Nov avto

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
V špegu pogledaš že prejšnji večer, ko parkiraš v rikverc. pas je pa na vrsti preden v tretjo šaltaš.

2. jul 2020
5.038
6.570
113
Pa saj v hladni mašini je povišan pritisk, olje gre v vse špranje. Če te res skrbi za mašino, voziš prve nekaj kilometrov do nekje 3000 obratov.

Sedaj pa pogumno v nakup rabljene premije, katero lastnik ni šparal, saj je vedel, da jo bo po izteku garancije prodal. :fredi:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: bluub in sajkek

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Nekateri imajo resne probleme s hladnimi starti in jim je povsem verjeti. Opis bo tudi v kakih naprednih navodilih in v eni temi na traktor forumu je opis zakaj in kako:
Če traktor miruje več kot pol leta, Cummins npr za svoje motorje priporoča, da se sname kabel z ventila za nafto na Bošch pumpi in motor z zaganjačem vrtiš toliko časa, da kontrolna lučka za olje ugasne in še nekaj sekund dlje. Potem pa kabel nazaj in zagon.
Kdor pa stroj normalno uporablja vsak dan, pa takih težav nima.
:evil:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Nekateri imajo resne probleme s hladnimi starti in jim je povsem verjeti. Opis bo tudi v kakih naprednih navodilih in v eni temi na traktor forumu je opis zakaj in kako:

Kdor pa stroj normalno uporablja vsak dan, pa takih težav nima.
:evil:

Problem so novodobna olja, ki od prejšnjega dne odtečejo s površine na suho -> kot voda s posode, ko pomivalec opere. Zato se gleda v smeri inovacije nekega ročnega mešala (kot je bil včasih ročni kurbelj) preko katerega bi imel v notranjosti motorja vetrnico, ki bi jo zjutraj parkrat zavrtel, da bi zmetalo olje po mašini...nato bi se skokoma usedel v avto (da olje spet ne odteče), ter zagnal motor.

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
202
109
43
Je treba bit pa kar malo posebneža, da tole kupiš za podoben denar, kot se dobi bencinarja kakšne malce manj eksotične znamke, kjer je vsaj jasno, kdo bo avto čez par let servisiral ipd.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
20 konjev več od moje kište ima, rorov pa ko da je nevemkak dirkalnik :) sicer pa za kitajca izgleda kar ok.

Ok, zdaj če je klasičen motor, se bo verjetno še dalo popravljati, to je Mickin 1,5 GDI motor. Menjalnik dvosklopčni 7 stopenjski robot. Kaki specifični deli bodo pa morda čez leta res problem. Pri štromarjih pa je še kak BYD, ki je prvi izzivalec Tesle, v evropi totalno v povojih, komplet eksperiment. Servis čista bula.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.154
2.471
113
Dej za foro vprašaj kolk je dobavni rok za kak "glup" del avta....

Recimo za Ssangyong sem imel DAB anteno 4mesce na backorderju :D
Za Citroena sem imel izolirno oblogo "kadi pod brisalci" pri Emil Freyu (torej glavnem v SLO) tri mesece na dobavi, ko mi je dopizdilo sem pri Avto Jarcu (pooblaščenec pod E-F) dobil v treh dneh.

B81

22. jul 2007
36.884
10.450
113
No januarja menda sem se SPET naročil na vpoklic oz. še drugo menjavo EGR in airbag, na vrsti sem sredi julija.

• Wow
Reactions: Hanzi