statistika..... nič drugega, take procente ne more dobiti samo od luftarjevKako točno veš za koga je večina sp-jev volila?
statistika..... nič drugega, take procente ne more dobiti samo od luftarjevKako točno veš za koga je večina sp-jev volila?
Strošek plač je povečal neto pa ne kaj dosti....... v tem je keč.Seveda lahko. In od upokojencev. SPji so zanemarljiv procent.
Za svoje iz javne uprave je že naredil dvig plače. Sigurno ga spet volijo.
Greš pač na polni sp, če delaš za več strank. Sigurno se splača v primerjavi z redno zaposlitvijo.
Poleg visokih davkov, je naša delovna zakonodaja nek unikum, ki dela naše gospodarstvo kriplasto.Tole...
Ampak samo, če so odnosi OK. Kot s.p. nimaš socialne varnosti nobene in pravic iz delovnih razmerij nobenih. Če bo treba klestiti, gre s.p. prvi, ker ga je najlažje "odpustiti". zaposlenega praktično nemogoče. Seveda pa to socialno varnost plačaš, je pa...
Res ne vidiš problema? Ne boš verjel, tudi jaz plačujem (pre)visoke davke. 2X. Davke in prispevke plačujem preko svojega delodajalca (redna zaposlitev). Občasno opravljam projektno delo, ki navadno traja mesec ali dva. Za ta čas odprem s. p. Plačam davke in prispevke še enkrat. Izdam račun in zaprem s. p., ker se mi zdi nesmiselno plačevati cca 110 EUR/mesec za čas, ko ne opravljam projektnega dela. Saj vem, sam sem si kriv, zakaj pa delam, trenutna garnitura namreč delovnih ljudi ne mara. Jih naganja na Hrvaško, z bajoneti v morje itd...
taprau balkanc dela na črno... se ne ubada z birokracijo.Lahko pa pogledaš iz druge strani. 1kratnim projektom je verjetno v osnovi bila namenjena podjemna/avtorska pogodba. A ker je bilo zate PRECEJ ugodneje odpirati/zapirati s.p., si pač pokoristil opcijo normiranca.
Obstajajo govorice, da recimo dosti predavateljev izkorišča sistem na podoben način. So celo tako predrzni, da imajo podpisane letne podjemne/avtorske pogodbe, za samo izplačilo pa odprejo s.p. za mesec ali dva.
In če je to res, potem je to vseeno anomalija, ki ni "poštena".
Itak pa ja, tudi sam ves čas kmarim med različnimi opcijami, ki omogočajo najmanjše plačilo davkov. Kdo pa ne. Smo vseeno balkanci kar se tega tiče.
A zato opankarju odpisujejo milijonske zneske?Anomalije skačejo ven kot pečen kostanj. FURS je informacijsko podprt in anomalije enostavno zaznava. Po tem principu ukrepajo (opozarjajo in kaznujejo) in poročajo lastniku, ki spreminja zakonodajo za čim bolj demokratičen in višji izplen. Torej, nihče ne dela kar bi bilo fer ali prav, ne "podjetniki", ne država. Ampak ko se "dela red" vedno peče...tudi zdaj je tako. Škoda ker to "delanje reda" ne vključuje bolj spodbudnih prijemov...
Ne vem, kaj misliš pod rezime. Namenjen v osnovi in tudi velika večina je bila takih, ki se s tem prebijajo in so jim bili prihranjeni stroški računovodstva, ker je bilo to tako poenostavljeno, da je bilo morebiti potrebno ven dati bilanco delati, drugega pa ne. Pa še ta je bila tako ajnfah, da bi lahko sam človek naredil...
To rečeno, nekaj je bilo pa takih, ki so delali izključno storitve, praktično niso imeli stroškov, izdani računi pa na letni ravni visoki. Najbolj so s tem služili kaki ITjevci, bilo pa je vmes kar nekaj zdravnikov in zaadi njih je bilo potrebno vse tole razkajfati. ker če še ne veš...mi smo v vojni z njimi. Ker so dali zzdej ven, kjer od vseh ljudi v sloveniji samo dohtarji ne smejo imeti s.p.ja, bodo popravili nazaj meje.
Se upam stavit, da nimajo.Anomalije skačejo ven kot pečen kostanj. FURS je informacijsko podprt in anomalije enostavno zaznava. Po tem principu ukrepajo (opozarjajo in kaznujejo) in poročajo lastniku, ki spreminja zakonodajo za čim bolj demokratičen in višji izplen. Torej, nihče ne dela kar bi bilo fer ali prav, ne "podjetniki", ne država. Ampak ko se "dela red" vedno peče...tudi zdaj je tako. Škoda ker to "delanje reda" ne vključuje bolj spodbudnih prijemov...
Hotel sem vprašati, kaj se bo spremenilo za nas popoldanske normirance. Če prav razumem, če so moji prihodki v 2025 nižji kot 50k€ se ne spremeni nič?Ne vem, kaj misliš pod rezime. Namenjen v osnovi in tudi velika večina je bila takih, ki se s tem prebijajo in so jim bili prihranjeni stroški računovodstva, ker je bilo to tako poenostavljeno, da je bilo morebiti potrebno ven dati bilanco delati, drugega pa ne. Pa še ta je bila tako ajnfah, da bi lahko sam človek naredil...
To rečeno, nekaj je bilo pa takih, ki so delali izključno storitve, praktično niso imeli stroškov, izdani računi pa na letni ravni visoki. Najbolj so s tem služili kaki ITjevci, bilo pa je vmes kar nekaj zdravnikov in zaadi njih je bilo potrebno vse tole razkajfati. ker če še ne veš...mi smo v vojni z njimi. Ker so dali zzdej ven, kjer od vseh ljudi v sloveniji samo dohtarji ne smejo imeti s.p.ja, bodo popravili nazaj meje.
Hotel sem vprašati, kaj se bo spremenilo za nas popoldanske normirance. Če prav razumem, če so moji prihodki v 2025 nižji kot 50k€ se ne spremeni nič?
sistemsko ziher ne.Matko
a misliš, da ne gledajo... jaz sem se spokala iz normiranega na redni s.p. s konkretnim dobičkom lani, pa sem takoj fasala inpekcijo in sem pošiljala pojasnila in podatke in OS... kaj šele, če bi bila ničla. Bodi brezskrbi, da kaj vprašajo, samo jaz ne vem, kako ga lahko znižam. Seveda brez da kupujem gluposti in smeti. Ker potem sem ob 100% denarja, ne le 50%.