Nov avto

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
več ne vem, epilog je bil, da je dobil na konc drugi avto.. verjetno vsi obupali in nemci in pri nas, on pa tak al tak. To je s tretje roke.
Z druge imam pa več primerov, sicer ICE in VW grupa. recimo 12x v pol leta na servisu in podobno. Na konc menjava motorja. Tako da mene ravno ne rajca nakup novega avta, četudi bi imel preveč €€€ za to preplačilo "kao novo je in v garanciji".

• Všeč mi je
Reactions: B81

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.607
113
Iskajoč brata
, četudi bi imel preveč €€€ za to preplačilo "kao novo je in v garanciji"
jest sem pa ravno zato kupil novega, prvič. Sem imel dovolj okvar in obiskov mehanikov....
Upam da bom imel mir za 5 let. Vse več pa bo v sedanjih časih bonus :(
So lepo povedali mehaniki: Kar je bilo včasih 300k km, je sedaj 150k km

Po pol leta sem zadovoljen... lahko bom čez en mesec klel ko furman

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
jest sem pa ravno zato kupil novega, prvič. Sem imel dovolj okvar in obiskov mehanikov....
Upam da bom imel mir za 5 let. Vse več pa bo v sedanjih časih bonus :(
So lepo povedali mehaniki: Kar je bilo včasih 300k km, je sedaj 150k km

Po pol leta sem zadovoljen... lahko bom čez en mesec klel ko furman
A je skrivnost kaj si nabavu?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.328
2.540
113
Mislim, da je ''avtomatski'' čok merilec temperature motorja.
Dal ga je prodajalec 100% za to, da se hitreje(!) segreje motor! Torej je povezava z temp. motorja.
Torej ima neko vezo. Zato njegovo delovanje porabim za to, da mi javi situacijo v povezavi z temp.

Nikjer ne piše, da se ne smem vozit! Čakanje je moja odločitev!

Tako kot to, da hladen motor nabijat z visokimi obrati ni ''zdravo''!

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.607
113
Iskajoč brata
Off:
SARCASEM ON
Ne vem, kaj potem delaš tu??
Tu ALTER-aši kupujejo nemške premije z 300 000 km.
SARCASEM OFF

p.s. po pravilih sodelovanja na tem forumu!
smo ravno imeli prejšni teden debato glede teh avtov:
V stilu 10 let stara petka ali A6, E razred..... 300, 400 k km, polna oprema za 4 do 5k€ ... da ne vedo kaj s temi izrabljenimi avti, pa vedno več jih je...
Pa da voziš do prvega hudega stroška, pač kolikor znese... potem pa jovo na novo...

bila je samo debata, brez realnih izkušenj...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Ja, samo jeba je, ce ni tistega prvega hudega stroska, ko bi se potem odlocil, da bo dovolj. Lahko te cuza cel cajt narahlo. Mam ze kar izkusnje s tem.

Pa ravno, ko je pocila glava in sem si rekel ok, menjamo zdaj. Pa pogledam cene na trgu. Ja nic ne bomo menjeval, za enako shit kot pred 3 leti ne bomo dajal 40% vec. Pa smo menjali motor raje. Plus ko je bil ze razmontiran se nov druklager pa vztrajnik. Pa se nekaj stvari zraven. 2300€ komplet. Sitnica.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Mislim, da je ''avtomatski'' čok merilec temperature motorja.
Dal ga je prodajalec 100% za to, da se hitreje(!) segreje motor! Torej je povezava z temp. motorja.
Torej ima neko vezo. Zato njegovo delovanje porabim za to, da mi javi situacijo v povezavi z temp.

Nikjer ne piše, da se ne smem vozit! Čakanje je moja odločitev!

Tako kot to, da hladen motor nabijat z visokimi obrati ni ''zdravo''!

Mene zanima zakaj čakaš (ne ali smeš ali ne smeš ;) ).

Če gledaš nekako logično, se ti bo avto, v kolikor ga vžgeš in se spelješ vsaj 10 x prej ogrel, kot s tekom motorja na mestu. Torej, če želiš motorju dobro, se odpelji čim prej.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113
Mene zanima zakaj čakaš (ne ali smeš ali ne smeš ;) ).

Če gledaš nekako logično, se ti bo avto, v kolikor ga vžgeš in se spelješ vsaj 10 x prej ogrel, kot s tekom motorja na mestu. Torej, če želiš motorju dobro, se odpelji čim prej.
Olje mora prodret v kanale, med ojnične ležaje ipd... to je bolje da se zgodi ko je motor neobrmenjen. Seveda pa se tako ne čaka da doseže motor 90 stopinj :) Dovolj je 20, 30 sekund.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.390
1.404
113
Jaz coldstart na bencinskem šestaku večinoma spoštujem. Razen na morju, kjer ne bi budil celega naselja ob 6h vsako jutro.