Nov GSM

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Nekako bi rad zamenjal svojo NOKIO xpressmusic, ampak ne vem kak telefon bi bil dobro nadomestilo.

Če gledam Nokio X6, se mi ne zdi nič kaj drugačna, razen malo boljšega fotoaparata in par brezveznosti.

Gledam SE X2, pa se mi spet ne zdi nič posebnega.

Na telefonih sem opazil tri različne operacijske sisteme: symbian, android in windows mobile. Kaj od tega je sedaj trend?

Nekako me še najbolj vleče HTC, ampak se mi zdijo absolutno predragi.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Najbol popularna Os na telefonih sta trenutno iOS (iphone) in android (htc, samsung, lg...). Symbian je v zatonu, wm 6.5 pravtako, ker je že wm7 zunaj, kateremu pa primankuje funkcij... Maš tut blackberry OS, vendar če ti maili/sms niso prioriteta , pol je boljše vzet kaj drugega. Pri androidu imaš prednost, da imaš na voljo poceni telefone, vendar ne pričakuj najnovejše verzije androida( več uporabnih funkcij, morda bolj stabilno delovanje) in znajo se pojavit problem- maš kar nekaj tem tu na alteru.

Kolko daš, tolko maš
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.613
10.909
113
SE Vivaz Pro...zadovoljiv gsm s tipkovnico, ampak s S60 symbian OS.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
HTC Wildfire... se da dobiti za pametno ceno... edini minus dosedaj je malenkost slabša ločljivost zaslona, vendar to pri uporabi za telefoniranje, SMS in tu pa ta kaki mejl, ne moti sploh...

Zakaj potem sploh smartphone?

B81

22. jul 2007
37.613
10.909
113
Se strinjam. Potem je kaki npr. Elm čisto dober, nima OS, je hitrejši in to je to.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Tudi jaz trenutno kupujem nov telefon in se ne morem odločiti med SE Hazel in SE Xperia X8.
Hazel ni pametnjakovič, ima pa veliko boljši fotoaparat....Xperia X8 je pa v vsem drugem boljša, le fotoaparat po vseh testi ni vreden niti "pol šale mrzle vode". In to je edeni razlog, da ga še nimam doma (podobno velja tudi za Samsung Galaxy 5).

B81

22. jul 2007
37.613
10.909
113
Da ti povem, da recimo Vivaz ima 8 mpix in zelo hiter zoom in HD snemanje, ampak to ni nič v primerjavi s starim SE K850i, ki je bil med prvimi s 5 mpix kamerco in xenon flashom. Sam sem sklepal, da bo 8 m lepše slike delalo in tudi lepše videe.

Sam bi vzel X8.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
zakaj pa recimo ne smarphone ? maš več screenov, si jih prilagajaš glede na potrebe, maš več scen, se pravi si jih enostavno menjavaš, npr. med službeno in privatno... maš free aplikacije, ki jih potegneš z marketa, nekater znajo biti celo uporabne
smile-1.gif

OS na Wildfireu je npr. čisto spodobno hiter, v primerjavi z Symbianom je kar za korak hitrejši, upravljanje je lepše, bolj tekoče...

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Pocakaj da pride, ce slucajno ze kje ni, Blacberry Curve Touch. To je to - it ken get mač beter.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Seveda je... Vec ali manj so vsi partnerji zdruzenja ze odstopili in lani novembra je fundacija Symbian.org presla nazaj pod okrilje Nokie... Samsung in Sony Ericsson sta ga ze popolnoma opustila v svoji paleti modelov ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Nokia bo verjetno prešla na Android.

Ne bo... pomoje bodo svoje raziskave usmerili v Meego ... sem pa nekje zasledil tudi, da se nekaj zanimajo za Windows Phone OS ... Za AndroidOS pa je bilo na zadnjem novinarskem srecanju konec lanskega leta odlocno zanikano, da bi kaj razmisljali v tej smeri ... Symbian pa bo pomoje ostal na mobilnikih za mase (torej nizji cenovni rang)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj bi pa naj bilo ''narobe'' s Symbianom, da ga že dalj časa vsi opisujejo kot nerodnega, zastarelega...? Gledam na moji E72, da vse deluje kot mora, nič ne zmrzuje, lahko imam kar nekaj programov odprtih, pa se ne opazi na delovanju. V čem bi naj bil Android, Meego ali katerikoli boljši?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ravno ta g. Stephen Elop je na Nokio prisel iz Microsofta
smile-1.gif
... in takrat so se zacele tudi pojavljati govorice, da naj bi v prihodnosti uvedli Windows Phone OS na Nokiine mobilnike ...

Bo pa vse jasno po 11. februarju, ko naj bi pri Nokii izdali svoje nacrte za prihodnost na segmentu pametnih mobilnikov ...

esperanto

Zelenc'
19. jan 2011
12
0
1
ksz

Moja si je tudi zamislila, da bi rabila nov telefon. Pa če po pravici povem, sam nisem neki ekspert, tako da bi mi prav prišlo kako mnenje. Išče tam nekje v rangu do 300 eurov, odloča pa se med sony ericsson xperia x10 mini pro, sony ericsson xperia x8 in samsung wave 533. Kaj menite?

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj bi pa naj bilo ''narobe'' s Symbianom, da ga že dalj časa vsi opisujejo kot nerodnega, zastarelega...? Gledam na moji E72, da vse deluje kot mora, nič ne zmrzuje, lahko imam kar nekaj programov odprtih, pa se ne opazi na delovanju. V čem bi naj bil Android, Meego ali katerikoli boljši?

Zaspali so na lovorikah... in prakticno ni nobenega pametnega mobilnika s Symbianom in zaslonom obluctljivim na dotik, ki bi bil konkurent Android-u in iOS-u ... Mogoce bo nekdo omenil Nokio N8... Ta je res najboljsi ... ampak predvsem najboljsi mobilnik med fotoaparati ...
smile-1.gif
... Enostavno Symbian ni narejen oz. prilagojen za uproabo zaslonov na dotik ...