Nov avto

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Jaz sem bil že napaljen na Toyoto Corollo hibrid, ampak so cene trenutno precej nerealne, tako novih kot starih. Če bi dobil ene max 2 leti staro za 20k bi najbrž razmislil, pa da ni čisto osnovna oprema. Ampak dobiš samo Yarisa.

• Wow
Reactions: novaa

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Mustang prvi servis na 6kmilj..350 baksov.gume zadnjic seveda niso zraven.
10l olja, filter in ponastavitev neke funkcije..tko da ne vem, kaksne stroje vi vozite na servise, da vam poberejo celo placo.
Sem mislil, da bo na american car kaj vec za porihtat, glede na to, da je baje bil zlorabljan za drifte na ladji, po mnenju nekega struckota je bil v celo v salon mode ter nazigan do konca in podobne bedastoce.. kar bi bilo drgac bolj tezko v kontejnerju iz USA do EU
Aja, fotr naj bi placal servis, preden se kdo vziga.. :aplauz:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.539
432
83
Mustang prvi servis na 6kmilj..350 baksov.gume zadnjic seveda niso zraven.
10l olja, filter in ponastavitev neke funkcije..tko da ne vem, kaksne stroje vi vozite na servise, da vam poberejo celo placo.
Sem mislil, da bo na american car kaj vec za porihtat, glede na to, da je baje bil zlorabljan za drifte na ladji, po mnenju nekega struckota je bil v celo v salon mode ter nazigan do konca in podobne bedastoce.. kar bi bilo drgac bolj tezko v kontejnerju iz USA do EU
Aja, fotr naj bi placal servis, preden se kdo vziga.. :aplauz:
imam tukaj račun za par let star 5.0 V8 mustang,
oljni zračni kabinski filter, 8 svečk, čep izpusta olja + delo 340€
pooblaščeni FORD servis v SLO, original FORD deli

pa olje je sam prinesel

• Haha
Reactions: RoMeX

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.458
10.693
113
sej nabolj bi ga pojahali na olju, poglej oni račun gor, 40e poharali samo na olju.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.041
5.649
113
Jaz sem bil že napaljen na Toyoto Corollo hibrid, ampak so cene trenutno precej nerealne, tako novih kot starih. Če bi dobil ene max 2 leti staro za 20k bi najbrž razmislil, pa da ni čisto osnovna oprema. Ampak dobiš samo Yarisa.
Pazi samo pri corolli...2.0 D4d je v osnovi BMW N47..... :D

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
ker se ravno menite o servisih...
zakaj ni samoumnevno, da se menja vse filtre na 15k km? Najbolj me moti, da če izrecno ne omenim, mi kabinskega ne menjajo. Uradni servis, 1l star avto...
Kdor ga je kdaj sam menjal, mu je jasno zakaj... ali pa vsaj zarad zdravja...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Kamele0N

23. jul 2008
42.041
5.649
113
Kabinski je ponavad najdražji....tko da ja jaszt bi si ga raje sam menjal kot pa da dam zanj 50-60 eur....

Če je v prosti prodaji 10-20eur

• Všeč mi je
Reactions: sad

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Kabinski je ponavad najdražji....tko da ja jaszt bi si ga raje sam menjal kot pa da dam zanj 50-60 eur....

Če je v prosti prodaji 10-20eur
služben avto, bi pričakoval, da se bodo potrudli nabit račun:) kot so se na prvem servisu (druga ah) - "dolil" 1l hladilne tekočine, 10l adbluja... čudno, da niso še brisalcev menjal...

ko sem se naročil, sem rekel vse filtre. Sem pričakovoal, da je to nekje zabeleženo... dejansko bi pa pri predaji ključev mogel še enkrat izrecno omenit.
Pa ni, da hočem firmi račun nabit. samo rad skrbim za avto in zdravje in na privat avtu tudi vedno menjam kabinski fiilter.
ni sedaj nek strošek, si ga bom tudi na službenem sam menjal. Samo mi je malo čudno...

4,2l olja 105€...
+ 60€ delo

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Jaz mam in sem imel kar nekaj američanov. Dejansko cenejše in bolj prijetno rihtat kakor evropska jetra.. Pa imam tudi evropskih jajc kar nekaj, sej tud tisto porihtam kar je treba ampak dejstvo je, da so usa avtomobili zasnovani precej bolj enostavno. Tudi cena nadomestnih delov je smešna napram vw, audi, volvo. itd..

Samo za primerjavo.. Letos sem na wranglerju menjal kiler, termostat, vodno črpalko, ohišje termostata, pa še neke drobnarije.. vseskupej lih 200e materiala. bi blo zanimivo videt koliko pride nekaj podobnega pri recimo audi, mercedes, volvo..

• Všeč mi je
Reactions: tony in motoroki

Kamele0N

23. jul 2008
42.041
5.649
113
Ne veseli se prehitro....Fiat (Mopar/Jeep) ni več tako poceni kot je bil...vsi jamrajo....

Je pa res da ti kupuješ prek spleta....ne pa pri dobavitelju

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Jaz mam in sem imel kar nekaj američanov. Dejansko cenejše in bolj prijetno rihtat kakor evropska jetra.. Pa imam tudi evropskih jajc kar nekaj, sej tud tisto porihtam kar je treba ampak dejstvo je, da so usa avtomobili zasnovani precej bolj enostavno. Tudi cena nadomestnih delov je smešna napram vw, audi, volvo. itd..

Samo za primerjavo.. Letos sem na wranglerju menjal kiler, termostat, vodno črpalko, ohišje termostata, pa še neke drobnarije.. vseskupej lih 200e materiala. bi blo zanimivo videt koliko pride nekaj podobnega pri recimo audi, mercedes, volvo..
Res je, lep primer je Dodge-krajzler s svojimi Hemi motorji- v bistvu enostavna mašina, dva ventila na cilinder, odmična gred ni v glavi, ok, ta zasnova ima sicer svoje slabosti, ampak so pa po drugi strani prednosti očitne, tako, da se pač to uporablja za najmočnejše motorje v kombinaciji s superchargerji..Ford ima v bistvu bolj skompliciran vse skupaj, zato bom pa sprobal Dodge-a kot naslednjega muscle car pri meni.:cool:

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX