nov električni avto,nasveti za nakup

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
489
86
28
Zanimivo branje: Kia- ev
V cem je sploh fora nedelovanja Kia-connect na balkanu ?
Res tolk prisparajo z nenarocnino esimke, nekim starejsim infotainmentom ?
Ne verjamem, da se jim sploh splaca 2 razlicni seriji avtov delat.... da bi pa zanalsc sortiral in pokvarjeno skart robo v slo&cro posiljal, mi je pa tud mal cudn ;)
V cem je catch, da se KIA-ji to dogaja (samo na balkanu ?)
Tolk neizibrazeni korejci pa tud niso, da mislijo da izvazajo v Afriko... a to slo&cro firme uvazajo iz Afrike in ne iz Koreje ? Izdelani niso v evropi, sklepam...

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.185
1.362
113
Ne verjamem, da se jim sploh splaca 2 razlicni seriji avtov delat.... da bi pa zanalsc sortiral in pokvarjeno skart robo v slo&cro posiljal, mi je pa tud mal cudn ;)
Tolk neizibrazeni korejci pa tud niso, da mislijo da izvazajo v Afriko... a to slo&cro firme uvazajo iz Afrike in ne iz Koreje ? Izdelani niso v evropi, sklepam...
Izdelani so v Evropi, EU, na Slovaškem. Kje pa je bil njen EV izdelan pa ne vem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.924
1.462
113
Uvoznik mora principalu plačevat "naročnino" (ali "prispevek", če hočeš) za to. In so preškrti za to.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.887
8.931
113
kako pa se pride do tistih magičnih 15500 pri fronteri? ker cena po konfiguratorju - subvencija je bolj pri 17000... verjetno spet neko super neugodno financiranje

meni sicer z dodatkom paketa multimedije za jurja + opcijsko 400 za feltne, da niso ravno radkape, zgleda ok avto, če ga res odpeljem za 17k

Popust z Opel financiranjem. Na "keš" je 24 090€ za osnovno verzijo, minus subvencija.
Za multimedia in feltne si prej med 18 in 19 jurji. Kar je pa cena osnovne verzije Dusterja, kateri nima zaslona.

In zdaj smo na vprašanju; po novem delam 100km dnevno, večina avtoceste. Bencinar poraba 6,5l umirjene vožnje. Opcija 1, Duster na LPG. Opcija 2 EV Frontera. Polnjenje doma v nočni tarifi. Hiša brez sončnice, z trofaznim tokom.

Kot berem imajo ti Opli hlajene baterije, večjih pritožb razen počasnega polnjenja zaenkrat ni. EV klinika se še ni razpričala.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.828
13.972
113
če je nov, pol tak nimaš problemov kao. 100km dnevno pač tankaš cez noč na 2 do 3 dni pa je... pač EV je avto za drajsat, vsaj ta vozila do 40 kilo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.591
5.471
113
LPG pozabi, so cene tržne že na čtpalkah cca 1,05€.
Petrol štrom te pride nočna tarifa najnižje, pa še 50% imaš popusta na njihovih polnilnicah.

Potrošnja pa cca 15 kwh * 13 cent = 1,95€ / km.
Pa če polniš pri njih je 2,77€ / 100 km AC polnilnice

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.244
3.891
113
Pri Stallantisu ni problem baterija pač pa polnilnik v vozilu, ki crkne (recimo na prvih e-208 v 50% primerih). Vedeti je tudi treba, da je Frontera v osnovi Peugeot 2008, torej mali avto. In da so avti skupine Stellantis danes najnižje rangirani avti nasploh, kar sem videl tudi na testnem Grandlandu, kjer so noter zadeže že škripale (pa je bil avto skoraj nov).

Ajde, za 15 jurjev je ok avto.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.896
113
On board chargerje so baje zamenjali proizvajalca in ni več težav. Crkne OBC tudi na novem Ioniq5 po enem tednu. ;)

• Všeč mi je
Reactions: darjan