2035 je predvidedan "prepoved" prodaja vozil, ki onesnažujejo, torej ne pomeni da bodo ostali samo BEV...verjetno bodo kakšni na plin še dopustni in pa na "non-pollution" dizel/bencin?
Seveda, božjastno drag non-pollution bo popolnoma normalna izbira za Jožeta, ki kupuje 4 leta stare avtomobile.
Ta tvoj non-pollution bo morda prišel v poštev bogatašem, da se bodo lahko preganjali s svojimi nekaj sto tisoč/milijonov vrednimi vozili, ne pa za Jožeta.
Od kje ideja da kitajci menjajo modele na pol leta? Pri nas najbolj prodajan model (forthing) je na trgu ze 5 let, v prakticno nespremenjeni obliki. Delezen zgolj drobnih sprememb v multimediji in asistencnih sistemih. Po petih letih je vsak Bavarec ze "zastarel", saj vrzejo vmes vsaj en FL, ce ne dva. Npr. ravno je kolega vzel petico (ranga 80k)...pa sem ga razveselil, da je ze na poti nova.... Koliko si potem popusil na švabu, in koliko na kitaju?
Nisi ustrezno bral. Na kitajskem trgu... Pa recimo, da sem malo pretiraval. Dejansko na letnem nivoju pljuvajo ven nove/prenoveljene modele.
Na kitajskem so pa po mojem out, ker tam moraš blink tech prodajati in to vsakega pol leta novo, sicer si nezanimiv. Čeprav recimo Audi je že štartal s kitajsko znamko AUDI, kjer bodo vozila narejena s kitajskim partnerjem. Ali bo uspelo, se bo pa šele videlo.
Samo se mora avtoindustrija obrnit za 180% stopinj. S tem mislim predvsem nanpametne moznosti servisiranja, popravil. Trg rabljenih EV je dobesedno mrtev tocno iz tega razloga. Strahu pred nepredvidljivim, izven garancije.
Od kje ti to? Trg rabljenih EV se lepo prebuja in tudi rabljeni EVji se kupujejo/prodajajo, vsaj v moji okolici. En kupec to tudi tipka sedaj. Trg rabljenih EVjev po Covid cenah (ko so prodajalci večji optimisti od ...) je pa res mrtev. Ti bodo slej ko prej žal morali požreti tistih 10 tisočakov in iti naprej.
Pač okvara,s e zgodi, avto je v garanciji, DOngfeng ima servise, torej bodo že uredili.
V konkretnem primeru je bil odgovor servisa, da je to seveda normalno, ker je kupec pol leta staro vozilo polnil le na hitrih polnilnicah.
Ali misliš, da imajo nekateri fetiš na to, da večkrat obstanejo (tudi na avtocesti) s prazno baterijo, kar se je zgodilo dotičnemu kupcu.