz ljudi.