Nokia windows phones

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne...imam Lumio 800 par mescev, pa punca cyan 800tko.

Pri Trophyju mi je šel zvočnik in je zvonil kot res pokvarjen telefon.
grin1.gif

Zdaj ga bo dobil foter in mislim da je idealen penzjoner cheap smartphone. Foter prav rad s telefonom slika in Trophy naredi res super fotke, take kontrastne in npr. 10x boljše kot Desire, ki naj bi imel isti fotkič. Celo Lumia 800 mi bolj najeda za fotke, sicer sem naredil nekaj zelo lepih ampak recimo macro je treba uklopit, pri Trophyju ni blo treba nikol nič nastavljat, sem lahko slikal lepo A4 list tekst, brez da bi doktoriral v parih sekundah.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Hvala za info!
Zvočnik je pri mojem tudi katastrofalen pa zgodovine brskanja ni šlo brisat dokler ga nisem resetiral
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Evo idejo, za nekoga, ki ima podjetniško žilico...wireless polnilec s "sticky" podlogo, da se lahko zadevo namesti na armaturko v avto in potem samo tja odloži telefon, in voila
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Jaz bi rekel ~ 700 eur, vse kar bo nad/pod tem bo sila veliko presenečenje...za mene.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
O tem, da prodaja telefonov in tržni delež nista dosegli obljub, ki jih je Elop dal ob predstavitvi prvih Lumij. V obdobju, ki je navedeno, je tožnik kupil Nokiine vrednostne papirje, katerih vrednost je padla. Kot primer omenja, da je v prvih 3 mesecih bilo prodanih 2 milijona Lumij, kar je enak rezultat kot ga je dosegla N97, ki je bila popolnoma ponesrečeni model. Za primerjavo še omenja, da en sam dober produkt (npr. SGS2) v treh mesecih komot doseže prodajno cifro 5 milijonov...

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Menda, če Nokia ne uspe s to napovedano serijo Lumij, bo konec z njo, saj nima več nobenega rezervnega scenarija. Linux telefone so pokopali, na Symbian pa ravno mečejo zadnje lopate zemlje.

Kmalu bo bil predstavljen novi iPhone. Za njim pa novi MeeGo telefon od Jolle Mobile. Slednji naj bi se proizvajal na Kitajskem in menda kasneje v zaprti Nokiini tovarni na Finskem (Salo), kjer so razvijali operacijski sistem Meltemi (oskubljen MeeGo), ki naj bi nadomestil (sedaj več ne) Symbian in S40. Da imajo tovarno tudi v Evropi, se jim zdi pomembno zaradi pridobivanje na lastnem imidžu. Made in Europe, danes še vedno nekaj šteje.

To bodo težki časi za Nokio. Kljub temu, da ne bom bil med kupci Lumij (že vzel N9 poleg N900), upam, da se Nokia vsaj malo pobere, ker pestrost na trgu je samo v korist kupcev. Gledam Mobitelovo posebno akcijo, kjer je Lumia 800 249 eur, N9 pa sramotnih 149 eur (isto je npr. Lumia 710). Mislim, da je N9 za to ceno sedaj daleč best buy telefon.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Res je, ampak sedaj pa res enostavno več ne vidim, kaj bi bil razlog, za slabo prodajo WP8 telefonov.

Edino, kar lahko sedaj pokoplje nokio, je nokia sama, s previsokimi cenami.

Ampak...tudi če slučajno nokia propade, jo zna m$ kupiti in nadaljuje s WP8 kar v lastni režiji.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.910
113
40
MB
tako nokia (zadnjih par let) kot mobilni winsi (od nekdaj) pač ne uživajo nekega visokega zaupanja pri uporabnikih, tak da 600+ € je kr malo huda, bomo počakali do naslednjega tedna da vidimo kaj bo japka ponudla
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz...

Kaj obstaja kakšen blackmarket za aplikacije?

Pred letom se spomnem chevrona... kaj se je izcinilo z vsega skupaj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
tako nokia (zadnjih par let) kot mobilni winsi (od nekdaj) pač ne uživajo nekega visokega zaupanja pri uporabnikih, tak da 600+ € je kr malo huda, bomo počakali do naslednjega tedna da vidimo kaj bo japka ponudla
smile-1.gif

Saj je tudi na področju desktopov bila Vista porazna, pa je potem s windows 7 folk takoj pozabil na probleme in zamenjal XP za Win 7.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Fora je v tem da je Nokia mal prepozna za use skup.. In je folk čist obseden s temi ajfonami.. k so za popizdit dragi in krhki ko porcelan.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kva se sekirate....sej bo MS vse skup po konc držu, glavno, da dobiš seb najbolj všečen/uporaben telefon.
smirk-1.gif