Nokia windows phones

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Za kere večje fajle (kopico fajlow) dam kartico u laptop in prenesem gor, lumia pa niti tega nima.

res se lahko primerja dp z bt, najprej moraš prenest gor in potem še na telefon, toliko dela pa bi rad prenesu le en mp3. Dp je meni uporaben za fajle, za katere vem da jih bom večkrat rabil na veš mestih. Sploh pa recimo zna bit cela znanost poslat mp3 iz telefona na telefon. Mene to onemogočanje pošiljanja se mi zdi kot da so šli 2x koraka nazaj.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Mene to tud mal moti.. Ampak se navadiš in pač frendu pošlješ mp3 na mail ali pa kaj takega..
Then again, kolkrat se zgodi da komu že res pošiljaš mp3, saj pa se da dans vse prek neta dobit..

glede pc<->fon variante pa je pač kabel.. Sem tud rabil dostkrat bt za to ampak, mi ni problem dat kabl not..
Pa še hitrej je..

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Pa sej glede BT in omejitve pri prenosih so popolnoma iste kot na iPhoneu... tam se pa noben ne pritožuje ..hmm zanimivo
smile-1.gif

Sicer pa to ni nobena ovira, pošlješ uporabniku na email, on pa s telefonom to odpre in si naloži v telefon... Ali cloud, ali WIFI ali ja 100 in en način...

Ovira je bila morda nekaj let nazaj, ko ni bilo vseh teh možnosti, zdaj pa škoda besed o tem ali podpira prenose ali ne.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
BT se mi zdi kar priročen sploh preko NFC-ja. Na WP8 naj bi bil polno funkcionalen BT. Sicer BT inwi-fi sta praktičnoiste tehnologijele frekvenca je drugačna.
Sicer pa BT 3.0 je izjemno hiter:
"Bluetooth 3.0+HS provides theoretical data transfer speeds of up to 24 Mbit/s, though not over the Bluetooth link itself. Instead, the Bluetooth link is used for negotiation and establishment, and the high data rate traffic is carried over a collocated 802.11 link."

Zdaj bodo pa že imeli verjetno 4.0, kateri bo veliko manj požrešen baterije.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Nekaj pa me zdaj zanima:

Imel sem gor nameščeno uradno twitter aplikacijo za win phone.. In ko mi je nekdo novi sledil sem dobil obvestilo.
Sedaj pa me zanima, če ta twitter aplikacija preverja vsake tok moj twitter account ali pa to gre preko kakšne sms povezave ali pa kaj?

Hvala za info!

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri meni tudi vedno napolni do 100% ...

Bo treba počasi nesti na servis, ker se mi vedno napolni med 90% in 96%.

A je normalno, da se telefona med polnenjem ne da popolnoma izklopiti?
Pri mojemu se zgodi, da če ga izklopim, se čez par sekund prižge nazaj do menija, kjer je treba vpisati pin kodo.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Pa se ponovno čez približno 5 sekund vklopi nazaj in zahteva vnos PIN kode, sem ga probal kar nekajkrat ugasniti. Tudi če ugasnjenega priklopim, se prav tako vklopi. Se tudi pri ostalih to dogaja, ali mojega kaj "mede"?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nemogoče, da bi se samo tvoja nokia tako vklapljala.Torej
wink-1.gif

Tudi sam sem bil presenečen leta 2008, ko se mi je iphone vklopil, ko sem ga praznega priklopil.Zakaj pa je windows mobile to kopiral od appla, pa ne vem.Nekako ne vidim, da bi bila stvar praktična. Sem vedno mnenja, da je boljše elektroniko izklopit, ko je ne uporabljaš, da je sevanja čim manj.Zdaj pa ga paæ dam v letalski način oz. do not disturb način, pa je boljše kot nič.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
nekateri smo raje takoj dosegljivi, ne šele ko baterija doseže določen nivo...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zgleda ne razumeš. Telefon se avtomatsko vklopi, ko ga priključiš na kabel.Večina telefonov ostane izklopljenih, kot verjetno tudi nokia e72.Tako da ne vem o čem govoriš? Dosegljiv ob kakem nivoju baterije? Sej telefon se ne vklopi, ko doseže naprimer 50%.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Tako je, nemogoče je, da bi imel ob polnjenju izklopljen telefon.
V primeru da nimaš zahteve po PIN kodi na SIM kartici, telefona med polnjenjem sploh ne moreš izklopiti.
Drugače se pa ustavi pri zahtevi za PIN kodo.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Se bota nokii lumii 800 in 900 kaj znižali cenovno po 5. septembru ko prideta 2 nova WP8 fona na trg?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Lumia 800 je ze znizana (vsaj pri mobitelu), 900-ko pa v ameriki prodajajo ze 50% ceneje, kot prej. Kako tocno je v Evropi, pa ne vem. Ugibam, da dosti drugace najbrz ne bo/je.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Zgleda ne razumeš. Telefon se avtomatsko vklopi, ko ga priključiš na kabel.Večina telefonov ostane izklopljenih, kot verjetno tudi nokia e72.Tako da ne vem o čem govoriš? Dosegljiv ob kakem nivoju baterije? Sej telefon se ne vklopi, ko doseže naprimer 50%.
recimo pri mojem milestone-u je tako, da ce je baterija prazna in priklopim telefon na kabl, ga tud s knofom ne morm prizgat, dokler ne pride baterija do dolocenih procentov. iphone se prizge takoj, ko dobi strom. zdej jasno?