Nov stacionarni radar na Dunajski cesti pri AMZS

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Ne zastopim kako je lahko problem rdeča luč oziroma kdaj se bo prižgala. Pač sam sem navajen gledat kako gorijo luči za pešce / kolesarje in nimam nikoli problemov z ustavljanjem..
confused-1.gif

saj nimajo vsi semaforji enakih timerjev.

pri nekaterih že gori rdeča luč za pešce/kolesarje, za avtomobile je pa še kar zelena.
na drugih se pa skoraj istočasno prižgeta rdeči luči
confused-1.gif

ampak če občina rabi denar (zaradi slabih (zasebnih?) investicij župana) potem res rabimo vse te radarje
zmaga.gif

še malo pa bo župan pregnal vse motoriste iz centra mesta
aplauz.gif

ker res ovirajo pešce na pločnikih/ob stavbah
rolleyes-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Zanimivo, da teh odštervalnikov pa nočejo in nočejo več montirat, bi blo res easy vozit pol...
Varnostno gledano so odštevalniki precej vprašljiva zadeva. Zato pa jih v zahodni Evropi praktično ne vidiš, pri nam je le nekaj testnih (me zanima, kaj so ugotovili).

Res je, varnostno gledano je zelo vprašljiva zadeva.
Namreč težko se je odločiti ali prispeva k varnosti zelo veliko ali pa zelo zelo veliko.

Sprobali bi to enostavno. 3 tedne bi ta radar pustil brez odštevalnika, 3 tedne z odštevalnikom.Pa bi videli kdaj je več prevoženih rdečih luči.
Zastopim, da ne zastopiš.
smirk-1.gif

Kako to, da teh, po tvojem mnenju varnostno tako izjemno dobrih zadev, niso inštalirali v zahodnoevropskih in skandinavskih državah, jih imaš pa polno v državah, kjer je promet čista katastrofa (Turčija, države JV Azije itn.)?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
jz sm šu učer zvečer iz centra proti wtcju pa je bil vštric še en avto pa je samo 2x zabliskal
smile-1.gif

sva pa furala oba 60km/h
smile-1.gif
aja, pa ni bla rdeča na semaforju!

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne bluzi, da ni možno. Vsi kar vozijo v rumeno in rdečo, in ja, res jih ni denvno 250 v Ljubljani, ki bi šli pozno v rdečo. Jih je verjetno 2500, samo na poti iz službe jih vidim vsakodnevno ene 5 do 10. Čeprav je pa zanimivo, najbolj vztrajni pri vožnjo v rdečo so tisti, ki nimajo prav nobenega za sabo.
stupid-1.gif

In občutek imam, da je tega vedno več... očitno bo potrebno kazni za to še nabiti pa policaje na križišča.

super_

Zelenc'
28. sep 2009
2
0
1
Neki mi ni čisto jasno, povsod piše, da radar slika, ko se peljemo v smeri v center, obrnjen pa je proti centru. To pomeni, da te slika od zadaj?
A kdo ve, če je še vedno v testni fazi?
V soboto me je namreč slikal, pa me je malo strah. Slišal sem, da je nekdo že položnico dobil, samo mislim, da so to buče.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Malce višje običajno, ampak 10% do 15% visja hitrost je manj nevarna kot pa vožnja skozi rdečo luč.Recimo na omenjenem kriziscu, se mi odstevalnik niti pod razno nebi zdel neumen, folk bi proti koncu se malce pospešil čez, ostali bi pa ustavili ker bi videli odštevalnik.

Pred Namo kjer so odštevalniki, ne vidim nikoli jih vozit skozi rdečo, pa se dostikrat tam peljem in tudi ob vikendih zvecer, mularija lepo ustavi.
Očitno niso tako slabi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nama ni ravno reprezentativni semafor.

Pri Langusovi je drugače.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ravno Nama je dober prikaz, pred tem se je vedno vozilo na polno v rdečo.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.529
3.903
113
Ljubljana
hmpg.net
Odstevalnik, zakaj pa ne utripajoča zelena? Saj ne rabiš vedeti točen čas, samo da ne boš prišel skozi zeleno je pomembno. Ampak so ugotovili, da zaradi njih ljudje ne bremzajo, ampak pospešujejo
smile-1.gif

In glede na to, da sem se mimo pošte vozil redno, tam ljudje VOZIJO v rdečo. In NE GLEDAJO odštevalnik takrat, ko bi imelo smisel, ko je rdeča in vsi čakamo na zeleno. Tako, da se prižge zelena, dajo v prestavo in hop po gasu.
Dilema, ki mi pa še vedno ostaja.
1. Čez rdečo luč se ne vozi.
2. 60 je tam kar primerna hitrost, ker tik pred tem je pumpa, kjer lahko marsikaj pride ven na "hitro". Še malo nazaj majceno križišče, pa Pošta, pa Sofra, od koder stalno padajo padalci (tudi ponoči!)
Kje je potem problem. Postavili so napravo, ki ne bo nič delala.

Če pa bo, potem je pa povsem prav. In to ni polnjenje proračuna, ampak davek na budale. Plačajte ga.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Berem.
rolleyes-1.gif

V glavnem, še enkrat, če so odštevalniki tako fina reč, zakaj so jih "izumili" samo v državah, kjer je promet najboljši približek idealnega kaosa?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Malce višje običajno, ampak 10% do 15% visja hitrost je manj nevarna kot pa vožnja skozi rdečo luč.Recimo na omenjenem kriziscu, se mi odstevalnik niti pod razno nebi zdel neumen, folk bi proti koncu se malce pospešil čez, ostali bi pa ustavili ker bi videli odštevalnik.

Pred Namo kjer so odštevalniki, ne vidim nikoli jih vozit skozi rdečo, pa se dostikrat tam peljem in tudi ob vikendih zvecer, mularija lepo ustavi.
Očitno niso tako slabi.
kaj pa 10-15% višja hitrost IN vožnja v rdečo luč? v obstoječi situaciji boš največ, dve, tri sekunde pred križiščem tiščal na plin (toliko časa, kot gori rumena). z odštevalnikom boš pritisnil na plin že par sekund prej. no ja, res bi morali narediti eksperiment, kot si ga ti predlagal.
Nama pa res ni dober primer. kot prvo, pred Namo so ležeči policaji in ljudje že zato ne vozijo prehitro. poleg tega se hkrati s tem semaforjem prižge rdeča tudi na sosednjih dveh semaforjih, zato vsak, ki se je kdaj tam peljal, že ve, da se bo moral ustaviti. in ne nazadnje, mularija tam zato ustavlja, da se jih vidi, kako lahko na polno speljejo

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Dunajska (nasproti AMZS) verjetno ni edina, ki ima v mestu radar, saj se mu je pridruila e
Celovka cesta.
Nahaja se pri LPP (blizu McDonalds) v smeri proti Kranju. Glej sliko!
764037-radar_celovska.jpg

Priponke

• 764037-radar_celovska.jpg
    764037-radar_celovska.jpg
    45 KB · Ogledi: 267

kellar

Pripravnik
7. avg 2008
136
0
16
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Dunajska (nasproti AMZS) verjetno ni edina, ki ima v mestu radar, saj se mu je pridruila e
Celovka cesta.
Nahaja se pri LPP (blizu McDonalds) v smeri proti Kranju. Glej sliko!

kakšen radar
to je ptičja krmilnica. zima se bliža

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
KSZ:

Danes ( ravnokar) se veselo slika voznike na Zaloški in sicer pri OMV v smeri centra ( Clio srebrni ) in pa malce naprej pri OLMA centru,takoj za avtobusno postajo, VW Sharan veselo slika.