Nokia windows phones

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Zakaj bi zastarelo, sej so ti dvojederni Krait procesorji na ravni oz celo boljši od štirijedernega iz sgs3. Kar pomeni, da je tudi sgs3 zastarel. Samo naj dajo te telefone čimprej v prodajo, ne pa da zavlačujejo, ker potem so brezveze naredili event, če pa telefonov ni od nikoder.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Zakaj bi zastarelo, sej so ti dvojederni Krait procesorji na ravni oz celo boljši od štirijedernega iz sgs3. Kar pomeni, da je tudi sgs3 zastarel. Samo naj dajo te telefone čimprej v prodajo, ne pa da zavlačujejo, ker potem so brezveze naredili event, če pa telefonov ni od nikoder.

To je napaka vseh teh, ki izdelujejo "iPhone killerje"... Dogodek z napovedmi naredijo pol leta preden se da model potem tudi dejansko kupiti... Takrat, ko je predstavljen, je "top shit", ko pride pa na police, pa ni vec tako "top shit"
smile-1.gif
...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mislim, da noben več ne cilja naredit iPhone killerja....so že spoznali, da je modna muha prerasla v religiozni kult in tako vsak trud odveč.
wink-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Saj ne znajo narest iPhone killerja. Eno so besede, drugo je žalostna realnost teh iPhone killerjev.
S tem so se nasrali vsi od Samsunga, HTCja, Nokie in še koga zraven ter si samo nabrali negativne uporabniške izkušnje. Folk butnil killerja v predal in šel na iPhone, slab priokus izkušnje pa ostaja še dolga leta ...

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Bom kar tukaj napisal, čeprav je mogoče malo off. Ne razumem, kako ne morejo naredit telefona z Win OS in s kvaliteto izdelave na ravni iPhona.

Že nekaj let sem iPhone uporabnik in z velikim veseljem bi jabolčni telefon zamenjal za napravico z Win OS, ker se mi UI zelo dopade. Pa [cenzura], karkoli primem v roke z Win dobim občutek kot da držim neko poceni plastiko (probal sem enga HTC-ja in eno Lumio, ne vem točno oznak). Tudi ko sem čekiral slike tele nove Lumie se nisem mogel otresti občutka cenenega plastičnega ohišja. Ne vem zakaj ne naredijo nekaj z aluminijastim bodyjem, nekaj kar bi že na prvi pogled zgledalo high tech in estetsko. Ne pa te zaobljene plastične oblike, obrobljene z barvami, ki so primerne za bombone, lol...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
e pa to je to, glih zadnjič debata s kolegom ki prisega na android pa me vedno pika zaradi telefona ... mene preprosto noben android telefon ni prepričal da bi ga želel met, večina je tistih igračk za do 200 €, ki delajo slabo pa niti S3 ki je hardwersko top shit ni to to ... torej je problem v softwareu, in se je človek celo strinjal

vsekakor bi pa tudi sam probal win 8 na telefonu, ampak spet ... za 920 hočejo kolko 600 € ? malo hudo ... bo jo pa treba primit v roke takoj ko bo možno pa sprobat
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Pa si videl, kako odporen je iphone na udarce, padce? Takoj se razleti namreč.

Alu ohišje je že fail v svetu prenosnikov, v svetu mobilnikov pa je to samo še hujše.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa koliko ajfounov si videl brez bumperja pa še kakega stickerja spred zad.
crazy1.gif
Ge iz enega res najboljše narejenih telefonov na nekaj najbolj kitajskega možno v parih sekundah.

Lumio 800 sploh ne verjamem da si držal, ker jo res vsak pohvali glede izdelave in izgleda. Nokia N9 in lumia sta prejela ogromno oblikovalskih nagrad ipd. Jaz jo uporabljam brez "kondoma", na plaži in tenis uporabljam en usnjen etui, da jo vržem direkt v razne torbe, to je pa to. Nimam niti ene same praskice (razen lahke na kromu zadaj). HTC One serija je tudi odlična za pogledat in držat.

Bojim se sam 920, ker ni več matt finish na plastiki.
jezen.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mraz pravi:
Android zame že kot platforma ogabna.. Symbian je kul ampak ni več blo nobenga napredka.. IPhone precenjeno, izdelava je totalno mimo in se kar hitro zgodi da postane IPhone.. IDrop...IShatter.

Anyway..
http://www.wpcentral.com/iphone5-versus-lumia-920

Link morda ni ravno nepristranski, a? Čeprav se Lumia 920 zdi zelo zanimiva, me ponoven poizkus WP po enomesečni uporabi Lumie 800 ne pritegne. Nedodelane strojne in programske rešitve so mi pokvarile vtis sicer zelo dobro zamišljenega uporabniškega vmesnika ter prijetne oblike aparata. Lumia 800 bi mi lahko bila kvečjemu zamenjava za Symbian, nikakor pa za iOS ali Android.
Glede raznoraznih video testiranj, ki krožijo po netu... ne verjemite vsemu, kar vam poizkušajo prodati.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Bom kar tukaj napisal, čeprav je mogoče malo off. Ne razumem, kako ne morejo naredit telefona z Win OS in s kvaliteto izdelave na ravni iPhona.

