Mercedes-Benz C220d. Ljubljana - Praga. Zakaj bi že kupil električen avto in se spraševal, kje ga bom polnil in koliko časa bom čakal na polnilnici ob tretji kavi iz avtomata in zanič sendviču?
Poglej priponko 60214
Se pravi jaz sem avto kupil, ti pa mene učiš, da je hybrid, ker jaz ne vem, kaj sem kupil? Kaj takega pa še ne. Avto ima dizelski motor, mild hybrid, ki ima 20KM poleg 200KM dizelskega motorja. Torej ni klasičen hybrid. Poraba 3,4 litra. Pa poglej za koliko kilometrov je še nafte notri.Saj ni čisti dizel , je hibrid poglej na homologacijski kartonček pa boš videl ,da ima asihronski motor z 50 kw ( nisem čisto siguren)
In kaj si sedaj drugega napisal , kot jaz ??Se pravi jaz sem avto kupil, ti pa mene učiš, da je hybrid, ker jaz ne vem, kaj sem kupil? Kaj takega pa še ne. Avto ima dizelski motor, mild hybrid, ki ima 20KM poleg 200KM dizelskega motorja. Torej ni klasičen hybrid. Poraba 3,4 litra. Pa poglej za koliko kilometrov je še nafte notri.
Če voziš 98 km/h po avtocesti, je to kar pričakovana porabaMercedes-Benz C220d. Ljubljana - Praga. Zakaj bi že kupil električen avto in se spraševal, kje ga bom polnil in koliko časa bom čakal na polnilnici ob tretji kavi iz avtomata in zanič sendviču?
Poglej priponko 60214
Hitrost je taka zato, ker sem slikal. Vozil sem se po omejitvah na tempomat.Če voziš 98 km/h po avtocesti, je to kar pričakovana poraba
Saj s tako hitrostjo se vozi vecina EV vozil na AC.Če voziš 98 km/h po avtocesti, je to kar pričakovana poraba
Res je, letos je kar se tega tiče izjemno leto, ker proizvodnja HE je bila nenormalno nizka. Če bi bila vsaj blizu normale, bi imeli plus, kot smo vajeni.
Pa še remont JE bo ...
Včeraj so iz električnega omrežja izklopili šoštanjsko termoelektrarno (TEŠ), ki bi morala v času remonta krške nuklearke (JEK) biti nosilec proizvodnje električne energije v državi. To so nam potrdili v TEŠ: ker velenjski premogovnik zaradi tehničnih težav ne zagotavlja dovolj premoga.
To, da zmanjka premoga bi moral kdo kazensko odgovarjati. Ampak ni panike, plesemo…No, NEK je že izklopljena zaradi remonta. Od polnoči naprej stoji tudi TEŠ6. Zmanjkalo premoga press. Trenutno uvažamo 60% elektrike.
Plesali bomo z golobi ...
Ima svojo logiko.Mervar za začasno ustavitev Teša
Izkop premoga je tudi zaradi stebernega udara preskromen, zato bi bilo dobro Teš zagnati v res hladnih dneh.www.delo.si