Nokia windows phones

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
imam nekaj vprašanj glede WP ker razmišljam o nakupu (konkretno za lumia 640 ampak verjetno je pri vseh enako):
- kako se utiša zvonjenje, če me nekdo kliče, nočem pa prekinit? kot pri androidu z gumbi za glasnost oz. power gumb?
- profilov verjetno ne pozna? Obstaja neka aplikacija ampak ne deluje na w8.1 ker so nekaj spremenili. to še preživim...
- pošiljanje mms brez paketne povezave? na primer nekje, kjer ni edge ali 4G povezave, se da poslat mms?
- koliko vam mesečno požre sinhronizacija mailov? vem da je ful odvisno ampak vsaj približno. 100mb?

hvala za odgovore!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
- lahko enostavno položiš telefon s ekranom dol na neko ravno površino ali pa volume down
- no idea kaj sploh profili so, audio profile misliš? ne.
- ne dela brez data povezave
- nimam pojma, pogrešam pa tu opcijo, da bi prenesel mail client zgolj headerje, ostalo pa po izbiri, tako kot je bilo včasih pri WM.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
- lahko enostavno položiš telefon s ekranom dol na neko ravno površino ali pa volume down
- no idea kaj sploh profili so, audio profile misliš? ne.
- ne dela brez data povezave
- nimam pojma, pogrešam pa tu opcijo, da bi prenesel mail client zgolj headerje, ostalo pa po izbiri, tako kot je bilo včasih pri WM.

Pri nastavitvah je opcija ali naj se prenese celo sporočilo in slike. Če to ni vklopljeno ne prenese priponk in slik. Bolj podrobno ni pojasnjeno, verjetno pa od sporočila ostane le besedilo, ki pa ponavadi ne porabi veliko prostora/podatkov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
Res je ja, ampak vseeno bi raje videl, da bi bila tudi opcija za zgolj prenos headarja, oz subjecta. Nima smisla da trošiš gsm data za spam oz za nekaj kar te ne zanima, če si med tistimi ki pač nima zakupljenega prenosa podatkov in vsak MB šteje.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Pojma nimam kako imam naštimano, meni dela dobro, če je daljši mail moram klikniti dodatno in mi ga downloada.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
Ne, ampak koliko razumem pač pri androidu, sistem oz app sam zazna, da je prišel MMS, vklopi data, prenese, izklopi data in je to nekako tako.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.326
2.425
113
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
imam nekaj vprašanj glede WP ker razmišljam o nakupu (konkretno za lumia 640 ampak verjetno je pri vseh enako):

- koliko vam mesečno požre sinhronizacija mailov? vem da je ful odvisno ampak vsaj približno. 100mb?

hvala za odgovore!

Po mojem odvisno od tega kolikor emailov dobivaš? 100mb je lahko dosti ali pa nič, odvisno kakšne priponke dobivaš. Če imaš samo tekst, potem je na mesec kake 10mb dosti.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
na 10ki bo preneslo mms, če tudi ni vklopljen prenos podatkov (če boš v nastavitvah tako nastavil). Torej pride poleti ta funkcija.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.326
2.425
113
Ni tako tudi na androidu ne. Lahko s kakšnim od modifiranih romov. Če je prenos podatkov izključen dobiš samo obvestilo za dolpoteg.

map

Guru
6. jul 2008
7.851
1.959
113
najrajš na babi
Na mojem starem Sony live with walkman je bilo tako. Tako na androidu 2.3 in 4.04. Ko je prišel MMS je vklopil podatke, ter jih ob koncu izklopi.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
hvala vsem za odgovore. zanima me pa še tole: kaj se zgodi, če me med klicem še nekdo kliče? sem zaseden, mi zvoni? trenutno na prastari nokii zapiska in pokaže, da me še nekdo kliče. potem lahko dam na čakanje, bla bla. Uporabno samo zato, da vidim, da me še nekdo kliče in ne toliko, da bi preklapljal.

pod profile sem pa mislil zvočne profile. pogosto menjavam med 3: običajni, samo pisk in čisto tiho. očtino se bom temu odrekel.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Sem imel včasih na starih telefonih profile. Sodobna tehnologija tihih uric(naštimaš da ponoči ne piska recimo), ter možnosti da menjam glasnost/tihost/vibriranje kar z volume gumbov iz kjerkoli(tako Android kot Windows Phone) mi je to popolnoma nadomestila. Še lažje je z volume gumbom spremeniti tako kot hočeš, kot pa mi je bilo pri starih telefonih menjavati profile.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
Tudi sam ne pogrešam profilov, quiet hours pa je tak eden najboljših funkcij telefona.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
Kdo pa nima, razen kak otrok, ki ne razume eng?
smile-1.gif

10 ima skoraj nespremenjeno cortano, meniji so pač predelani, funkcionalnost pa je bolj kot ne enaka. Občasno sicer opažam, da mi avtomatsko ne preklopi v quiet hours. Pa USA je potrebno imeti, UK ne dela, tako kot WP8.1

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz imam SLOVENŠČINO, ker sem SLOVENEC! Prav tako imam na PCju tako nastavljeno.
Razumem prav dobro angleščino, tako pisano, kot govorjeno.

Zdaj je notri že novi outlook? In če ja, se da v tem outlooku dajati pravila na maile (kot recimo vedno premakni od tega@pa_tega v reklame,izbrisano, junk)?