Nov stacionarni radar na Dunajski cesti pri AMZS

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Včeri sem se po dolgem času vozil po Lj v konici. Ker se nisem guzil sem lepo prvi na semaforju čakal 3 zelene luči. Pri četrti sem rekel dost tega in zapeljal v polno križišče.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz....tale radar bo verjetno ponoči bolj prav prišel, ko bojo prazne ceste...namreč....če slika prekoračitev hitrosti, bodo na sliki npr. vsaj 2 vozila in mogoče še vozilo ki zavija levo...tako da ne morejo ugotoviti kdo je prehitro peljal. Potem za rumeno luč bodo pa malo lažje položnice potalali, čeprav je spet dvoumno, verjetno slika čez celo križišče, in morda je nekdo na sredi križišča ko je še zelena, nekdo bo šel res čez rumeno in bo spet slikalo oba....komu kazen in kako dokazati da je eden šel čez zeleno drugi pa rumeno....tako da...kot pravim, moje mnenje je da ponoči in ob prazni cesti bodo pa padale kazni na veliko.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Včeri sem se po dolgem času vozil po Lj v konici. Ker se nisem guzil sem lepo prvi na semaforju čakal 3 zelene luči. Pri četrti sem rekel dost tega in zapeljal v polno križišče.

To je stalna praksa ja....sej pravm, namontirat skatlice, slikat, poslat poloznice z obrazlozilom....pa bomo normalno cakal 1 semafor
grin1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Aja pa še tole, najbrš slika tudi če si prehiter in najbrš seveda meri sred križišča, kjer je pa lepo 50 omejitev
bonk.gif
Ker od WTC-ja naprej je lepo 60 omejitev (smer center) z 65 km/h si k povž na prazni cesti, bo pa lepih 250€ ko te tole škljocne..

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Točno to je problem v Lj. Četudi ti čakaš, se bojo pa z druge strani naguzili in ne bo nič od pretočnosti. Sem točno tole opazoval prejle na križišču tivolske in celovške.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.051
5.658
113
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Aja pa še tole, najbrš slika tudi če si prehiter in najbrš seveda meri sred križišča, kjer je pa lepo 50 omejitev
bonk.gif

Tm je kr 60 km/h omejitev!

Sem se včeraj postavil na avtobusno nasprot merkatorjeve stolpnice in opazoval.......moram pa rečt da mi parx ni blo jasno če ta stvar slučajno ne meri kar v obe smeri!
crazy1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz to opazujem skoraj vsak dan, kako zabašejo celo križišče, potem pa gledajo ko tele v nova rata, ko jim nekdo stoji pravokotno in jim trobi.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
bonk.gif

Tm je kr 60 km/h omejitev!

Sem se včeraj postavil na avtobusno nasprot merkatorjeve stolpnice in opazoval.......moram pa rečt da mi parx ni blo jasno če ta stvar slučajno ne meri kar v obe smeri!
crazy1.gif

Poprav me če sm falil: po WTC-ju ima Dunajska 60 omejitev, ki jo razveljavi tudi omenjeno križišče, ker je po tem križišču spet tabla 60 km/h.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.051
5.658
113
Ja sam to nekak ne pomeni da moraš it v križišču 50 km/h.....vsaj v avtošoli s tem nisem bil obremenjevan! (long time ago ampak se spomnem da ni blo blemov)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Če bolje pomislim, ker sm res pozabu zadeve
grin1.gif
omejitev velja do križišča, torej najbrš po križišču če ne bi bilo spet znaka 60 km/h bi pa bila 50 km/h omejitev naprej?? (čez križišče pa je še 60??)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
KSZ...
A ni tako, da mora biti na sliki samo 1 vozilo, da je meritev pravilna, oziroma da se upošteva?

Pri radarski meritvi.
Tukaj je meritev glede na "kable" ki jih prevozis po tleh,tako da se točne ve za levega in desnega kdo je zasral
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
in to kar iz delovnega mesta
wink-1.gif

sicer pa hvala za opozorilo..

je to radar, ali bo čeikral rdeče luči kot tisti na vodovodni

Isti sistem kot na vodovodni, s tem da obadva bosta tudi kontrolirala hitrost mimovozecih !!

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Grem jaz jutrei in poročam, vi skupaj samo zberite za plačilo kazni. Točk imam tako ali tako še precej fraj, moram nafilat, zbiram pa tudi Mercator nalepke, ki jih moram nafilat
wink-1.gif

NOT!!!!

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Te zadeve so kar prirocne, bi mogle bit po centru v kriziscih, pa nej v konici slika une paciente k se guzijo v krizisce kljub temu, da ni prazno in blokirajo promet
stupid-1.gif

Ja,točno,pa še v tomačevskem krožišču tudi k folk ne zna vozit pravilno in ne uporablja smernikov
evil.gif

Lp.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
ksz.
Še ena slika, ki kroži po mailih.. po mojem ne bo meril hitrosti, ker so zanke preblizu skupaj, ampak bo slikal samo rdečo/rumeno luč.
radar-dunajska.jpg

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Paj e zdej kje uradno v kero smer čekira
grin1.gif
Eni pravjo v center, drugi v črnuče...