Že nekaj let sem iPhone uporabnik in z velikim veseljem bi jabolčni telefon zamenjal za napravico z Win OS, ker se mi UI zelo dopade. Pa [cenzura], karkoli primem v roke z Win dobim občutek kot da držim neko poceni plastiko (probal sem enga HTC-ja in eno Lumio, ne vem točno oznak). Tudi ko sem čekiral slike tele nove Lumie se nisem mogel otresti občutka cenenega plastičnega ohišja. Ne vem zakaj ne naredijo nekaj z aluminijastim bodyjem, nekaj kar bi že na prvi pogled zgledalo high tech in estetsko. Ne pa te zaobljene plastične oblike, obrobljene z barvami, ki so primerne za bombone, lol...

Ti si verjetno imel v roki Lumio 610 ali 710 ... ki je res plasticna... Lumia 800 in 900 (in verjetno tudi 920) pa so zelo OK narejene...

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Jaz imam Nokia Lumia 800 in sem totalno zadovoljen z njo! Izgled je super, baterija drži brez problema cel dan (pa sem heavy user) včasih pa jo mam kar 2 dni in mi ni panike!
Android ne seže winu do kolen..

In tak malo za razmišljanje: Windows phone je to zdaj šele 1. (taprava!!!) generacija... IPhone je zda 4.5 generacija.. Android pa bogve katera..
Tak da ne vem kaj se folk ***** glede nekih primanjkljajev..
(Testiral sem iPhone in Android.. iPhone precenjena plastika.. Android foni znajo bit kar ok, ampka vmesnik totalna nula)

iOS je ok vmesnik sam mi deluje preveč otroško in je to ratal nek hipster trendy telefon.. Men je kr nekaj, kot večina applovih kopiranih produktov.
(za vse zavzete :"apple je inovator" TAKE A GOOD LOOK! https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Saj ne znajo narest iPhone killerja. Eno so besede, drugo je žalostna realnost teh iPhone killerjev.
S tem so se nasrali vsi od Samsunga, HTCja, Nokie in še koga zraven ter si samo nabrali negativne uporabniške izkušnje. Folk butnil killerja v predal in šel na iPhone, slab priokus izkušnje pa ostaja še dolga leta ...

Na trgu obstaja veliko iPhone kilerjev in jih bo tudi v prihodnje. To uporabniki Samsunga, HTCja in Nokie vedo (torej neka širša množica ljudi). iFanboyi pa bodo itak rekli da ni boljšega telefona pa če jim Apple na police da kos črnega kruha, namazanega s [izberi poljubno]. In to bodo trdili vse dotlej, dokler jim Aple ne namaže drugega namaza...
V glavnem v roki sem držal že kar nekaj telefonov ki so boljši, torej bi lahko rekel da so killerji, le v novicah se več o tem ne piše, k
frown-1.gif
er je vsem jasno da nobeden od teh noče biti nadomestek odgriznjenega jabolka.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
pa res ja, noben si ne želi njihovih prodajnih številk, noben noče prodajat telefonov in aplikacij z zaslužkom in predvsem noben noče da nerabi oglaševat ker to počne nasprotni klan
roza.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Ne nisem tega napisal. Noben noče biti podoben, ampak toliko različen, da s tem dokaže da je boljši. Seveda s tem pridejo do želenih finančnih rezultatov. Podoben primer: iUserju daš na mizo dve identični napravi; na eni je jApka na drugi recimo Samsung. Katerega bo iFanboy izbral ne rabim pisat. Da si boljši lahko dokažeš z drugačnostjo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
jeba je če ta drugačnost pomeni slabše delovanje
grin1.gif

edit: a bo 920 možno pred koncem leta pri nas dobit ?

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Meni tudi ni jasno kako ti ni izdelava Lumij kvalitetna?
800 in 900 sta ena izmed najbolj kompaktnih in trpežnih telefonov na tržišču! - polykarbonat ohišje iz enega kosa.
Poleg tega še prejele veliko oblikovalskih nagrad!

Nove Lumia Nokie 920 in 820 pa so ravnotako na istem nivoju izdelave (čeprav je res, da ima 820 izmenljiva ohišja..)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Oblikovalska nagrada verjetno nima kaj dosti s samo trpežnostjo?! Polykarbonat ohišje? cjaa Morali bi vložit v Alu ali jeklo...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Pa še vedno se najdejo junaki, ki rečejo da je polikarbonatno ohišje, kao "neka" poceni plastika in bi radi steklen in alu bodi. Vemo kako pa je s trpežnostjo stekla, a ne.