nova jedrska katastrofa!!

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Se strinjam s tabo Jernej. Glede na to kakšne informacije današnji mediji dovajajo mozgu naših slovenčkov in slovenkic ni čudno da se pogovarja samo še o tem kdo se fixa, kdo je imel včeraj pekočo drisko in s katerim se je dala huda blonda američanka včeraj dol...sami trači in niti ene same pametne novice ali članka, ki bi ljudi dejansko o nečem podučil, jih pomiril ali podobno. Samo dvigajo pritisk. Zato vsaka poročila, ki jih gledam jemljem z rezervo saj so postala takšna, kot bi gledal film s Čakom Norisom. Vse je postrelu pa pretepu ampak ni mel niti praske, kaj šele da bi mu kdo skrivil kocino.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.921
662
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Mene je pri temle filmčku nekaj zmotilo... kje so dobili podatke (slika), če pa v posnetku (okoli 1:30) reče "nearly as efficient as silicon"??
grin1.gif
Posnetek je cca 4 leta starejši od tistih podatkov in v tem času je tehnologija precej napredovala.

I

Izbrisan uporabnik #488

Novinarji na tv so katastrofa.
Še vremena ne morejo normalno napovedati, brez da bi se "senzacionalno" drli.
Pa tudi sicer je vsaka novica povedana s takšnim pompom, da je verjetno, da se je Zemlji os premaknila. Druga skrajnost pa seveda ZDA, kjer se napovedovalka smehlja, ljudje pa umirajo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Novinarji na 24ur so katastrofa.
Še vremena ne morejo normalno napovedati, brez da bi se "senzacionalno" drli.
Pa tudi sicer je vsaka novica povedana s takšnim pompom, da je verjetno, da se je Zemlji os premaknila. Druga skrajnost pa seveda ZDA, kjer se napovedovalka smehlja, ljudje pa umirajo.
Sem popravil. Čez RTVS skoraj nimam pripomb. So profesionalni.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem mislil da je bila kaka tema na alterju, kjer je predstavil ta izdelek, ker ga vsi hecate s tem PM.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Nekaj je sanjal v oddelku "elektrotehnika". Pa občasno ga v random temi malo zanese

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Mah do takrat ima da že neki časa poizkusno obratuje
wink-1.gif
sam prav pa sposobn človek se more najdet v tej naši preljubi deželici, da natera to celo skorumpirano politično drhal ki gleda sam kaj bo v žep pospravla, pa čez nos potegnla.

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Ja pa zdravljenje rakavih bolnikov z obsevanjem tudi
bonk.gif
Tukaj se proizvajajo bolj problematični radioaktivno odpadki, kot v nuklearkah, če odštejemo jedrsko gorivo. Gorivo je pa možno v več kot 95% reciklirati.
Jedrska energija je trenutno najbolj čista energija, ki ne potrebuje državnih subvencij. Jaz še vedno podpiram izgradnjo drugega bloka NEK.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Fajn, kar začni elektriko iz tega delat. Bomo videl za koliko nukleark je bo.
Ekologi tulijo, da je svetovni problem krčenje gozdov, ker so gozdovi porabnik CO2, ti bi jih pa kuril za elektriko. Bravo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
hysterical-1.gif

Zakuri Šoštanj na drva, pa boš videl, kako hitro se bo biomasa reciklirala.
Še preden bodo prvi hektar gozda do konca posekali, se bodo zeleni na smreke s ketnami pripenjali, iz elektrarne bodo pa štroma glih za luč za nočno izmeno proizvedli.
hysterical-1.gif

Dejte se mal zresnt, no. Termoelektrarna ni gašperček v 3x3 vikendu.
bonk.gif

Tudi jaz se strinjam - takoj novo jedrsko, oz. kar dve, ko se bo že enkrat papirje rihtalo. Postavijo jo lahko zraven moje bajte in me vzamejo v službo, da ne bom imel tako daleč do šihta, kot sedaj.
cool-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Ti bom povedal::: šmartno pri litiji SE JE ZAVZEMALA ZA KRITJE JEDRSKIH ODPADKOV IZ KRŠKEGA---------------------buh mater---------župan [censored] privolil------naša kmečka pamet pa zmagala!!!!! JIH NE BO NIKOLI IN NIKDAR. al v krškem --al v štepanjcu ------še bolje pa v ukrajini-----je vsaj dovolj daleč-----------n bt pameten vsi-----k nemate pojma

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Ti bom povedal::: šmartno pri litiji SE JE ZAVZEMALA ZA KRITJE JEDRSKIH ODPADKOV IZ KRŠKEGA---------------------buh mater---------župan [censored] privolil------naša kmečka pamet pa zmagala!!!!! JIH NE BO NIKOLI IN NIKDAR. al v krškem --al v štepanjcu ------še bolje pa v ukrajini-----je vsaj dovolj daleč-----------n bt pameten vsi-----k nemate pojma
Saj zato pa je v naši državici tako - vsi bi vse imeli, a nihče ne bi za to nič dal.
Pri nas je isto: imamo deponijo odpadkov. Okoliške občine so se strinjale, da sofinancirajo odlagališče in predelavo odpadkov pri nas. Referendum, negativna kampanja... in ovce, ki nimajo pojma o ničemer, so izglasovale, da tega pa pri nas ne bo. In sedaj tega pri nas ne bo, bo pa v sosednji občini par km stran, odvoz smeti bo pa 3x dražji (namesto, da bi za prebivalce naše občine bil zastonj).
Brihtno, res. Ni čudno, da vse skup hudič jemlje. Pri nas je treba ustanovit diktaturo, kjer folk ne bo imel pravo glasa, tisti s politike, ki bi sprejel slabo odločitev, pa pred zid. Ker prej smo imeli enoumje, tole kar je zdaj, je pa brezumje.