Nokia windows phones

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Ali je možno na Lumii 520 narediti zajem slike? tako kot je Snecer lepil slike svoje Lumie 925?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Sem že zrihtal. Hvala lepa.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:

Tale kombinacija velja za 8.0, z 8.1 se je spremenila na power + volume up, kot je napisal Sijan.

Aha... potem sem prav nasel...samo mi ni bilo jasno, zakaj pise eno, na sliki je pa drugace
smile-1.gif
... In sicer tukaj >> http://www.microsoft.com/en-nz...71-F52CB298C856

Nokia_Lumia_520_-_Take_a_screenshot_-_User_Guide_-_Microsoft_-_New_Zealand-20150123-221937.png

Nimam pa Lumie pri sebi, da bi probal... Vem da je neka taka kombinacija
smile-1.gif
...

Glede teh updateov je pa itak s temi Lumiami ena velika stala... Napovedujejo ze novo razlicico OS-a (Windows 10) ... pa recimo na Lumii 630 se vedno ne najde zadnje verzije, o kateri se ze posvod pise (Denim)
smile-1.gif
...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tudi 620 še ni dobil denima. Ampak tako pač je, ko imajo posodobitve prek operaterji. Bi pa naj bil denim konec tega meseca "skoraj za vse naprave".

10 bo prišla hitro, ampak to bo spet technical preview, tako da prvo uradno verzijo ne pričakujem pred poletjem, pa še to za top shit naprave

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
S temi posodobitvami je zmeda predvsem zaradi operaterjev, pa tudi Nokia/MS Mobile izda posodobitve postopoma za posamezne modele, tako da v praksi pride do nekaj tednov zamika že zaradi tega. Ko jih je bilo na trgu samo nekaj, to seveda ni bil tak problem, ampak zdaj jih pa ni več tako malo in se nabere nekaj zamude. Boš pa v vsakem primeru dobil Denim, le vprašanje časa je. Sicer pa bo Microsoft najbrž spremenil režim posodabljanja z 10ko. Upam, da na nekaj bolj podobnega Applu, čeprav se je treba zavedati, da posodobitev iOS vpliva na veliko manj različnih modelov, tako da je vseeno nerealno pričakovati podobno hitrost od MS.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
S temi posodobitvami je zmeda predvsem zaradi operaterjev, pa tudi Nokia/MS Mobile izda posodobitve postopoma za posamezne modele, tako da v praksi pride do nekaj tednov zamika že zaradi tega. Ko jih je bilo na trgu samo nekaj, to seveda ni bil tak problem, ampak zdaj jih pa ni več tako malo in se nabere nekaj zamude. Boš pa v vsakem primeru dobil Denim, le vprašanje časa je. Sicer pa bo Microsoft najbrž spremenil režim posodabljanja z 10ko. Upam, da na nekaj bolj podobnega Applu, čeprav se je treba zavedati, da posodobitev iOS vpliva na veliko manj različnih modelov, tako da je vseeno nerealno pričakovati podobno hitrost od MS.

Stevilo modelov sploh ni nek velik faktor, ce je sistem pravilno zastavljen. Pri iOS so zadeve narejene tako, da so nastavitve operaterjev locene od OS-a... in ko izdajo novo razlicico iOS, lahko nastavitve vpises sam... ce ni na voljo operaterjevih nastavitev, ki se implementirajo naknadno (Carrier update)... Problem je bolj v tem, ker avtorji OS-a omogocajo operaterjem prevec customizacije ... in tako najdes na telefonu cel kup programov, ki jih moreda nikoli ne potrebujes, izbrisat jih pa ne mores (razen ce napravo rootas)... Res pa je bolj problem ta, da je proizvajalcev hardvera cel kup... vendar ti se nekako dokaj hitro izdajo novo verzijo... Ustavi pa se res pri prilagoditvah za posamezne operaterje...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, nekako tako ja...

http://www.windowscentral.com/all-windows-phones-get-windows-10-flagship-summer

Bo pa dokaj kmalu prišel technical preview, upam da bo za mojo - 620
smile-1.gif
Am, MS pravi tole:
Citat:
Like any upgrade to a new platform, not every phone will upgrade or support all possible Windows 10 features, and certain features and experiences will require more advanced future hardware. Our goal is for the majority of the Lumia phones running Windows Phone 8 and 8.1 to join the Windows ecosystem along with an expected hundreds of millions of PCs, tablets and other devices running the next generation of Windows.

http://lumiaconversations.micr...ith-windows-10/

To pa je zelo sirok pojem...

