Nokia windows phones

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Pač večino dela se logično opravi na 20"+ ekranih. Zdaj ali je to PC ali pa tablet povezan na ekran sploh nima veze, osebne preference, ni razloga zakaj ne bi tablet bil edini PC.

Vprašanje je potem tisto za na poti, ko občasno pač rabiš. Ali boš imel en laptop za na pot in en tablet za igrat, torej dve elektronski napravi ali eno, ki s pomočjo tipkovnice postane še laptop.

Pa zdaleč ni uporaba v laptop načinu edina prednost desktop zmogljivosti na tablici. Jaz sem se z Android tablico počutil precej omejeno, tudi glede čisto standardne uporabe, ker sem pač malo bolj advanced user. To, da na svoji tablici nimam offline dosegljivih in instant sihroniziranih vseh svojih filov je zame pač nesprejemljivo in na Androidu se to da doseči samo z veliko mukami, ki jih nisem bil pripravljen iti skozi. Android sicer prihaja blizu Windows desktop zmogljivostim, ampak razlika je še kar konkretna zaenkrat.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vsekakor bolj resno, kot pa delo na ipadu
wink-1.gif

ok, smo že v drugi temi izvedeli da je zgoraj omenjena odlična za na sekret; browsanje pa igrice, ko prazniš telo
smile-1.gif

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
888
25
28
Ljubljana
Surface pro3 ima cca isto resolucijo ekrana kot na 24" monitorju, se pravi vidis isto (majhnost ni problem ker je oddaljenost gledalca primerno nizja)

uporaba je pa za na pot (vsi: prenostnik, tablica, hibrid), ko prides v pisarno ga nataknes na doking in imas lep velik monitor, normalno veliko misko, ...

lp

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
Surface pro3 ima cca isto resolucijo ekrana kot na 24" monitorju, se pravi vidis isto (majhnost ni problem ker je oddaljenost gledalca primerno nizja)

uporaba je pa za na pot (vsi: prenostnik, tablica, hibrid), ko prides v pisarno ga nataknes na doking in imas lep velik monitor, normalno veliko misko, ...

lp

Resolucija nima pomena, če pika ni dovolj velika.

24" ali nič.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.256
7.048
113
Saj veš, da je pika enako velika, če gledaš na zaslon iz, recimo, 2 metrov na 40" ali iz 1 metra na 20"...

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
888
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:

lp

24" ali nič.

mam 2x27" tak da se s tvojim 24 ne strinjam. Drugace pa beri uporabnika pred mano
wink-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:

lp

24" ali nič.

mam 2x27" tak da se s tvojim 24 ne strinjam. Drugace pa beri uporabnika pred mano
wink-1.gif

Pametnjakovič, navzgor omejitve ni.

(pre)Velika resolucija na malih napravah je (samo) za kurčenje.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Sem opazil, da se da WiFi izklopit v vrhnji vrstici, prizgat pa ne. GPS pa gre in vklop in izklop.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Sem opazil, da se da WiFi izklopit v vrhnji vrstici, prizgat pa ne. GPS pa gre in vklop in izklop.

Ja, češko.
hysterical-1.gif

Zdaj bodo pa spet WP verniki navalili, da je to najbolj optimalno, kar se je dalo naredit in da itak ne potrebuješ nič drugače.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj bi sploh izkapljal wifi?

Zakaj so pa potem sploh dali možnost izklopa med wifi nastavitve? Naj bo always on brez možnosti izklopa, pa bo mir.
Še vedno ostaja dejstvo, da je precej funkcionalnosti za razvojnika, ki ima praktično neomejene resurse tako pri ljudeh kot tudi pri financah (M$), precej šlampasto sprogramiranih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.256
7.048
113
Hočem reči, da verjetno se zadeve ne vklaplja izklaplja nonstop, jaz sem do zdaj mogoče 1x mesečno, pa še to zato, da grem preko GSM data na tuškabino in preverim stanje...torej za tako minimalno uporabo mi je čisto vseeno če je 1 5 ali 10 korakov..

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Pri Wifiju je poleg vklopa/izklopa pomembno tudi, na katero omrežje se telefon prijavi, tako da klasičen on/off switch bi bil zame bistveno bolj neuporaben kot trenutna ureditev.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Pri Wifiju je poleg vklopa/izklopa pomembno tudi, na katero omrežje se telefon prijavi, tako da klasičen on/off switch bi bil zame bistveno bolj neuporaben kot trenutna ureditev.
Točno to sem hotel lihkrat napisati. Jaz pri Androidu zelo redko izklopim WiFi(beri samo na letalu, ker živim v 21. stoletju!), pogosto pa grem v settings meni izbrat omrežje, na katerega naj se poveže in mi gre prav na živce, zakaj ta neuporaben izklopi WiFi gumb.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:

lp

Ne vem, če razumem, ti trdiš, da je 12" na Surfaceu enako kot 24" na monitorju ? Zakaj potem vidim na 20" monitorju 25 stolpcev v Excel tabeli in 13 na 10" tablici ob približno enaki velikosti(berljivosti)? Delam kaj narobe ?

Če je res kar trdiš, grem jutri kupit Surface
smile-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:

lp

Ne vem, če razumem, ti trdiš, da je 12" na Surfaceu enako kot 24" na monitorju ? Zakaj potem vidim na 20" monitorju 25 stolpcev v Excel tabeli in 13 na 10" tablici ob približno enaki velikosti(berljivosti)? Delam kaj narobe ?

Če je res kar trdiš, grem jutri kupit Surface
smile-1.gif
Ločljivost ekrana...
Tvoje 10 inch tablice imajo vse po vrsti manjšo resolucijo od Surface pro 3.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
V De so, ampak moram prej videti v živo. Kdo ve, se v AT (Celovec, Graz) da to kje videti ?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
THNX. Ja, Mediamarkt jo ima. A to je povsod tako, da je treba tipkovnico ločeno nabaviti ? To je najbrž zato, ker ni nujno, da se uporablja surface 3 tipkovnica ?