Ce si ze privlekel octavio s 5 litri, ji ne dati 2t+ tezkeEV konkurence s 500 konji .0,19 * 20 kwh = 4 eure z ddv za 100 km
skoda octavia / passat pri 5 litrih dizla na 100km
= 7,5 eura
jaz sem iz domačega preko 50%
narobe računam?
No ta je za lase privlecena. Ker nimas na avtu lajftime porabo 12kwh ali manj. Razen za sleperjem na AC pa ne lepih twkocih regionalkah v tempu 50-80 v lepem vremenu brez klime/ogrevanja.Domaci nocni tok je slaba 2€ na 100km strosek.
...ampak baterija je konec tedna po dobrih 100km pol manj kot na zacetku tedna.
Porabe ne doda, samo kilometre vzamemalce pretiravas. dez 10%? mraz 20%?
kako sfukano teslo pa imas?
moja (s) na dezju niti pod razno ne doda 10% porabe. za mraz pa (do prve zime) ne bom komentiral.
Torej smo počasi ugotovili, da v bistvu ni nič zastonj in v resnici niste kaj dosti prihranili, če ne koncu seštejete vse (z dragim nakupom vred). Ja res fino ne
Bom sodeloval še jaz v kalkulaciji
120km/teden * 53 tednov = 6.360km
Kako nisi preplačala? Kaj imaš? Teslo ne. Torej avto, ki bi moral nov v resnici stati, kakih 25k, morda 30k z vso opremo. Koliko si ti za njega plačala? No, za toliko si ga preplačalaNe... Ko sem zares sestela vse skupaj, se zdaj ne morem verjeti, kak drzava vate denar mece, ce kupis EVja, s tem da ce mi še subvencijo vrnejo, pa še 4,5k€ zraven. Pa ne sam drzava. Gres na vikend oddih, pa je del ponudbe zunaj polnilnica zastonj. Tanka mi se nihce ni napolnil. Povsod je neka dodatna ponudba, EVjem prijazna. Svojcas so bili kuzkom in malim domacim zivalcam prijazni, zdaj pa EVjem. Polnilnice, nakboljsi parkplaci pa vedno frej...
Edino ne vem, kje so moje kavice porkamadona. Ze en mesec nisem spila nobene coffe to go na Petrolu. Sem pol zadnjic eno v Sparu to go naklikala, ko sem prvic in wdinkrat za strom plačala, iz ciste nostalgije. 1,99€ za strom pa 1,7€ za kavo - to je to, kar me je stalo dosedaj, kar se "goriva" tice.