nov električni avto,nasveti za nakup

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.266
6.823
113
Potem pa poročaj čez nekaj časa, katere statse kaj gledaš, da še jaz vržem oko :)
sem se spomnila nate in november je bil prvi cel mesec.

Itak najprej pogledala za baterijo.

Teslamate pravi, da je šlo v avto 474,44kWh, vendar se je malo mimo zlili in naj bi dejansko za to porabil 498,95kWh. Ni tok zelo mimo, polnilnica pravi, da je ven spustila 500,9kWh.

mimo gre torej dobrih 5%. Ta podatek mi sicer ne pove nič drugega, ne vem, a je to dobr ali slabo. Je kaj odvisno od temperatur, s kako močjo se avto polni ipd?

Povpračna poraba novembra za svojih 2565km je bila torej 18,5kWh/100km. To tudi ne vem, a je velik al mal..

tole je pa več ali manj po moje tudi vse, kar bom takle usput uč vrgla. Koliko gre iz polninice, koliko v avto in koliko km s tem naredila. Je pa podatkov toliko, da če bi zavoljo debate kaj hotel vedeti, se da pogledat ali pa zračunat, sem sigurna.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.503
4.273
113
sem se spomnila nate in november je bil prvi cel mesec.

Itak najprej pogledala za baterijo.

Teslamate pravi, da je šlo v avto 474,44kWh, vendar se je malo mimo zlili in naj bi dejansko za to porabil 498,95kWh. Ni tok zelo mimo, polnilnica pravi, da je ven spustila 500,9kWh.

mimo gre torej dobrih 5%. Ta podatek mi sicer ne pove nič drugega, ne vem, a je to dobr ali slabo. Je kaj odvisno od temperatur, s kako močjo se avto polni ipd?

Povpračna poraba novembra za svojih 2565km je bila torej 18,5kWh/100km. To tudi ne vem, a je velik al mal..

tole je pa več ali manj po moje tudi vse, kar bom takle usput uč vrgla. Koliko gre iz polninice, koliko v avto in koliko km s tem naredila. Je pa podatkov toliko, da če bi zavoljo debate kaj hotel vedeti, se da pogledat ali pa zračunat, sem sigurna.
Bolj hitro polniš, manj gre mimo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Jabe

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
Ne da gre mimo, manj porablja avto sam.

Jabe, malo visoka poraba ko avto miruje. Ti gre v spanje? To vidis v aplikaciji recimo zjutraj oz po X casu…pri meni je lahko ze po 10min neaktivnosti

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.266
6.823
113
.. to je dobro...boš pa počas ko darjan, živela v avtu :evil:

to že zdaj...
citroenčič je imel dva smipl okenčka v appu v zavihku okenčki. Eden je povprečna hitrost v nekem izbranem obdobju, druga prevoženi kilometri. Preko enega polnega meseca! pa sem takrat manj km delala (jbg, služba mi zdaj dnevno naredi 40km razlike). Groza! Tok mi je škoda cajta, sam kaj češ. ne vozim se brez veze, bi bila drugače raje doma ali pa na piru.
Ne da gre mimo, manj porablja avto sam.

Jabe, malo visoka poraba ko avto miruje. Ti gre v spanje? To vidis v aplikaciji recimo zjutraj oz po X casu…pri meni je lahko ze po 10min neaktivnosti

gre v spanje. ima pa zdaj vsak dan, da me avto ogret pričaka. če se že to ne šteje, ga pa vsaj zbudi in gre v vampire drain. Pa sentry mode, ko nisem doma tudi najbrž ne pomaga. spet, ga zbuja pa javnem parkingu najbrž durh na durh.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
Ja VD najboljse vidis doma, drugje sentry laufa ipd.
Ce zagreje potem je ok. Klikni v VD na datum in imas graf porabe. Ce skoci gor zadnje pol ure je to gretje avta

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.503
4.273
113
Evo polnjenje Cupre Born na Petrolu.
20241203_121957.jpg
20241203_122543.jpg
20241203_124051.jpg

• Všeč mi je
Reactions: darjan in sajkek