nov električni avto,nasveti za nakup

mtl

Guru
19. jul 2007
11.456
1.074
113
Kras
www.mtl.si
Pranje denarja...
V bistvu je to avto za nove kupce Ferrarijev. Ni ta avto v osnovni namenjen dosedanjim kupcem Ferrarijev.
In kar se mene tiče, če bo zagotovil denar za to, da bodo klasični Ferrariji še obstali, potem sem vesel.
Ista zgodba s Cayennom pri Porscheju. Praktično vsi so se zgražali nad njim, dejansko pa je ta avto privlekel nove kupce in zagotovil cash flow za nadaljni razvoj in obstoj 911-k.
Je pa dejstvo, da je Ferrari sedaj javna družba na borzi in imam slab občutek glede te klasičnosti, saj gre tukaj samo še za zagotavljanje čim večjega dobička.
Čeprav recimo 12cilindri manualE daje nekaj upanja, pa tudi če je spodaj dejansko isti avtomatik. Po drugi strani pa gre lahko le dejansko za enostavno povečanje dobička, saj bo konkretno dražji od klasičnega avtomatika.

Dejansko bo 12cilindri manualE lakmusov test za celotno branžo, če bodo morda uspeli zaobrniti smer v katero so se sami spravili.
Edino Porsche še sam nekoliko vztraja v tej smeri, potem si pa že na večmilijonskih cenah avtomobilov, ki ti zagotavljajo ročni menjalnik.

novaa

Pubec
19. jul 2007
9.024
1.789
113
V bistvu je to avto za nove kupce Ferrarijev. Ni ta avto v osnovni namenjen dosedanjim kupcem Ferrarijev.
In kar se mene tiče, če bo zagotovil denar za to, da bodo klasični Ferrariji še obstali, potem sem vesel.
Ista zgodba s Cayennom pri Porscheju. Praktično vsi so se zgražali nad njim, dejansko pa je ta avto privlekel nove kupce in zagotovil cash flow za nadaljni razvoj in obstoj 911-k.
Je pa dejstvo, da je Ferrari sedaj javna družba na borzi in imam slab občutek glede te klasičnosti, saj gre tukaj samo še za zagotavljanje čim večjega dobička.
Čeprav recimo 12cilindri manualE daje nekaj upanja, pa tudi če je spodaj dejansko isti avtomatik. Po drugi strani pa gre lahko le dejansko za enostavno povečanje dobička, saj bo konkretno dražji od klasičnega avtomatika.

Dejansko bo 12cilindri manualE lakmusov test za celotno branžo, če bodo morda uspeli zaobrniti smer v katero so se sami spravili.
Edino Porsche še sam nekoliko vztraja v tej smeri, potem si pa že na večmilijonskih cenah avtomobilov, ki ti zagotavljajo ročni menjalnik.
O čem ti to? Kaki kešflow? Porše je komaj likviden.... spičili so dobičkonosnost s to elektriko da je joj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.156
5.438
113
KSZ: ne vem kam bi daj, ne vem kje bi vzel - približno to mi pade na pamet ob subvencijah Borzen-a, ki bodo namesto za eko projekte in zeleni prehod, po novem očitno namenjene subvencioniranju dela cene goriv in !!!gum!!! za kamione in in kmetijsko mehanizacijo. :bonk:

In potem se še Vrtovec oglaša. :rolleyes:

• Všeč mi je
Reactions: igi in Gatto

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.723
7.687
113
Ja, me zanima če bodo potem tu steve n comp naprej metali "subvencije", ki jih tako radi v primeru EV.

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.221
2.381
113
Pomurje
KSZ: ne vem kam bi daj, ne vem kje bi vzel - približno to mi pade na pamet ob subvencijah Borzen-a, ki bodo namesto za eko projekte in zeleni prehod, po novem očitno namenjene subvencioniranju dela cene goriv in !!!gum!!! za kamione in in kmetijsko mehanizacijo. :bonk:

In potem se še Vrtovec oglaša. :rolleyes:
naprej bodo dali, potem bodo dobili po riti iz bruslja in bodo vrnili denar borzenu, plus kazen iz bruslja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.270
14.823
113
Prej je bila nobrainer zgonjena premija, zdaj je pa električar. Nekateri se hitro po vetru obrnejo.
takrat še ni bilo električarjev....mogoče zgonjena tesla S, sam tist ni bilo ziher...
drugače pa, časi se spreminjajo, ne boš verjel... mogoče bo čez 10 let nobrainer vodik , ali pa solar avto, ali pa cold fusion wagen, ali pa žirokopter. ali pa kolo. ali noge
ne omejuj se.
p.s. tale dizel zgonjenec je še vedno boljši ko 95% novih ICE avtov do 40 50 kilo, tak da... tu ni dileme.

• Haha
Reactions: sad in Gatto

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.270
14.823
113
resno, kaj, da ne boš še en vrsti bull shita, kot smo navajani v teh temah. Pa si pač mal tipkal, da si forum zapolnil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.270
14.823
113
Folk je fsekan in neveden po večini. Tu ne moreš nič. :evil:
Gatto stil mišljenja, kaj ce crkne, ne ve sicer zakaj, samo kaj pa če. In potem ni bremz ploščic in podobno...

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Gatto in darjan

sad

Guru
24. avg 2007
23.522
12.392
113
Saj razumem.
To je tak, ko tisti, ki vozi v nasprotno smer in pravi, kak te pa to, ka so vsi norci, da vozijo v narobno smer po AC.
Tak si ti. Samo ti veš, drugi ne vedo nič.
Pa dobro, si vsaj zbiratelj postal. :cheer:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Gatto in sajkek