Nov stacionarni radar na Dunajski cesti pri AMZS

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Mislim da je to različno pri semaforjih, ampak no, ko se je meni prižgala rumena, je začelo blendat...

Ja ko imaš ti rumeno puščico oni majo že rdečo..

Enostavno ko greš naravnost, morš čekirat semafor za pešče, da paziš tut ko bo rumena zavsetla da se ustaviš.. Drugače bo položnica
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

..od teh 250 voznikov je verjetno kakšnih 20 res realno prehitrih, ostalo je verjetno tako da se ti 3m pred semaforjem prižge rumena, stisneš gas na npr. 65 km/h, radar poslika in imaš kazen za prehitro vožnjo. Če bi pa bremzal na polno bi pa še 2 v rit dobil. Debilno. Ne vem najbolje da naštimajo nad semafor 2m debel zid in ko se rumena prižge naj dol pade....pa bojo umiril promet.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Če že montirajo radar in te poleg hitrosti lovijo na rumeno in rdečo luč, naj vsaj montirajo odštevalnik časa, da vidiš koliko imaš časa, da se prižge rumena luč.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dejansko je tvoje razmišljanje enako tistim, ki potem še nekaj sekund vozijo v rdečo, ker takrat tisti z zeleno še prepočasi speljujejo, da bi se zaleteli v njih.

Če se prižge rumena 3 metre pred semaforjem, jasno da ne boš bremzal. Za to kamera niti ni naštimana. Naštimana je za one, ki se še 5-7 sekund vozijo v križišče, čeprav bi lahko čisto normalno ustavili.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Če že montirajo radar in te poleg hitrosti lovijo na rumeno in rdečo luč, naj vsaj montirajo odštevalnik časa, da vidiš koliko imaš časa, da se prižge rumena luč.

Če nisi sposoben ustaviti pred rdečo lučjo, lahko kar sam vrneš izpit. Boš prišparal na kaznih.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ni možno da voziš 5-7 sekund v križišče po rumenu, hkrati ko se prižge na križišču rdeča se drugim rumena, tako da ni šans....da jih gre pa 250 na dan čez rdečo pa ne verjamem, če bi šel po max. treh sekundah v rdečo bi tako počilo da je joj. Rdeča je bolj problem na litostrojki kjer je čudno križišče, semafor pred železnico in če greš tam čez rumeno, si pri tirih že na rdeči in imajo nasprotni zeleno, to križišče bi morali poštimati, ne pa tega na Dunajski kjer je frekvenca vozil ogromna in kjer bo tudi zaslužek ogromen, kar je seveda razlog da so radar tam postavili (se pravi visoka frekvenca vozil=veliko zaslužka), kakšne hude nesreče se tam niso dogajale. Ne vem zakaj tomačevkskega rondoja ne poštimajo pa radarje namontirajo ker tam pa vsakodnevno najmanj 2x poči.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne bluzi, da ni možno. Vsi kar vozijo v rumeno in rdečo, in ja, res jih ni denvno 250 v Ljubljani, ki bi šli pozno v rdečo. Jih je verjetno 2500, samo na poti iz službe jih vidim vsakodnevno ene 5 do 10. Čeprav je pa zanimivo, najbolj vztrajni pri vožnjo v rdečo so tisti, ki nimajo prav nobenega za sabo.
stupid-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Men še vedno ni jasno....

a slika samo v eno smer (proti centru) al v obe ter a slika prekoračitev hitrosti al samo vožnjo čez rdečo?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kolikor vem slika samo, če se voziš proti centru. Gleda pa tako rdečo luč, kot tudi hitrost.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik marc pravi:

Zanimivo, da teh odštervalnikov pa nočejo in nočejo več montirat, bi blo res easy vozit pol...

Jah ampak sej ni cilj red, ampak še bolj zabasat vpadnice, pa kasirat €€€. Zoki is a hungry bioch.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Zanimivo, da teh odštervalnikov pa nočejo in nočejo več montirat, bi blo res easy vozit pol...
Varnostno gledano so odštevalniki precej vprašljiva zadeva. Zato pa jih v zahodni Evropi praktično ne vidiš, pri nam je le nekaj testnih (me zanima, kaj so ugotovili).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Varnostno gledano so odštevalniki precej vprašljiva zadeva. Zato pa jih v zahodni Evropi praktično ne vidiš, pri nam je le nekaj testnih (me zanima, kaj so ugotovili).

Res je, varnostno gledano je zelo vprašljiva zadeva.
Namreč težko se je odločiti ali prispeva k varnosti zelo veliko ali pa zelo zelo veliko.

Sprobali bi to enostavno. 3 tedne bi ta radar pustil brez odštevalnika, 3 tedne z odštevalnikom.Pa bi videli kdaj je več prevoženih rdečih luči.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Ne zastopim kako je lahko problem rdeča luč oziroma kdaj se bo prižgala. Pač sam sem navajen gledat kako gorijo luči za pešce / kolesarje in nimam nikoli problemov z ustavljanjem..
confused-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Ne zastopim kako je lahko problem rdeča luč oziroma kdaj se bo prižgala. Pač sam sem navajen gledat kako gorijo luči za pešce / kolesarje in nimam nikoli problemov z ustavljanjem..
confused-1.gif

Eni tega pač nikoli ne bodo dojeli
smirk-1.gif

medena

Pripravnik
15. sep 2009
63
0
6
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
confused-1.gif

Enako tudi jaz vozim tako, hiti počasi je moj moto.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik medena pravi:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
confused-1.gif

Enako tudi jaz vozim tako, hiti počasi je moj moto.

ampak a ni na mestu, da imamo odštevalnik, ki je precej bolj točn kot opazovanje luči za pešče, pa še lažje ga je videti...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Res je, varnostno gledano je zelo vprašljiva zadeva.
Namreč težko se je odločiti ali prispeva k varnosti zelo veliko ali pa zelo zelo veliko.

Sprobali bi to enostavno. 3 tedne bi ta radar pustil brez odštevalnika, 3 tedne z odštevalnikom.Pa bi videli kdaj je več prevoženih rdečih luči.
... in kakšne so tipične hitrosti tistih, ki grejo v rumeno/rdečo skozi križišče