Nov GSM

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Meni je Symbian na Nokii N97 ok. Ima veliko dodatne podpore, kot naprimer IPv6, uvoz certifikatov itd. Je pa res, da so novi Symbiani čedalje bolj hroščati in da rabi veliko časa da je programska oprema brez napak.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kratek čas sem imel Nokio 5800, glede na to, da je telefon že ''star'', je deloval OS čisto spodobno, edino bolj počasen je bil (predvsem pri zasuku ekrana), ampak to pripisujem prej 434 MHz procesorju kot samemu OS-u.

Ne vem no, nisem še imel mobilnika s Androidom, da bi primerjal, ampak nikoli kot uporabnik nisem imel občutka, da mi na Symbianu kaj manjka.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj dokler ne probas kaj drugega, niti ne ves, kaksni so drugi mobilniki z drugim OS
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Tudi meni je Symbian OK. Pri Nokii mi je zelo všeč vzdržljivost baterije. Naslednji telefon bo skoraj zagotovo Nokiin. Mislim, da ima velik potencial nova Intelova infrastruktura na novih Nokiah.

Jaz mislim, da ima Android še nekaj poporodnih težav. Naprimer certifikati, problem ročnega izbiranja, ... To mene trenutno odvrača. Ima pa platforma zagotovo zelo velik potencial.

durhmarsh

Pripravnik
22. feb 2009
40
0
6
Mene zanima kater telefon naj nabavim za 200e...imam mobitel itak paket...lahko tudi preko bolhe...čimbolši telefon za ta denar če ve kdo...pa da dobro lovi...ker sm doma v takem kraju k je bol slab signal...

hvala....

esperanto

Zelenc'
19. jan 2011
12
0
1
Ja, sej njej se niti ne gre za to, da bi imela najnovejši model, ker telefon večinoma uporablja za osnovne funckije - klici, smsi, občasno fotoaparat, muska in internet. Pa diktafon mora imeti, ker ji prav pride v službene namene, če slučajno nima ta pravega pri roki. Aja pa seveda najpomembnejša stvar, mora bit lep... ženske
bonk.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Za sound recorder obstaja ogromno aplikacij za Andoid telefon (kar so vsi od naštetih, razen samsung wave). Pri SE je problem, ker zelo poredko dobijo nadgradnjo na novejšo različico androida, kar zna bit problem pri... moških
rolleyes-1.gif

Pozabi na vse skupaj kar sem napisal. Naj izbere glede na to, kok se ji dopade.
smile-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Vse nove Nokie, ki tečejo na Symbian 3, se popolnoma lahko kosajo z Androidom. poleg tega, cel kup prednosti. Ne dobivaš kar ene aplikacije, ki se na Marketu nabirajo kot gobe po dežju, pol jih ne nepreverjenih, nedelujočih itd. Vsaka aplikacija pobere tono zaupnih informacij (klici, lokacija, sms-i,obiskane strani itd)... Da o vzdržljivosti baterije človek niti ne govori.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Imel se vse (symbian (touchscreen), iOs, android), pa lahko rečem, da symbianu nič ne manjka v primerjavi z ostalimi, razen kakšnih 3d iger. Ostalih uporabnih programov je pa dovolj. Tudi touch ni slab, in sem se takoj navadil. Sem pa potem prešel iz nokie 5800 na iphone 4 in galaxy S (čist drugi rank telefona), pa sta res super, sam vseeno ne razumem, zakaj tako kritizirate touch symbian, ker meni se ni obešal, deloval je spodobno...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Za touch symbian nemorem nič rečt, ker nimam izkušenj. Ima pa sestra N8 pa pravi da je zadovoljna. Edino kaj jo mantra je pomanjkanje aplikacij napram Androidu.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj bi pa naj bilo ''narobe'' s Symbianom, da ga že dalj časa vsi opisujejo kot nerodnega, zastarelega...? Gledam na moji E72, da vse deluje kot mora, nič ne zmrzuje, lahko imam kar nekaj programov odprtih, pa se ne opazi na delovanju. V čem bi naj bil Android, Meego ali katerikoli boljši?
Googlaj:
Memory Full. Close some apllications
(težava za vse modele, se pojavi tudi če nimaš nobenega programa zagnanega
cheer.gif
)

