Nokia windows phones

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Omenil bi še eno stvar glede zaslonov...

Svetilnost na telefonu se MORA nastavljat avtomatsko, dejansko sploh ne želim ročne izbire in je ne potrebujem, ker ZAHTEVAM, da je na mojem izbranem ceglu to odlično rešeno, ker je to osnovna funkcija.

Imam Nexusa 7 in videl sem še nekaj Androidov in me je to takoj zmotilo, da po xyz letih ta OS ni sposoben lepo nastavljat svetilnosti...what the f****? Ležim v postelji z N7 pa se bo karnaenkrat odločil za ne vem...30% spremenit svetilnost, pa nisem vklopil nobene dodatne luči ipd.
stupid-1.gif

how-hard-can-it-be1-300x293.jpg

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
tudi sam imam vedno avtomatiko vkloljeno. Šokirala me je Xperia Ion katera le te nima
rolleyes-1.gif

Skratka med S1, S2, S3, Note, Galaxy Nexus in sedaj 820 in Nexus 7, vedno avtomatika pa nikoli še nisem imel kakšnih večjih problemov, odklonov ali nenavadnih popadkov kot si ji opisal
smile-1.gif

fotka je pa zakon
evil.gif

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Vsem hvala za info glede OLED zaslona. Vaše informacije so več vredne kot tiste iz testov, saj vsi vemo kako se te strani financirajo ...

Bom poskušal najti še kakšnega lastnika Lumie 800/820, da se prepričam na lastne oči. Tisto za S3 drži, prejšnji teden bil z lastnikom omenjenega aparata, neuporabno na soncu, testi so govorili drugače ...

Če ne bom zadovoljen, potem raje takoj 920 kot čakanje na 925 !
Jaz imam Nokio N9, ki ima tudi AMOLED in je vidljivost tako kot mora biti. 920 in 925 bi moral imeti še boljšo vidljivost.
Jaz bom verjetno še počakal na EOS (domnevni 808 naslednjik) ali kakšnega naslednjika 925 (mi moj zaenkrat še odlično služi).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Saj 920 nima amoleda.

Veš kaj se bojim jaz pri EOS, da bo zadnji del jajčast, ker pač se potrebuje prostor za to famozno kamero...kar pa mi ni ravno všeč, 808 mi kar grd telefon.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ravno zaradi tistega hribčka na zadnji strani 925, mi le-ta ni zanimiva. Telefon namreč večino časa odložim nekam, ga ne nosim toliko po žepih...

tako da 920 še vedno FTW!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Isto...

The candela per square metre (cd/m2) is the derived SI unit of luminance. The unit is based on the candela, the SI unit of luminous intensity, and the square metre, the SI unit of area. Nit (nt) is a deprecated non-SI name also used for this unit (1 nit = 1 cd/m2).[1]
As a measure of light emitted per unit area, this unit is frequently used to specify the brightness of a display device. Most consumer desktop liquid crystal displays have luminances of 200 to 300 cd/m2;[2] the sRGB spec for monitors targets 80 cd/m2.[3] HDTVs range from 450 to about 1000 cd/m2. Typically, calibrated monitors should have a brightness of 120 cd/m2.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Daš zaslon na avtomatsko osvetlitev in se ti prilagaja, Nokia Lumia 800 ma na soncu najboljšo vidljivost kaj sem jih kdaj videl na telefonu!

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Cca. en teden že uporabljam Lumio 820 in sem načeloma navdušen nad telefonom. Edino, nad čem sem (vsaj trenutno) razočaran, je delovanje mobilnega interneta. Ni mi jasno, zakaj telefon večino časa (od oka vsaj 80%) deluje na Edge. Tako da je internet praktično neuporaben. Pred tem sem imel sranje od Galaxy Ace in je telefon med uporabo interneta večino časa deloval s 3G ali H+, zelo redko je bil E. Da ne omenjam, da sem včeraj bil na lokaciji, kjer je deloval LTE, ga seveda tud preizkusil (speedtest je pokazal cca. 25Mbps DL in 1Mbps UL), kmalu po tem pa je iz LTE-ja preklopil direkt na Edge. V čem je fora, da internet tako slabo deluje?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Zanimivo. Ko sem v ljubljani sem 80% casa na Lte, vse do Trzina, cez Menges sem na H, tretinja domzal na lte...skratka nimam tezav s tem. E imam samo v hisi v kleti kjer se zaradi same konstrukcije ze tako signal komaj prebije skozi hiso. Skratka ne opazam slabsega signala v primerjavi z androidom, prej nasprotno. Sploh wifi se mi zdi da bokje vlece.
Sem pa danes primerjal zaslon na soncu...S3 in 820...res je nokia v ogromni prednosti ko enkrat oba skupaj postavis.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
@slvn, telefon ne najde nobenih posodobitev (npr. tud za 4G ni bilo nobene posodobitve, ker je že očitno taka serija)

@Pakul, ravno v teh koncih se največ gibam, in LTE je bil preizkušen v Kamniku na obvoznici.
Mi je pa mal hecno, da internet ne deluje tako kot bi moral, GPS pa dela ko šus (v 5 sekundah zazna lokacijo), medtem ko sem pri Galaxy Ace-u imel ravno kontra (GPS iskal lokacijo celo večnost, internet pa delal ko šus).

Bom pa naredil še speedtest Nokie in Samsunga, da vidimo, kakšen bo rezultat.

EDIT: Evo, na hitro test telefonov (v prvem poskusu (nimam slike) je pri Nokii bil isti DL kot je na tej sliki UL):

Nazadnje urejeno:

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja Samsung je vsekakor agresiven, je pa se vedno kar nekaj drzav kjer ni vodilni
smile-1.gif

Trend se lahko tudi hitro spremeni. Ni lahko ostati na vrhu.