Nokia windows phones

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
887
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
Surface pro3 ima cca isto resolucijo ekrana kot na 24" monitorju, se pravi vidis isto (majhnost ni problem ker je oddaljenost gledalca primerno nizja)

uporaba je pa za na pot (vsi: prenostnik, tablica, hibrid), ko prides v pisarno ga nataknes na doking in imas lep velik monitor, normalno veliko misko, ...

lp

Ne vem, če razumem, ti trdiš, da je 12" na Surfaceu enako kot 24" na monitorju ? Zakaj potem vidim na 20" monitorju 25 stolpcev v Excel tabeli in 13 na 10" tablici ob približno enaki velikosti(berljivosti)? Delam kaj narobe ?

Če je res kar trdiš, grem jutri kupit Surface
smile-1.gif
Ločljivost ekrana...
Tvoje 10 inch tablice imajo vse po vrsti manjšo resolucijo od Surface pro 3.

drugi problem je avtomatski DPI scaling ki gre mislim na 125% oz 150%, ko das tole na 100% je svet lepsi.

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
887
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Surface pro3 ima cca isto resolucijo ekrana kot na 24" monitorju, se pravi vidis isto (majhnost ni problem ker je oddaljenost gledalca primerno nizja)

uporaba je pa za na pot (vsi: prenostnik, tablica, hibrid), ko prides v pisarno ga nataknes na doking in imas lep velik monitor, normalno veliko misko, ...

lp

Resolucija nima pomena, če pika ni dovolj velika.

24" ali nič.

mam 2x27" tak da se s tvojim 24 ne strinjam. Drugace pa beri uporabnika pred mano
wink-1.gif

Pametnjakovič, navzgor omejitve ni.

(pre)Velika resolucija na malih napravah je (samo) za kurčenje.

Napisal si '24" ali nič'. Kaj je zdaj 24" ali nič, al je vse kar je >=24" vredu ?

Nič ni prevelika resolucija kurčenje. 1920x1080 kot je recimo SurfacePro ki ga imam, čisto uporabno za občasno delo. Da bi pa 8 ur na šitu delal na tem pa mi na kraj pameti a pade, in tudi temu zadeva ni namenjena.

Monitor navadano gledas z dolzine kolikor iztegnes roko. Pri uporabi prenosnika oz tablice gre ta oddaljenost na pol.

pa se zanimivost: surface pro 1 in 2 ima PPI 208, surface pro 3 ima PPI 216, tvoj telefon pa ima PPI 332. Zdej pa povej zakaj se kurcis ?

lp

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.548
279
83
KSZ

Se že kaj ve kdaj naj bi prišla Lumia 535 k nam? Bo pred prazniki? Cena? Zgleda namreč hudo zanimiva za price/performance
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
535 pa res lahoo kupiš v prosti prodaji, če pride zgolj 120 eur....torej ne rabiš čakat da jo dobi kak operater ampak kuj naroči prek neta

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.548
279
83
Kje pa sem napisal da bi jo kupil preko operaterja? kupil bi jo v prosti prodaji, ampak ji še nihče (ali pa ne najdem) nima. amazon.de pa hoče za poštnino 73€
bonk.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Kje pa sem napisal da bi jo kupil preko operaterja? kupil bi jo v prosti prodaji, ampak ji še nihče (ali pa ne najdem) nima. amazon.de pa hoče za poštnino 73€
bonk.gif

Še tukaj poglej če kdo kaj ceneje pošilja: geizhals

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Ker je top shit kamera, najboljša, kar lahko dobiš v "telefonu" in ker ti je kvaliteta slik najbolj pomembna...

ps, to bo naslednik tistega famoznega modela s 45 mega pixli...

I

Izbrisan uporabnik #488

Cirka dve uri sem rabil, da sem ga posodobil in nastavil. DP s prve.

Lumia 530

Za 60 EUR zadevi ni kaj očitati, mogoče bi lahko bila malo tanjša pa malo nenavadno je, da nima fleša.
Sicer solidno hitro dela.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Včeraj sem opazil, da mi je zvečer začelo nenormalno hitro kuriti baterijo na Lumia 530. Pred tem sem popoldan čakal na parkirišču v avtu in sem malo drkal telefon. Imel sem tri igrice, ki sem jih samo poizkusil in nato izbrisal, ker so mi bedne. Zvečer gledam kaj se dogaja in vidim pri aplikaciji Battery neke dodatne znake in spodaj reklama za te igirce. Izgleda da, ko sem testiral igrice, se mi je nekaj nasralo na telefon. Ko sem pritisnil na Remove adds, mi je ven vrglo nakup GoPro za 1,99€. Sploh nisem mogel odstraniti tega sranja. Zato sem enostavno izbrisal aplikacjo Battery. Mi je pa aplikacija bila všeč, zato jo bom poizkusil ponovno namestiti in upam da brez tiste navlake. Kako se lahko drugače izbriše nepotrebne stvari, ki delujejo v ozadju?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Včasih je dovolj, da telefon samo resetiraš, ker se rado zgodi, da se zaradi kakšnih appov, kak proces obesi v ozadju.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Misliš, da je touch screen telefon, pametna izbira za dedka?

problem je lahko edino pri pisanju smsov. Ker ima na majhen zaslon natišano querty tipkovnico.

Za klicanje, da klikne na tisti veiki kvadratek se mi zdi kar vredu. In še rad fotografira.