Kaj mene konkretno moti: kupil sem eno nokio zaradi push maila, ki je na žalost po 3 letih še vedno polizdelek:
http://forum.nuevasync.com/forum/posts/list/513.page
http://www.google.com/support/forum/p/Google%20Mobile/thread?tid=404a8e4a337463e8&hl=en
http://discussions.nokiausa.co...-E71/m-p/442740
takih tem je kot kapljic v morju - in v 3 letih niso rešili prav veliko (stalno eni in isti problemi)

opomba: (tale njihov "Mail for Exchange" je eno pravo gnezdo hroščev, od tega da javi "invalid password" po 15 minutah (potem, ko imaš že vse delujoče) , do tega da neha sinhronizirati maile po 1 uri -testiral sem vse možne verzije, od stare verzije 2 do zadnje v3 (in one vmes), čisto nobena ne dela kot bi morala -> sem si hotel nastaviti push mail z pomočjo google sync, vsakič naredil hard reset telefona (4 tipke na1x pritisneš) da je bil vsakič čist sistem).

Trenutno uporabljam za push mail Nokia mail v9.07(21) (zadnja verzija), ki pa po cca 2 urah prekine povezavo brez opozorila, tako da se moram znova povezati wtf:

Kot kaže bom moral spet nazaj na emuze, ta vsaj dela bp, čeprav je malo bolj požrešen kar se rama tiče.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Blackberry 8900 curve ali Nokia E72?

Rabim ga za službo, torej emaile, klice in sinhronizacijo z outlook koledarjem
smile-1.gif

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj bi pa naj bilo ''narobe'' s Symbianom, da ga že dalj časa vsi opisujejo kot nerodnega, zastarelega...? Gledam na moji E72, da vse deluje kot mora, nič ne zmrzuje, lahko imam kar nekaj programov odprtih, pa se ne opazi na delovanju. V čem bi naj bil Android, Meego ali katerikoli boljši?
Googlaj:
Memory Full. Close some apllications
(težava za vse modele, se pojavi tudi če nimaš nobenega programa zagnanega
cheer.gif
)

Kaj mene konkretno moti: kupil sem eno nokio zaradi push maila, ki je na žalost po 3 letih še vedno polizdelek:
http://forum.nuevasync.com/forum/posts/list/513.page
http://www.google.com/support/forum/p/Google%20Mobile/thread?tid=404a8e4a337463e8&hl=en
http://discussions.nokiausa.co...-E71/m-p/442740
takih tem je kot kapljic v morju - in v 3 letih niso rešili prav veliko (stalno eni in isti problemi)

opomba: (tale njihov "Mail for Exchange" je eno pravo gnezdo hroščev, od tega da javi "invalid password" po 15 minutah (potem, ko imaš že vse delujoče) , do tega da neha sinhronizirati maile po 1 uri -testiral sem vse možne verzije, od stare verzije 2 do zadnje v3 (in one vmes), čisto nobena ne dela kot bi morala -> sem si hotel nastaviti push mail z pomočjo google sync, vsakič naredil hard reset telefona (4 tipke na1x pritisneš) da je bil vsakič čist sistem).

Trenutno uporabljam za push mail Nokia mail v9.07(21) (zadnja verzija), ki pa po cca 2 urah prekine povezavo brez opozorila, tako da se moram znova povezati wtf:

Kot kaže bom moral spet nazaj na emuze, ta vsaj dela bp, čeprav je malo bolj požrešen kar se rama tiče.

Uporabi Integral , če si pri Mobitelu...ki dela b.p.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Sem na Tušmobilu, kjer imam podoben paket za manj kot 1/2 cene Mobitel džabesta+ tega storitev Integral dodatno zaračunavajo (na leto znese razlika skoraj 150 E).
Včeraj naredil hard-reset telefona (tiščiš 4 tipke), nič novega nameščal (z izjemo Opere mobile kot dodaten browser).
Sedaj uporabljam v zadnji fw vgrajeni email messaging, ki začuda dela precej boljše kot nova verzija v9 (ne meče dol povezave po določenem času), tako da mi push mail dela.

YuGec
Če greš na BB rabiš BIS/BES naročnino (Mobitel, Simobil), drugače dela tako tako:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/890079/Main/889550

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
med b200 in đabest je pa kar velika razlika v številu zakupljenih vsebin...

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
in kako si zadovoljen z tem paketom, namreč jaz ga tudi nameravam vzet. A kdaj prekoračiš enote?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
prvo se moraš vprašat kakšna je tvoja trenutna poraba kar se tiče klicev, sms, mms in interneta... na podlagi tega se potem odločiš za ustrezen paket..