Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Svetovna vojna? 2010?
Bom riskiral novo dozo smeha (kot da me gane
), ampak ;
Obstaja en možakar (pozabil ime), seveda američan, ki je ene 15 let nazaj (če se prav spomnim) razvil en lingvistični algoritem za lovljenje klučnih besed po internetu. Kolikor sem jaz razumel v bistvu vata "šum" po medmrežju iz tega izloča določene besede (najbolj pogoste, take z več emocionalnega naboja in podobno - nisem lingvist sanja se mi ne kako to dela). Ampak iz tega šmorna, ki ga polovi je sposoben določiti stanje skupinske zavesti (ne znam prav razložit, nekaj takega v glavnem) in iz tega potem sklepa na prihodnje dogodke. Sam sicer priznava, da ga včasih počijo mimo da je groza, ampak te napake se ponavadi tičejo časovne opredelitve dogodka, vsebinsko pa so večinoma točni. Seveda ne napovejo da bo sosedovi lojzki čez dva dni poginil Rex, ampak napovejo dogodke, ki imajo vpliv na večjo populacijo in potem iz konkretnih besed in zvez sklepajo kaj naj bi to bilo. Seveda včasih sklepajo napačno. Ampak po njegovih besedah je tako, da čimmočnejše posledice ima bodoči dogodek in več ljudi ko zajame, bolj so točni v teh napovedih. Tako so recimo napovedali pizdarijo v NY (dvojčka) ene par potresov vmes in podobno.
Skratka, hudo živo se spomnim, kako sem jaz tega človeka poslušal v posnetku oddaje z Gergom Nooryem (kako se ji že reče?) enkrat julija/avgusta leta 2008. Takrat je razlagal kako za prihajajočo jesen predvidevajo en dogodek, ki bo imel vpliv na cel svet in to precej drugače - bolj resno kot je bil 9.11 . No, takrat sem si misli isto kot ti zdajle - še en trčen osebek, ki si nekaj predstavlja. In potem je prišel konec septembra - oktober, ostalo je zgodovina ...
No in ta čova je lani konec oktobra, v začetku novembra (ne spomnim se točno) hudo resno razlagal kako se za čas okrog 11. novembra pripravlja konflikt (ne more biti nič drugega glede na besede ki letijo vsevprek) v SAfriki, ki bo trajal dva - tri dni, bo hud in intenziven, se bo pa nekaj kasneje razrasel v svetovni spopad. Odveč je rečt da sem se fsral (kot rečeno, še vedno mi je v spominu njegova pravilna napoved sranja jeseni 08). Pa še na službeno pot v Glavno mesto sem moral ravno na 11.11 Je pa v tej omenjeni oddaji fant razlagal tudi, da obstajajp sile (ljudje), ki poskušajo sprožiti svetovni spopad že nekaj časa. En tak poskus je bil med direndajem na Kosovu, drug pa med spopadom v Iraku. Tega zadnjega so menda preprečili tako, da v Afganistanu niso dofilali bombarderjev (ne me vprašat kako in zakaj, pišem po spominu) itd ....
No, kasneje v tej oddaji je bil čas za vprašanja poslušalcev, in eden od njih je možakarja malo za hec, pa bolj za res vprašal kaj se bo zgodilo če je tokrat kiksnil (oz. je rekel, da njihove trditve/predvidevanja v tem primeru ne bodo več nič vredna). Fant mu je seveda potrdil. Kot vemo se ni zgodilo nič posebej (globalno) katastrofalnega. In ja, možakar se ne oglaša več - vsaj jaz ga nisem zasledil. Res pa je da ga ne lovim ...
Povzetek; ja, vanga gor ali dol, nekaj jebeno hudega bi se moralo zgoditi, pa se ni. Slučajno ali preprečeno. Meni je vseeno. Meni je važno to, da še vedno imamo možnost podrkavanja en drugega potem tipkovnice