Je res, ampak to je meja za priznanje stroskov (sicer 80% od prihodkov ampak sedaj tudi max 40 oz 80k, vse ostalo gre avtomatsko v davčno osnovo), ne pa tudi za to, da lahko ostaneš normiranec (150 oz 300k v dveh letih).Je to res:
http://www.racunovodstvo-kosljar.com/normirani-ali-navadni-s-p/
Glede na ta sestavek je 40000 meja. Pa za vsako leto posebej. Nič preko dveh let, pa tak...
Še enkrat. To sta dve ločeni zadevi. Eno je meja, ki je ne smeš presežt, da lahko ostaneš normiran s.p., drugo je pa maskimalni znesek, ki se še vedno šteje kot normiran odhodek (teh 40 oz 80k).aha, res piše odhodki. sem površno prebrala. kaj pa to:
Tako npr. pri podjetniku, ki bo ustvaril v letu 55.000 eur prihodkov, bodo odhodki priznani samo v višini 40.000, v kolikor nima zavarovane osebe za polni delovni čas.
tukaj je napisano tako, kot da ni tega 2 let. zdaj je tako, če prav razumem, da jaz lahko prvo leto naredim 200k€, samo da je drugo leto 49k€ - da skupaj ni preko 300k€. glede na tisti stavek zgoraj pa nikdar ne smem iti preko 50k€?
Če se ne motim, je ta absolutna omejitev prišla z letom 2018.je bilo sedaj tudi tako? imam vedno lahko zgolj 40k€ odhodkov? to sem potem do sedaj narobe razumela, ker sem mislila, da je vedno lahko 80% odhodkov...
kako se potem obdavči, če recimo zalužim 55k€? 80% je potem 44k€. torej koliko plačam od 4k€, ki sežejo preko?
moje mnenje: da in neAli se 1,30€ obresti transakcijskega in varčevalnega računa vključi v prihodke po računovodskih standardih na obrazcu DDD-DDD? Če ja, se jih nato izvzame?
N26. S tem da jaz imam privatnega, kar ni povsem ok. Takrat biznis se ni bilo. Ker dovolijo samo en račun smo bili en čas kar malo v precepu, pa pač se igramo malo po balkansko in eni in drugi in dokler denar prihaja, najbrž ne bo težav. Mi je pa support rekel, da se pa drugače danes že da zapreti privat in na novo odpreti biznis.
Pa na edavkih obkljukas da je namenjen za poslovno rabo.