spet jaz.
tekom meseca se mi izteče porodniški dopust in s tem pogodba o delu in sem od takrat dalje prekarec.
torej koliko prispevkov plačati za julij, če se upošteva da bom uveljavljala tudi znižan 20urni delavnik zaradi starševstva. torej CSD mi plačuje polovico prispevkov.
vse obveznosti kot samozaposlen na mesec so najbrž tele:
V 2018 tako velja (prispevke plačate do 20. v mesecu za pretekli mesec):
od avgusta dalje torej plačujem od vsega polovico?
torej:
julija sem pa nekaj časa na porodniški in nakej na s.p.. ali to pomeni, da plačam deleže po dnevih. torej julij ima 22 delovnih dni, recimo da sem 15 dni na porodniški, 7 pa delam. ali to pomeni da od zgornjih zneskov plačam 7/22. ali gre to po koledarskih dnevih. torej moram prispevke razdeliti na 31 delov in potem plačati recimo 10 dni od tega, ker se mi takrat po odločbi konča porodniška in delovno razmerje?
torej:
tekom meseca se mi izteče porodniški dopust in s tem pogodba o delu in sem od takrat dalje prekarec.
torej koliko prispevkov plačati za julij, če se upošteva da bom uveljavljala tudi znižan 20urni delavnik zaradi starševstva. torej CSD mi plačuje polovico prispevkov.
vse obveznosti kot samozaposlen na mesec so najbrž tele:
V 2018 tako velja (prispevke plačate do 20. v mesecu za pretekli mesec):
- Prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje: 237,70 EUR (24,35 %)
- Prispevki za zdravstveno zavarovanje: 131,29 EUR (13,45%)
- Prispevki za starševsko varstvo: 1,96 EUR (0,20%)
- Prispevki za zaposlovanje: 1,96 EUR (0,20%)
- SKUPAJ = 372,91 EUR
od avgusta dalje torej plačujem od vsega polovico?
torej:
- Prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje: 118,85€
- Prispevki za zdravstveno zavarovanje: 65,65 EUR
- Prispevki za starševsko varstvo: 0,98 EUR
- Prispevki za zaposlovanje: 1,0,98 EUR
- SKUPAJ = 186,5 EUR
julija sem pa nekaj časa na porodniški in nakej na s.p.. ali to pomeni, da plačam deleže po dnevih. torej julij ima 22 delovnih dni, recimo da sem 15 dni na porodniški, 7 pa delam. ali to pomeni da od zgornjih zneskov plačam 7/22. ali gre to po koledarskih dnevih. torej moram prispevke razdeliti na 31 delov in potem plačati recimo 10 dni od tega, ker se mi takrat po odločbi konča porodniška in delovno razmerje?
torej:
- Prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje: 118,85€ *7/22--> 37,82EUR
- Prispevki za zdravstveno zavarovanje: 65,65 EUR *7/22
- Prispevki za starševsko varstvo: 0,98 EUR * 7/22
- Prispevki za zaposlovanje: 1,0,98 EUR * 7/2
- SKUPAJ = 186,5 EUR *7/22 --> 59,34EUR
- ALI VSE MNOŽIM Z 10/31???
Nazadnje urejeno: