Nokia windows phones

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
620 ma za odtenek boljši ekran na soncu od 920 ? Ti se hecas ne? Pa 720 ma najboljši ekran? Od kje to jemlješ?
smile-1.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Hehe, jaz svojo lumio 920 postavim na sonce pa vidim te procente še kako odlično
smile-1.gif

Oglasi se kaj okoli, da ti pokažem. Boma postavila tvojo 620 in mojo 920 na sonce, pa ma videla,če ma 620 za odtenek boljšo vidljivost na soncu...
ne-ne-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Kaj pa bi meni bilo? Meni je čisto vseeno glede tega, omenim sem samo to, če bo kdo kupoval telefon in potrebuje le najboljšo berljivost na soncu.

Ampak očitno si še ne tistih "alterašov" ki vedo boljše, kot pa online strani, ki živijo okoli posla GSM naprav in ne vidim niti najmanjšega razloga, zakaj bi hoteli za 920 "pofejkati" rezultati in ga predstaviti toliko slabšega, kot ostali

The perceived sunlit contrast ratio is then calculated based on the values of the blacks and whites visible on the display. The higher the value here, the more visible the screen in bright sunlight.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak očitno si še ne tistih "alterašov" ki vedo boljše, kot pa online strani, ki živijo okoli posla GSM naprav in ne vidim niti najmanjšega razloga, zakaj bi hoteli za 920 "pofejkati" rezultati in ga predstaviti toliko slabšega

Govorim iz izkušenj. Uporabniki lumije 920 lahko potrdijo. Ekran 920ke ima najboljšo vidljivost na soncu. Sploh pa v primerjavi z 620.... In tudi proti galaxy S3, ki je top.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Nekaj so testi v laboratoriju, drugo pa realnost.
V določenih testih na internetu ima tudi Galaxy S3 boljšo kamero od L920. Ko pa ju dejansko testiraš na terenu pa ni primerjave v kvaliteti. V veliki večini ima L920 boljšo kamero! Pri videu pa sploh nima konkurence. testirano.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_720-review-919p2.php

Tam imaš primerjavo kontrastov, med 620, 720 in tudi 920, na soncu nič drugega ni važno, kot kontrast, žal. Še posebaj bela barva.

L920 ima posebno prevleko čez ekran, ki zmanjšuje refleksijo in ni vse v kontrastu. Moj telefon ima zelo visok kontrast, tamle na zgornjem linku je skoraj v vrhu a na soncu se ne vidi nič...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Katerega pa imaš? Na vrhu je 720, dvomim da tega, ali?

Potrebno je gledati vse številke, sam kontrast po sebi ni dovolj zgovoren podatek, poglej recimo LGja, najboljši kontrast, ampak svetilnost ima zgolj polovico vrednosti od 720.
Nekaj je odsev zaslona, nekaj pa svetilnost. Mogoče ima 920 najboljšo berljivost, če direktno sveti sonce gor, ampak mogoče zaradi tega nima najboljše svetilnosti, ker ta prevleki "blokira"?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Težko mu boste prebili.

Ko so enkrat zasloni po svetilnosti vsaj blizu skupaj, potem je najbolj pomemben premaz, razni antiglare premazi. Pred parimi leti se jih nič ni dajalo gor, zdaj pa imajo displayi že vsi dovolj visoko svetilnost in se jo lahko nekaj "odreže" s premazom, ki zmanjšuje glare in izboljšuje kontrast in kakovost slike (kot filter).

Npr. Za gledanje TV doma so za svetle prostore vedno bili bolj priporočljivi LCDji, ker so vsi v osnovi dovolj svetili in so si lahko privoščili dodatne antiglare premaze ipd. Panasonic plazme, ki so načeloma topshit pa do nekaj let nazaj niso mele popolnoma nič, samo GLADKO steklo, ki je svetovni k***, ko ga zadane sonce, na telefonih mamo pa itak skoz steklo. Lumia 920 je super na soncu, če je direkt je pa še vedno zaje***, fino pomaga ogromen WP vmesnik, ki se ga da upravljat brez da bi videl detajle.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz... obstaja na windowsih kaj podobno na Mavericu... da mape potegneš dol... v smislu pohodništva.

Zakaj se mi zdi, da je nokia večja? Kam je izginlo 0.3 cole prednosti
shocked-1.gif

Samsung-Galaxy-S3-vs-Nokia-Lumia-920-Design.jpg

Nazadnje urejeno: