Nokia windows phones

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Se da... Zaslon in OS sta prilagojena delu s prsti ... zato tudi ni kaj dosti takih tapravih stylusov, ki bi imeli tanko konico...

Itak pa nisem tak mazohist, da bi se dnevno povezoval na kaksen oddaljen racunalnik in skozi "kljucavnico" brskal po namizju
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Pa kup si tablico za ta fakin remote..

Zakaj pa bi imel nekaj tako velikega zraven ? Pol bi e rajši kaki mini laptop. Že par let uporabljam Xperia X1 za remote, pa ni nobenih problemov.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Pozdravljeni,

si mislim nabavit (zdaj že, ker je čez polnoč) danes Lumia 800..
Pa me zanima kak je z baterijo oz. updejtom, ki izboljšuje baterijo pri simobilu?..

Ker vem, da sem moral na svoji E52 kar dolgo čakat na updejt.

Hvala za info!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Je kdo uporabil kakšen stylus za te nove telefone, ki tega nimajo zraven že po defaultu?

http://www.ebay.co.uk/itm/2-Bl...#ht_1457wt_1185

Dela to OK ali je bolj slaba natančnost, nekam pretirano ostre konice nima tole, glede na klasične styluse?

jst občasno delam s stylusom, ker sem ga dobil zraven kr tako, ko sem nekaj naročil.
Fajn je ker se zaslon ne umaže.
Debela konica naj te ne moti. Debela je zato, ker s tanko ne dela. Zato ker je zaslon narejen tako-zaradi prstov.
Risat še nisem probal. Za klikat je pa vredu.

Če te mika si ga kup. Za take male dnarje te ne bo pobralo, če se slučajno naveličaš.

Telefon imam pa SGS2.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Imamo tako različne izkušnje, da ti noben ne more nič zagotovit. Punca jo spravi tudi na 3 dni, zadnjič pa ji je uspelo tudi "samo" 1 dan met. Updejta še nima prav zadnjega, ki je ponekod že zunaj.

Ponavadi polni po dveh dneh uporabe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ej Malecky, kaj že tebe točno moti pri 800-tki? Zaslon samo ali še kaj drugega, če odštejemo baterijo?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja...zaslon me kar moti, saj res da je prijetno kičasto/kontrasten in da čudovito zgleda WP, ki ima po večini črn background in itak ne delam nič s Photoshopom na telefonu
grin1.gif
, samo Pentile pri tej ločljivosti in ceni telefona mi ne gre v glavo.

Stvar je tudi kar velika, bi pričakoval, da glede na to da nima raznih pokrovčkov pa celo mikrosim, da bo stvar pač mal manjša in tudi lažja. Sicer pa teža daje pozitivn vtis, da je zadeva "premium", podobno kot pri ajfounu, ki je za velikost kar težak cegu, samsung se pa čuti plastikfantastik pa je drugače samo plus, da je stvar lahka.

Glede baterije pa jaz nimam pomislekov. Zgleda nisem tak uporabnik, da bi stalno nekaj šaril po telefonu ali pa igral igrice, imam vedno nekje v bljižini svoj prenosnik in ga jasno ne morem nadomestit s tačskrin telefonom pa tudi če je quadcore ipd.

"moti" me tudi, da je tako lep telefon, da mi bi blo žal jo spustit na tla ali pa spraskat zaslon.
rolleyes-1.gif
Punca jo vrže v torbico pa je...zaenkrat ima čez original Cyan gumo, samo ona rabi en etui, da lahko brez pomislekov telefon vrže v torbico, gumi zaščite pa potem ne rabi.

PS. Ko sem ravno omenil etui....kaj uporabljate zaeno dodatno opremo? Neki tacga bi rabu: Bugati Ebay

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Saj zato sem rekel, če odštejemo baterijo, ker itak to samo iber friki skurijo v 1 dnevu
wink-1.gif

Kaj ona torbica ni kul, ko sem jaz dal link na prejšnji stran. Mi nekako boljše deluje, ker je celoten telefon "dan not" in je ne rabiš odstranit, iz te ko si pa dal ti, pa morš dat telefon ven, kar pa lahko samo še dodaten vzrok, da ti odleti po tleh (če recimo v paniki hočeš hitro vzet ven telefon)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Kako pa je s povezljivostjo nokie z drugimi napravami? Gre vse lepo preko DLNA ? Lahko telefon "streama" material preko mreže ali ga lahko le "prebere" iz nje?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
https://www.youtube.com/watch?v=whCZCRDgoxw

Etui rabim za bejbo...saj veš...nobenih hlač, ki "sprejmejo" telefon, tako da leti v torbico. Vtakneš v en tak leder etui pa jo lohk brez skrbi nosi po torbici in ne uporablja gumijastega original sploh.

Prodajam starega HTC Desire od nje, je kot nov telefon, brez praske na zalsonu ipd.
grin1.gif

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Dodatno ob pogovorih je push služben in oseben mail je must na telefonih + kaj še pobrowsat in baterija mora zdržat vsaj 16h, ne da si vedno na koncu dneva v strahu ali bo ali ne bo.

Testiram sedaj ali ima Wifi res velik vpliv na porabo baterijo, naslednji teden resno stestiram.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
V čem pa je "finta" push maila na osebnem mailu? Za službenega še OK, pač da ga prebereš takoj, ko ga dobiš, ampak pri osebnem pa res ne rabiš vedet točno takoj. Jaz imam na X1 že od začetka nstavljeno na manual preverjanje, preverim takrat,ko mi je in ko imam čas, ne pa da mi bo telefon vedno piskal pa me motil.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja...zaslon me kar moti, saj res da je prijetno kičasto/kontrasten in da čudovito zgleda WP, ki ima po večini črn background in itak ne delam nič s Photoshopom na telefonu
grin1.gif
, samo Pentile pri tej ločljivosti in ceni telefona mi ne gre v glavo.

Stvar je tudi kar velika, bi pričakoval, da glede na to da nima raznih pokrovčkov pa celo mikrosim, da bo stvar pač mal manjša in tudi lažja. Sicer pa teža daje pozitivn vtis, da je zadeva "premium", podobno kot pri ajfounu, ki je za velikost kar težak cegu, samsung se pa čuti plastikfantastik pa je drugače samo plus, da je stvar lahka.

Glede baterije pa jaz nimam pomislekov. Zgleda nisem tak uporabnik, da bi stalno nekaj šaril po telefonu ali pa igral igrice, imam vedno nekje v bljižini svoj prenosnik in ga jasno ne morem nadomestit s tačskrin telefonom pa tudi če je quadcore ipd.

"moti" me tudi, da je tako lep telefon, da mi bi blo žal jo spustit na tla ali pa spraskat zaslon.
rolleyes-1.gif
Punca jo vrže v torbico pa je...zaenkrat ima čez original Cyan gumo, samo ona rabi en etui, da lahko brez pomislekov telefon vrže v torbico, gumi zaščite pa potem ne rabi.

PS. Ko sem ravno omenil etui....kaj uporabljate zaeno dodatno opremo? Neki tacga bi rabu: Bugati Ebay
Za n9-ko obstaja originalen usnjen etui. Je pa po dimenzijah lumia 800 enaka kot n9.