Nokia windows phones

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Malecky, nekoga, ki je že v osnovi proti, se bo težko "spreobrnilo".
Zase vem, da po več kot pol leta uporabe WP7 niti malo še nisem naveličan OS-a (kar sem pri andoridu bil po parih mesecih), vse kar namestim dela brez problemov, odzivnost in hitrost sta takšna, kot da je telefon nov. Res ni popoln, ampak to ni noben OS. Zame je pa trenutno na prvem mestu po kakovosti - pa nisem nezahteven uporabnik.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.193
7.034
113
Recimo wm6.5 je takšen OS, ko lahko greš globoko v nastavitve in tudi ( za tisti čas) je bilo ogromno appov na voljo.

Na koncu sem končal s original romov in samo tremi dodatnimi appi, ker se mi ni več dalo jebat, zadeva pa dela tako kot mora. Ampak za kakšne geeke je verjetno res obvezno, da ga lahko rootajo, čeprav je čisto nepotrebno.

Bolj mi je čudno, da navadni uporabniki hočejo androida, ko jih večina sploh ne ve updejtat OSa, kaj šele kaj drugega.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jaz sm recimo cist navdusen nad firewallom, ki ga lahko dam na androida (zahteva SU oz. root) in specificno dolocam, kaj se naj povezuje in kaj ne in preko katerega omrezja. tako imam nadzor nad stroski in nepotrebno porabo baterije zaradi nenehnega povezovanja na 3G. to mi je essential. plus seveda ostale nastavitve na drugih podrocjih, ki pridejo prav.

se strinjam, da ni potrebno vsega tega in je super, ce zadeva dela s prve, ampak naj mi da vsaj moznost, da kaj spremenim po svoje, ce to zelim. tega WP7 ne dovoljuje.

deloma se strinjam glede aplikacij, veliko jih je res takih ki samo posredujejo. ampak vseeno je hitreje it na aplikacijo LPP, kot pa prek browserja. recimo.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
WP7 lahko odkleneš in z njim počneš kar hočeš. Ne bom rekel, da tako ogromno, kot pri Androidu, a vseeno veliko.
Konkretno aplikacija za LPP je pa že dolgo
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj to je problem...dolgo se bomo sukali, da boš našel konkretno aplikacijo da ni na voljo.

Lahko ti pa pripravimo "spisek", kaj ne boš rabil na WP7 telefonu npr.

- Ne rabiš facebook appov
- Twitter dodatkov
- qr code skenerja
- office dodatkov (na vsakem je office)
- imaš skydrive, ne rabiš dropbox appa
- ne rabiš shazam ipd.
- ne rabiš gmail appa ipd.
- ne rabiš windows live, če slučajno uporabljaš
- facebook chat je integriran
- mapsi in skoraj 100% offline (Nokia oz. naložiš na vsak telefon)
....

Potem so prednost še fizični knof za kamero vedno na vsakem telefonu. Hitrost in konstantno delovanje (za odprte appe ipd. nikoli ne boš skrbel). Odlična tipkovnica in messaging vmesnik, ki mu za moje pojme funkcionalno in estetsko ni para. Enakovredne aplikacije so za moje pojme najboljše na WP, ker se držijo metro looka in so tako konstantne in intuitivne.

Glede "firewalla" oz. data use management je pa zame pač taka stvar, ki me spet boli k****. Imam wireless povsod kjer se nahajam 90% časa, ko ga ni skurim max. 100 MB na mesec, kar pomeni pri mojem tuš multipaketu 1000 -> "samo" še 900 enot za klice, SMSe ipd. Da bi moral nadzorovat kako aplikacijo ali CELO OS, bi znorel. Sem sys admin pa mi na pamet ne pade, da bi se še s telefonom dnevno "drkal".

