Nov Jaguar XE

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
XE je top avto. Za razliko od hitlerjanskega BMW3 v katerem je vse tako hladno in "ravno" je to pojem udobja pa tudi kvalitete.

Jaguar v nicemer posebej ne zaostaja za "Prestiznimi znamkami", pa se to se podrazumeva da gre za tri-kralje ce so premium opremljeni, sicer so sivo povprecje (sploh bmw in audi), le v balkanskih glavah je govora o neki indiji.

Tako je! Tvoje besede potrjujejo tudi prodajne stevilke..., ne samo na Balkanu.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ja, ko pa se kaj pokvari ali boh nedaj da se zgodi kaj karoseriji pa si itak zmagal. Servisi so verjetno tako kot pri Tesli. Najbližiji ki ve kaj drugega kot menjavo olja in oljnega filtra je kje na Dunaju ali v Rimu.... Zdaj pa pelji avto, ki nedela kot bi moral 400 km na popravilo.
smile-1.gif

Butičnih znamk se je treba izogniti kot se le najbolj da. Ker support že pri množičnih znamkah šepa kaj pa šele pri takšnih, kjer prodajo 10-50 avtomobilov letno.....

Tole sem preprican, da govoris na pamet. Vsaj za Jaguar. Res je, da je teh avtomobilov pri nas malo, kakor je tudi celotna proizvodnja v primerjavi z BMW manjsa. Je pa zato support proizvajalca oz. kontakt s pooblascenim servisom bistveno bopji, kar si zaenkrat se lahko privoscijo ravno zato, ker so manjsi.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
XE je top avto. Za razliko od hitlerjanskega BMW3 v katerem je vse tako hladno in "ravno" je to pojem udobja pa tudi kvalitete.

Jaguar v nicemer posebej ne zaostaja za "Prestiznimi znamkami", pa se to se podrazumeva da gre za tri-kralje ce so premium opremljeni, sicer so sivo povprecje (sploh bmw in audi), le v balkanskih glavah je govora o neki indiji.

Zdaj ne vem, a ti se nisi sedel v BMW ali pa v XE? Ce je zate plasticna sredinska konzola v XE, ki skripa premium in netapiciran del prtljaznika premium potem res ne ves, kaj je premium. Peljal ga nisem, sem pa vsaj sedel v njem.

Morda lahko @SJTV1 kaj vec pove o premium notranjosti XE.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:

Zdaj ne vem, a ti se nisi sedel v BMW ali pa v XE? Ce je zate plasticna sredinska konzola v XE, ki skripa premium in netapiciran del prtljaznika premium potem res ne ves, kaj je premium. Peljal ga nisem, sem pa vsaj sedel v njem.

Sedel in peljal oba. XE za gospode, BMW za lumpenproletariat. In potem se odnos osebja nasih prodajalcev kjer so pri BMW navajeni na svojo nepismeno klientelo, med tem ko si pri Jaguarju sprejet kot potencialni kupec.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:

Sedel in peljal oba. XE za gospode, BMW za lumpenproletariat. In potem se odnos osebja nasih prodajalcev kjer so pri BMW navajeni na svojo nepismeno klientelo, med tem ko si pri Jaguarju sprejet kot potencialni kupec.

Da tr sprejmejo kot potencialnega kupca verjamem, ker se "proda" stiri avte letno. Eden je testni, edne nadomestni in eden za novinarje. Eno stranko leto pa verjetno res najdejo.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.360
2.382
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Tole sem preprican, da govoris na pamet. Vsaj za Jaguar. Res je, da je teh avtomobilov pri nas malo, kakor je tudi celotna proizvodnja v primerjavi z BMW manjsa. Je pa zato support proizvajalca oz. kontakt s pooblascenim servisom bistveno bopji, kar si zaenkrat se lahko privoscijo ravno zato, ker so manjsi.

Itak pri Jaguarju si lahko privoščijo ob prodaji recimo 100 avtov na leto najboljše mehanike, najboljše sprejemnike v vsaki "vasi" v Sloveniji.(Tudi dosegljivost servisne mreže je support predstavljaj si, da se mora recimo kupec Jaguarja za zamenjavo žarnice peljati iz LJ v MS(saj vem je ravno obratno ampak vseeno da si lažje predstavljaš)) Po moje niso sposobni financirati niti en spodobni servis v naši kokoški. Eh kupi pa boš videl kako je z butičnimi znamkami glede servisiranja.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
1 salon in 1 servis na 2 M prebivalcev je čisto dovoj za tako znamko. Samo usluga mora biti na nivoju.

Se strinjam. S tem, da sta pri nas dva servisa...

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
1 salon in 1 servis na 2 M prebivalcev je čisto dovoj za tako znamko. Samo usluga mora biti na nivoju.

Se strinjam. S tem, da sta pri nas dva servisa...
Od teh en AC Cosmos, katerega ne privoščim niti najhujšemu sovražniku.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Saj je zgoraj napisan razlog
Citat:
Je pa zato support proizvajalca oz. kontakt s pooblascenim servisom bistveno bopji, kar si zaenkrat se lahko privoscijo ravno zato, ker so manjsi.

Glede prodajnega salona že, zanesljivost vozil pa žal ni več na nivoju, no vsaj prejšnji model XF ni bil.
wink-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Glede razlike med servisi ne morem komentirat, ker je kolega vozil le na Summit.

Partner v podjetju pri njih servisira XF in XC60 in je full zadovoljen. Je imel tudi prejsnjega XF s katerim je imel full tezav (z avtom, ne z servisom) novi pa pravi, da je O.K. Pa se servis ima vkljucen v ceni, podobno kot BMW. No, meni sicer avto ni nekaj posebnega. Se mi zdi, da je full glasen v notranjosti - hrup iz ceste...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jp, saj jst sem tudi govoril za avto in ne za servis (kot sem napisal je bil XF več na servisu kot na cesti, sploh zadnjih par let pred prodajo).
zmaga.gif

Se pa kolega ni več odločil za JAG-a, je raje vzel porša.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Jp, saj jst sem tudi govoril za avto in ne za servis.
zmaga.gif
:

Se pa kolega ni več odločil za JAG-a, je raje vzel porša.
wink-1.gif

Dobro se je odlocil. 😀 Tudi jaz bi se, ce bi imel viska... 😂