Nov digitalni ponudnik re:do

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.187
2.489
113
Res? Spet nekaj na pamet, ne? Jaz imam BOB že kar nekaj let, pa nisem opazil nobenih težav. Tako, da ne nekaj na pamet.
Res me veseli, bom javil šefekom, da je nekdo zadovoljen.

Letelo pa je na splošno stanje duha na A1 in njegovih satelitih: manj vas vidimo/slišimo/beremo, raje vas imamo.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
V 3699 še nisem imel niti 1x nobenih težav, da bi moral kogarkoli klicat. Tako, da jaz ne vem kje vi jemljete statistiko.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.174
482
83
Ali so odprte hitrosti in IP-ji na ven, da bi lahko uporabljal za domač internet in dostopal do kamer?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
Ali so odprte hitrosti in IP-ji na ven, da bi lahko uporabljal za domač internet in dostopal do kamer?
Do kamer lahko v večini primerov dostopaš tudi če nimaš direktne povezave. Drugače pa mislim da imajo pri nas kar vsi operaterji na mobilnem internetu carrier-grade NAT, torej brez direktnega dostopa.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.175
1.183
113
Noben ne bo šel rizkirat svoj omejen ipv4 naslovni prostor za par škrtic, ki nabijajo promet.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.174
482
83
Do kamer lahko v večini primerov dostopaš tudi če nimaš direktne povezave. Drugače pa mislim da imajo pri nas kar vsi operaterji na mobilnem internetu carrier-grade NAT, torej brez direktnega dostopa.
Telekom odvisno od paketa. Imam telekom sedaj. Prejšnji paket sem moral doplačat fiksni ip, sedaj drugi paket ne rabim doplačat je že po defaultu. Ampak take stvari vedo samo v tehnični pomoči - pa še to verjetno ne vsak zaposlen.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
4D6GV

Predhodno je bil bug v appu, z updateom rešeno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
Telekom odvisno od paketa. Imam telekom sedaj. Prejšnji paket sem moral doplačat fiksni ip, sedaj drugi paket ne rabim doplačat je že po defaultu. Ampak take stvari vedo samo v tehnični pomoči - pa še to verjetno ne vsak zaposlen.
To zdaj malo mešaš hruška in jabolka. Fiksni IP nima veze z dostopom do kamer, do njih lahko brez težav dostopaš tudi če imaš dinamičnega. Težava je le ko imaš carrier-grade NAT, kjer več uporabnikov visi na enakem IP-ju in bi rabil port-forwarding ali uPNP - česar pa mislim da noben ne omogoča, iz očitnih razlogov.

Za fiksni IP na mobilnem omrežju pa še nisem slišal, verjetno je doable samo v primeru zaklepanja na oddajnik. Kakor hitro pa ti preklapljaš med oddajniki pa že imaš problem kako v realtime updatati route do tebe. Za dovolj denarja pa na firmo ti bodo že zrihtali svoj private network in BGP, ampak za navadnega fizičarja pa lahko rečem da je to misija nemogoče.

Kot sem že prej rekel, tudi če imaš carrier-grade NAT lahko dostopaš do svojih naprav, ampak si moraš pač sam narediti reverse tunel ali pa externi VPN na katerega se ti in svoja druga naprava povežeta.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Za fiksni IP na mobilnem omrežju pa še nisem slišal, verjetno je doable samo v primeru zaklepanja na oddajnik. Kakor hitro pa ti preklapljaš med oddajniki pa že imaš problem kako v realtime updatati route do tebe. Za dovolj denarja pa na firmo ti bodo že zrihtali svoj private network in BGP, ampak za navadnega fizičarja pa lahko rečem da je to misija nemogoče.
V tem paketu lahko naročiš Javni statični IP pri Telekomu Slovenije.

• Všeč mi je
Reactions: philips

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kolikor mi je znano praktično vsi taveliki (A1, Telekom, Telemach, T-2) tudi na mobilnem ponujajo fiksni IP proti plačilu (nazadnje ko sem gledal 2-5?€), traffic flow AFAIK ni nič drugačen kot pri dinamičnem (ne rabiš BGPja do userja za ta namen). Pri nizkocenovcih pa dostirkat te opcije ni. Po defaultu si pa itak povsod za CG-NATom.

• Všeč mi je
Reactions: philips

Yellow

Pripravnik
14. mar 2017
72
12
8
a tale redo dela v domačem LTE routerju?
1677133515418.png

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: andraz201 in sad

Yellow

Pripravnik
14. mar 2017
72
12
8
Pa bi kdo napisal, zakaj bi človek pravzaprav šel na to? Recimo da vam je težko dati 15-17-19-21eur na mesec za telefonsko naročnino, ampak vseeno mi ni jasno, kaj je tukaj tako dobrega proti recimo hotu in bobu???

Jernej
eSIM, polna hitrost, 5G, čist neomejeno, več količin v EU gostovanju, vse v aplikaciji, več številk znotri enga računa da urejaš.... Je neki stvari, če ti to neki pomen. Če ne, pač ni zate :D

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Še moja koda za nove uporabnike: H3FZZ
Tako dobiva oba vsak en mesec brezplačne naročnine :)