Nokia windows phones

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Plastika je OK, posebej nokia ma zadeve zelo kvalitetno narejene napram drugim. Ampak kakšen bolj premium model je čisto nekaj drugega z dodatkom kovine. ravno včeraj je kolega imel na probi od enega od trgovcev L 830. Zakon telefonček, občutek v roki je čisto drugačen z tistim kovinskim robom, ostalo je plastika. Tako da če bodo dali kakšen držaji model ven je kovina dobrodošla.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Upam, da je m$ začel spet razmišljati v smeri Surface Phone-a, s prihodom continuuma bi skoraj bilo pametno lansirati kaj takega:

microsoft_surface_phone_by_yronimus-d54sho4.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
In res me čudi, da ga niso realizirali, saj bi lepo dopolnjeval njihovo Surface ponudbo.

Mogoče pa bo, s prihodom W10.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Zame je L930 z upgradom na W10 povsem primerljiva z katerimkoli konkurenčnim flagshipom, kljub temu da je že leto in pol zunaj, ker konkurenca pač spi. Približno leto dni od izzide Icon/930 je recimo trajalo, da je konkurenca dohitela kvaliteto kamere. Vse kar pričakujem od 940 in 1040 je torej frišni dizajn, ne ker je z tem kaj narobe, ampak ker pač zadeve je treba peljati dalja in pa seveda spet en skok pri kameri(inkrementalni jasno, se ne da več revolucije tu delat), predvsem pa od 1040 pričakujem da bo imela procesor, ki ne bo bremzal hudega senzorja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
1020 je bila itak pred časom in še dolgo bo, zgleda jo je nokia lansirala v upanju, da reši brand, a je vseeno narod ni pograbil.

Sila čudni so uporabniki telefonov, zdaj sicer razumem, kako je androidu uspel tak preboj, kljub temu, da je bilo to proti vsej logiki
smile-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Pa saj 1020 zaradi svojega nerodnega izrastka nikoli ni mogla biti masovni telefon. Šlo je za niche zadevo. Ampak od Nokie niche zadeve so ji v preteklosti vedno prinašale denar, ker so se vseeno dovolj prodajale, predvsem pa delale dobro reklamo. Recimo Comminikator serija, ki je tudi bila pred časom, skratka ene 4 leta pred iPhonom in smarthphone revolucijo sem imel 4" zadevo v žepu, ki mi je bila kot laptop nadomestilo. Ni se prodajalo masovno ampak prinašalo je denar, ker smo jih kupovali ljudje neobremenjeni z mainstream modo.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Nekaj je mali izrastek, ki ga ima mimogrede tudi večino Android flagshipov, nekaj drugega je 5mm izrastek na L1020. Čeprav ta izrastek je v žepu in rokah dokaj neopazen, še najbolj je na ravni površini, tako da moj naslednji mobič bo skoraj ziher nek tak foto-hibrid, pač rabim nek kompakten fotič za zraven svojega profija, ki ga pač ni vedno zraven.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Tudi jaz največ uporabljam ravno fotič, na smarh phonu, za kaj drugega mi kaj preveč ne koristi, razen pač navigacija in še kak app tu in tam. Družabna omrežja na pošlatam, itd.

zato sem šel zadnič preverit, kako je z rabljenimi 1020, in sem bil kar šokiran, tam nekje 300 eur so cene, uf.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Izrastek je na slikah res beden videti, ampak sem imel črno L1020 na testu, pa v živo čisto drugače izpade, dejansko je zelo lep telefon ta Lumia.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Jaz sem 1020 kupil od nekoga z alterja, skupaj z wireless plate, ki je vredna vsaj 50 Eur, za 190 Eur. Odlicen nakup.
Izrastka pa sem se navadil in ni motec.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Baterijo pa zre ko hudic. Malo sumim, da z vrocino precej vec. Sicer pa tko, na dopustu brez pogovorov, par minut wi-fi, od oka 60 fotk, seveda zdrzi. Cim pa je displaj odprt, igrice itd. to pa še kar kuri. Vec kot dan ne zdrzi. Cim pa stalno nekaj drkam telefon, niti cel dan ne zrzi. Kolk ima zivljenske uporabe ne vem tocno. Okoli leta in pol.
Fotke so odlicne, cim je kaj manj svetlobe in gibanje aparata, odpove. Zanimiv aparat, za koga mogoce zelo uporaben. Aparat me ne gane vec toliko, baterija pa me je mall razocarala. Glede na ceno dober nakup, baterijo pa mislim da se tudi da menjat., ceprav Nikoa pravi da ne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Fotke so odlicne, cim je kaj manj svetlobe in gibanje aparata, odpove. - kaj misliš s tem?