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
tnx. bom malo pogledal, kaj sploh nudi tak "odklenjen" WP7. ampak zaenkrat, glede na preizkuseno, rootan android poseka konkurenco. seveda to velja zame in moje potrebe.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
no saj pri androidu je integracija podobna, glede tega ni panike. ce pa pravis da je na windows marketu ze tolk ogromno aplikacij, potem je to seveda plus, pac, ko sem nazadnje gledal, je bila bera bolj boga.

saj pravim, interface mi je res vsec, po drugi strani pa ima android na voljo ogormno custom tem. 50:50 I guess.

ampak ko sem brckal po wp7, me je resnicno ornk zmotilo to, da so nastavitve tako skope. btw, file manager obstaja?

firewall je pac zame pomemben in android mi ga omogoca. s tem da je z aplikacijo droidwall to tako simpl, da ti vzame na zacetku minuto dela, potem pa se 2 sekundi za vsako novo aplikacijo. nic v primerjavi s tem, kar lahko pridobis (ce ti je to pomembno).

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
http://windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions/filters/top

Če tole preletiš (nekaj stvari tudi ne drži več) vidiš popolnoma vse pomankljivosti oz. kaj bi meli uporabniki drugače.

Sicer pa nobenega ne bi rad prerpičeval v eno platformo, samo butasto se mi zdi obnašanje nekih userjev, ki majo stare obupne Nokie ipd. cegle, pa gledajo potem samo Ajfoun 4S ali pa topshit androida, kot da je to edino na voljo in potem ne kupijo, ker so tako dragi. Razne HTC Trophyje, Mozarte, Nokia Lumia 710, Omnia ipd. pa se dobijo za malo denarja za super delujoč cegel. Sploh pa je primern OS za kake bejbe ali pa starejše ljudi npr. moj fotr, ki je tudi na FBju ampak Androida mu pa ne bi dal iz večih razlogov.
tongue-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, za navadnega userja je wp7 cist ok, temu ne bom oporekal. interface je res ql.

foter ima androida in je skor letel skoz okno, sploh ker mu je za brezveze internet racun nabil (nima data plana, ker 80% brska prek wlana). ni se slo za vsoto, ampak ker je pac posiljal za brezveze. tak pa je lahko sine ustimal vse, da zdaj super dela
smile-1.gif

na WP7 pa tega ne bi mogel zrihtat. in to me moti. da je prevec zaprt sistem.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Aplikacije na WP7 se povezujejo z netom, če jim ti kot uporabnik to v nastavitvah dovoliš. Tako, da sploh ne bi bilo treba nič štimat
wink-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
pa se da dolocit, da nekatere samo wlan uporabijo, nekatere samo 3g, nekatere pa oboje? da ne rabis vsakic na novo potrjevat, kot je to na symbianu
uf-1.gif

aja, pa se nekaj me zanima, za album s fotkami, ko imas ikono, ce lahko dolocis katero sliko naslovno sliko ti prikaze, al gre na random vedno?

Nazadnje urejeno:

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Tega pa še nisem zasledil. Sej, ko rabiš net in če ni WIFI, vklopiš 3G, sicer pa si na WIFI. Aplikacije same ne bodo prenašale podatkov (razen mail, če imaš stalno sinhronizacijo). Mislim, da vklop 3G ko ga rabiš, ne bi smela bit težava.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
potem pa spet mmsi ne delajo, ce izklopis 3g. ma to je jajcanje pol skoz, ne hvala.

evo, tak je to na androidu (z droidwallom)

ko bo na WP7 kaj takega mogoce, bo zame uporaben
smile-1.gif

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Zame je pa to preveč nepotrebnega kompliciranja. Mam dokupljen neomejen prenos podatkov in to je to. WIFI sploh ne uporabljam. Vsak po svoje
cheer.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ah, ce pa je cist simpl, minuta dela in ti da popolno kontrolo kaj zelis. no, saj zato pa ravno, za ene je wp7 za ene pa android bolj primeren. tak to je
smile-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
a se nebi vi o tem pogovarjal o temi o wp7?:)
drugac pa naj ze pride nov val wp7 telefonov k nam.. to je res zalostno kok casa rabijo operaterji!!

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ups, tule je za nokia windows phones. no, se vedno je zelo blizu temi wp7
grin1.gif

je mogoce od nokie napovedana kaksna verzija E7 z WP7?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.589
1.121
113
Titograd
ksz.....

sem bral link od @Malecky, kaj uporabniki pogrešajo pri windows phone..... še vedno pri windows phone 7.5 velja da se telefon ne more priklopiti kot USB ključ in ne gre nastaviti custom ton za sms sporočila, opomnike? To bi me malo motilo. Upam da vsaj pri spremebi zvonenja ni problemov.......