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Stevilo modelov sploh ni nek velik faktor, ce je sistem pravilno zastavljen. Pri iOS so zadeve narejene tako, da so nastavitve operaterjev locene od OS-a... in ko izdajo novo razlicico iOS, lahko nastavitve vpises sam... ce ni na voljo operaterjevih nastavitev, ki se implementirajo naknadno (Carrier update)... Problem je bolj v tem, ker avtorji OS-a omogocajo operaterjem prevec customizacije ... in tako najdes na telefonu cel kup programov, ki jih moreda nikoli ne potrebujes, izbrisat jih pa ne mores (razen ce napravo rootas)... Res pa je bolj problem ta, da je proizvajalcev hardvera cel kup... vendar ti se nekako dokaj hitro izdajo novo verzijo... Ustavi pa se res pri prilagoditvah za posamezne operaterje...

Neke globoke prilagoditve na WP niso mogoče. Vse aplikacije, ki so nameščene s strani operaterjev, se lahko odstranijo, je pa res, da lahko operaterji določene funkcionalnosti omejijo (npr. tethering).

Kar se pa zamud tiče, MS Mobile je Denim napovedal na IFA-ju septembra, prva večja pošiljka telefonov pa je posodobitev dobila šele v drugi polovici decembra, ostali telefoni jo bodo dobili v naslednjem mesecu ali dveh. Če pogledaš na seznam telefonov, ki so dobili posodobitev (link), vidiš, da izdajajo posodobitev večinoma po modelih in da cel kup telefonov, ki so country variant (brez specifičnih prilagoditev za operaterje), še vedno nimajo Denima. Res je, da morajo operaterji telefon vseeno stestirati, če dela ok, ampak zamuda pri večini telefonov pa ni samo zaradi operaterjev, ker bi sicer CV firmware-i imeli Denim prej, kot telefoni, prilagojeni za operaterje, pa to ne drži (večinoma).

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Pa saj features niso tako pomembni, kaj je sploh takega da res rabiš novega, saj je že zdaj vse.
Edino kar res šteje je podpora novim aplikacijam, novi Setting meni, novi UI in novejše vgrajene aplikacije in to brez skrbi ni izključeno iz upgrade, ker potem ga res ne bi mogli klicati Windows 10, če ne bi imel teh stvari:)

Drugače pa tehnično je Microsoft že ločil firmware od OSa, ker z pridom uporablja za Developer Preview. Vse kar more sedaj narediti je še korak dalje, da na isti način releasa tudi avtomatske updajte. Tukaj pa ne gre za tehnično vprašanje, ampak ekonomsko-politično, zaenkrat mi čisto ustreza Preview program z praktično stabilnimi uradnimi posodobitvami.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Pa si prebral del kjer pise: not every phone will upgrade?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

jaz pa sploh ne vem, kaj bi naj w10 novega prinesel...

problem so aplikacije, glavni problem

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
No ja, to se razume, da recimo delovanje cortane ko je telefon v standby, deluje le na novih procih.
Ampak to me niti ne zanima, tudi kamera me ne, bolj se mi gre za tekoče delovanje sistema in IE, vse drugo pa je bolj tako...postransko.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
jaz pa sploh ne vem, kaj bi naj w10 novega prinesel...

problem so aplikacije, glavni problem
Z univerzal appsi, ki jih bo WIN 10 prinesu - torej 1 razvoj aplikacije za vse 3 sisteme - telefon, PC, tablica - se bi tud to moglo v zelo kratkem času uredit.