Nokia windows phones

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
- Bela ni bela...ok, nek umeten shine sem pričakoval ampak, ko dam zraven Trophy-ja.
bonk.gif

- barve itak da so sfaljene....raver kontrasti sicer seveda, kar se črne tiče top shit, so pa sivine že znanstvena fantastika in prav WP7 jih ma veliko lepo porazdeljenih, sam na amoled so grde.
- barve tudi niso povsem enakomerne (mogoče je sam ta omenjena, poročam ko dobim drugo) iz leve proti desni je tak rahel magenta tint
- Pentile matrika je tako močno vidna stvar, da mogoče prav WP sistem najbolj trpi, da je tekst lepo tenek, bel na črni podlagi in postane tukaj prav slaboten. Slikce v people hub-u zgledajo veliko slabše kvalitete, kot na trophy-ju s s-lcd pa seveda gre za iste thumbnaile
- Pa tudi velikost zaslona 3,7", nisem pričakoval, da bom po kaki uri še pogrešal 0,1" večji ekran, ampak to ni težava samega displaya
- vsak battery fix zgleda zbije avtomatski brightnes za kako stopnjo in zdaj je že prav premalo, pa tudi sami prehodiso zelo izraziti, npr. trophy stalno sveti 30% močneje kot lumia zraven, pa bo baterija zdržala podobno zgleda.
stupid-1.gif

Skratka...čudim se, da ni Jest, bolj skritiziral telefona, ko leži zraven 4S na mizi, ki ma "prednost" v tem primeru še zaradi manjše diagonale, sam to je res prej minus ampak glede kakovosti slike pa seveda plus. So pa to iste "napake", kot jih vidim na drugih amoledih, tako da tukaj ni nič posebnega, tisti, ki ste teh "napak" navajeni, sploh ne boste opazili 90% tega, kar sem zdaj napisal. Lumio sem prej testiral res na kratko pri dnevni svetlobi pa sem videl piksle sam nisem pričakoval, da me bo tako motilo, mogoče se še privadim.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Skratka...čudim se, da ni Jest, bolj skritiziral telefona, ko leži zraven 4S na mizi, ki ma "prednost" v tem primeru še zaradi manjše diagonale, sam to je res prej minus ampak glede kakovosti slike pa seveda plus. So pa to iste "napake", kot jih vidim na drugih amoledih, tako da tukaj ni nič posebnega, tisti, ki ste teh "napak" navajeni, sploh ne boste opazili 90% tega, kar sem zdaj napisal. Lumio sem prej testiral res na kratko pri dnevni svetlobi pa sem videl piksle sam nisem pričakoval, da me bo tako motilo, mogoče se še privadim.

Jest tega ni komentiral, ker imajo ocitno vsake oci svojega malarja
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, na svetlobi se super vidi, saj to je prednost visokega kontrasta, veliko pa pomaga OS.

Pri ajfounu pa ravno obratno, meni ni bil neki posebi berljiv. Majhen zaslon, pa tako nastavljen OS, da ma vse neko podlago.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ampak saj pri telefonu ravno potrebuješ to, da se pri svetlobi super vidi, valda ne boš telefona mel not v bajti, kjer imaš laptopa recimo, razn pač za občasno preverjanje mailov, itd...

Jest, kako pa je Note ali S2 proti lumnii, zaslon?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
S2 sem imel bolj malo priliko probat... Note je pa tudi OK...samo se mi zdi, da je na Lumii bolje vidno na soncu... Slabost Lumie so edino zelo drobne pisave ... ki se jih prakticno ne da povecat... vsaj ne na osnovnem ekranu ... v dolocenih aplikacijah se da (browser, mail,...) vecinoma pa je velikost fonta fiksirana ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
No kul, torej lumnia 1000, ki bo imela apollo, bo upam da imela tudi enak ali boljši zaslon od 900, torej čakamo
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Citat:
Uporabnik Killerius pravi:
Glavni problem Lumnie800 tudi po updatu naj bi bil 3G signal, ta kar topi avtonomijo baterije, sploh če je šibek signal. Z 2G naj bi zadeva kar držala.

Zato pa signal lovi više od ostalih
cool-1.gif

Citat:
We knew the Lumia was very robust. With other phones we’ve had to include an extra battery and a heater. We didn’t need to do that with the Lumia – it was the best. The Lumia still had data connectivity at 8km above the earth, it’s definitely got a good aerial in there. We didn’t do this for fun – we used the Nokia Lumia 800 as a serious scientific tool, and the results were remarkable.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce na tak nacin razmisljas, potem nikoli ne bos lastnik nove naprave... Ker vecinoma je tako, da bo eknkrat v bliznji ali ne tako bliznji prihodnosti prisel nov model, ki bo imel izboljsave
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To sem darjanu napisal že dobre pol leta nazaj.
grin1.gif

WP9 telefon bo pa mogoče zanj.
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ne, ni res, dejansko čakam na nekaj, ki ima večjo resolucijo, kot imam sedaj. Ne potrebujem nekega iber zaslona, ne potrebujem quad proca, ne potrebujem par tednov baterije...samo višjo resolucijo, ker pač zgolj za to uporabljam mobilnik. Note je mamljiv, a je cigel, nexus bi šel skozi, a če sem počakal toliko, bom še čakal na novi WP7 phone, kajti wm 6.5 mi je še vedno pri srcu.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
darjan opazam, da si na istem kot jaz. sicer bi sprejel tudi titana, ampak ga v redni prodaji zal ne bom vzel, kaj drugega z vsaj 4.3 in wp7 pa pac tudi ni pri nas. sem se tudi jaz ze sprijaznil, da bom na wm6.5 verjetno do konca leta:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Sa s wm 6.5 ni nič narobe, meni še vedno dela zadovoljivo. Zaluštalo se mi je edino, da bi imel novo igračko
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Težko si predstavljam, kak še zdržiš na wm6.5. Nokio z wm7 ti odsvetujem, zaenkrat.Naj pridejo not v feel&deal pa bomo pol vidli
smile-1.gif

Priporočam ti, da si nabaviš rabljeno iphone 4ko za 250? eur pa magari čez nekaj mesecev dalje daš za min. izgubo, če sploh. Takoj boš pogruntal, kak je fajn kapacitivni zaslon + moderen OS z appstorom. Za wm6.5 ga ni več kolko vem
frown-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Sploh ne rabim nobenih novih programov, vse kar imam je že nekaj let na dlančniku in ni potrebe bo čem drugem.

Mogoče pogrešam boljšo "mobilno TV", ampak pri nas itak nimajo večje resolucije kot 300px pa nekaj, tako da zaradi tega tudi nima smisla menjavat. Pa še to je bolj taki razlog...bolj za lase privlečen kot kaj drugega
wink-1.gif

Edino kar me vleče v menjavo je to, da bi pač imel kakšen nov gadget, ampak se ne bom predal potrošniški mrzlici, si rajši kupim kaj drugega, bolj uporabnega
smile-1.gif

seveda pa dokaj navdušeno spremljal kaj se dogaja s WP7, android pa me zaenkrat ni prepričan, iphone pa...je apple..appla nisem nikoli maral, žau.