Nov slovenski glasbeni up...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
1.jpg

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hmm

ne spoznam se ravno na petje a kolikor sem zasledil, so bili operni pevci (in pevke) vsaj določeni, vedno bolj debeli. mislim da je nekaj v povezavi z glasom to... konec koncev tudi pavaroti ni glih dahovsi atlet...

nima veze petje s postavo. jose carreras je pravtako tenor, kot buco ex pavarroti in je atlet. gre se za zanemarjanje in prenaziranje.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Samo od kdaj pa je ta slika?

Ker pred mesecem - dvema je imela na izboru za miss športa kar konkretno več kg. Dvomim, da je v tem času uspela toliko shujšati.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hmm

ne spoznam se ravno na petje a kolikor sem zasledil, so bili operni pevci (in pevke) vsaj določeni, vedno bolj debeli. mislim da je nekaj v povezavi z glasom to... konec koncev tudi pavaroti ni glih dahovsi atlet...

nima veze petje s postavo. jose carreras je pravtako tenor, kot buco ex pavarroti in je atlet. gre se za zanemarjanje in prenaziranje.

Pomoje je nadpovprečni delež babjih hormonov, da se lahko tako potem s glasom pretvarjaš. Za babe je pa itak značilno, da so še bolj nagnjene k debelosti.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

Tenor ja. Samo oni so bolj soprani - žensko cviljenje.

Če se prav spomnim, so otroke pohabljali (beri kastrirali) v začetku pubertete, da so dobili tak glas. Se mi zdi, da je bilo nekoč tako tudi pri "Dunajskih dečkih". Ni bila nekaj let nazaj afera v zv. s tem? Sicer je takoj potihnila.

Drugače pa so evnuhi (kastriranci) bili vsi debeli, saj jim manjka testosteron.