Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Avkcijski oglasi v angliji se končajo nekje pri 220 funtov, kar je cca 250 eur, sicer zaklenjeni, ampak odklep te stane cca 35 eur.

Torej..poceni.

V osnovi odklenjeni pa dosegajo kar visoke cene, cca 350 v avkcijah.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

cry12bpy.gif

Sem zadnjič prehitro hvalil endomondo aplikacijo za tečt. Uporablja kdo kakšno aplikacijo za gps tracking (za tek, kolesarjenje in podobno), pa da mu stabilno deluje? Ravno včeraj se mi je tudi endomondo izgubil sredi teka. Izgubil je povezavo z gpsom tako da mi je pol trase presekal
rolleyes-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ala, bom poizksuil.

a obstaja kakšen program, da bi si gps preveril, povezljivost, signal? Kaj naj ga dam na servis kao gps ni točen?
Ker sšportstracker mi je takole risal
rolleyes-1.gif
Enkrat me je med tekom na drugo stran mesta vrgel, enkrat pa kazal konkretno mimo kjer sem pa dejansko tekel...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ja sem jaz tud pobulil ko sem zaključil s tekom potem sem pa videl, da me je v sekundi prestavil za 500m in nazaj, tako a ja...kaj naj, ne bom se hvalil
hysterical-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz.

cry12bpy.gif

Sem zadnjič prehitro hvalil endomondo aplikacijo za tečt. Uporablja kdo kakšno aplikacijo za gps tracking (za tek, kolesarjenje in podobno), pa da mu stabilno deluje? Ravno včeraj se mi je tudi endomondo izgubil sredi teka. Izgubil je povezavo z gpsom tako da mi je pol trase presekal
rolleyes-1.gif

Endomondo sem do sedaj uporabljal na WP8, iOS, BB9700 in različnih Andoidih. Imam cca 350 logov teka, trekinga in kolesarjenja. Občasno sem uporabljal tudi Sports Tracker, ker je nudil podatek o višini, kar mi je prišlo prav pri trekingih v hribih. Le enkrat se mi je zgodilo (z iPhonom 4), da se je track med tekom povsem izgubil, kar je kazalo kot nelogične linearne premike za nekaj 100 metrov. Na 5 km trasi sem tako nabral cca 15 km. Predvidevam, da je bilo prej kaj narobe z GPS sistemom, kot pa s telefonom, ki je že naslednjič deloval OK.
Razen Desire HD so se vsi telefoni z Endomondom ali cestno navigacijo izkazali odlično, sploh Samsungi z Glonass pozicioniranjem (S3, Note...) in Nokia 820. Primerjali smo rezultate enake poti z Endomondom na različnih telefonih in je razlika v dolžini zlahka znašala nekaj odstotkov.

lp

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Hvala za predlog. Aplikacija je videti ok, omogoča tudi izvoze gpx datotek in je trenutno 30% ceneje... ampak imam original Endomondo PRO na dveh OS (WP je bil pa zastonj, če se ne motim...) in skupino frendov, s katerimi si že nekaj časa delimo podatke.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
tudi sam sem sicer zadovoljen z endomondo ampak včeraj mi je pa čisto mimo pihnil. in ne govorim o par procentih, ampak se je signal izgubil pri 3eh kilometrih in se znova našel po 20tih minutah...tako mi je namesto pretečenih 8km, sam izmeril 5km, na času 40minut...par procentov odklona še prenesem, par 10 je pa zadeva že neuporabna.
Sej pravim, čudno mi je ker se mi je to še s popolnoma vsakim zgodilo in to zelo pogosto (na sportstrackerju od 10tih tekov ene 4x, in na endomondo pri dveh tekih 1x)....na andoridu teh težav nisem zaznal
confused-1.gif

Fora je pa v tem, da verjetno tudi če ga dam na servis bodo rekli, saj gps dela (kar je načeloma res) in potem naj kaj?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
ampak včeraj mi je pa čisto mimo pihnil. in ne govorim o par procentih, ampak se je signal izgubil pri 3eh kilometrih in se znova našel po 20tih minutah...tako mi je namesto pretečenih 8km, sam izmeril 5km, na času 40minut...par procentov odklona še prenesem, par 10 je pa zadeva že neuporabna.
Predlagam, da za takšne zadeve pišete direktno avtorjem teh aplikacij. Večinoma prejmete odgovor, morda celo rešitev. Poleg vsega pa jih še obvestite o težavah. Večkrat ko jih uporabniki obveščajo, več možnosti je za popravke in posodobitve.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je zaslon lumie 800 bistveno boljši na soncu kot katerikoli samsungov, ki sem ga imel priložnost uporabljat (s2, s3, gnex).

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Nokia ima NAJBOLJŠO! vidljivost na soncu izmed VSEH!
Nikoli se pri testih še niso pritoževali nad vidljivostjo na soncu, kvečjemu so jo hvalili.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Nokia ima NAJBOLJŠO! vidljivost na soncu izmed VSEH!
Nikoli se pri testih še niso pritoževali nad vidljivostjo na soncu, kvečjemu so jo hvalili.
0

920 res trga na soncu, moj ativ s nima za burek
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
S3 napram Lumii 800 je totaln šrot, kar se tiče vidljivosti na soncu. Sicer se mi tudi Lumia kdaj ne zdi kak presežek sam S3 je bil pa neuporaben in ja...sem šel nabit brightness pa je blo še vedno enostavno zelo slabo.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Vsem hvala za info glede OLED zaslona. Vaše informacije so več vredne kot tiste iz testov, saj vsi vemo kako se te strani financirajo ...

Bom poskušal najti še kakšnega lastnika Lumie 800/820, da se prepričam na lastne oči. Tisto za S3 drži, prejšnji teden bil z lastnikom omenjenega aparata, neuporabno na soncu, testi so govorili drugače ...

Če ne bom zadovoljen, potem raje takoj 920 kot čakanje na 925 !

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ko bo sonce lahko pofotkam hkrati s3 in 820, ker tud mene zanima razlika...po obcutku neke hude razlike ni.