Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.271
7.051
113
Pa hodijo okoli s telefonom, se fotkajo, in uploadajo slike?

Saj jaz imam tudi fb, ampak zaradi lažjega dela v skupini, osebnih podatkov in slik niti slučajno ne dajem gor. V bistvu je profil skrit
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, na fb imam do danes 93 stikov, profil ni javen, friends only.

Razen imena in priimka nekih osebnih podatkov nimam tam, saj frendi jih itak poznajo a ne
smile-1.gif
za njih pa res ne rabim pisat.

Ja, tu pa tam da kdo gor kakšno fotko pa malo pokomentiramo, selfijev pa bolj ali manj ni, ker s tem se deca zabava.

Jaz pa če kam grem, naredim fotko in uploadam, da kontrola doma vidi, kako se imam in kje sem
smile-1.gif
lažje kot v sms opisovat.

No sedaj sem začel tudi Skype uporabljat, deluje na WP brez težav. Vsaj nekaj...

Ne uporabljam pa twiterja (tega pa sploh ne razumem), instagrama in ostalih podobnih, saj FB vse to nadomešča.

Ampak žal porazno deluje na WPju = počasno nalaganje

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Mene pomanjkanje aplikacij sploh ne moti. Vse kar rabim jih imam, to da pa na morem poslušat lokalnega radia preko njihove aplikacije me pa ne boli.
Me pa boli to štekanje in samodejno resetiranje. To pa je problem. Tistega z baterijo sem že rešil
smile-1.gif
.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
4 normalne slike cca. 10 sekund za upload in prikaz.. ni hudo počasi, je pa bolj počasi kot preko računalnika in približno enako hitro kot gre preko FB aplikacije na Samsung S4 mini.. Kar zameri aplikaciji je, da so ikone za slike, kjer jih izbiraš za upload premajhne, se jih ne da poveča, preview slike pa tudi ne moreš naredit

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.271
7.051
113
A še vedno ti šteka?

Meni se je tudi včasih sam resetiral in hudo počasi delal, ampak odkar imam uradni cyan gor, je vse super. Sem že skoraj obupal nad telefonom in začel gledat po lumiji 730, ampak zgleda ne bo potrebe po menjavi
wink-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik retro pravi:
........., sam sem namestil uradno verzijo wp 8,1 in mi telefon dela enkrat bolje in dlje, ......... ---
Eni imate res srečo!
Meni 920tka po nadgradnji na Cyan deluje bistveno slabše kot prej. Programi se odpirajo počasneje (vsi), prej (Black) sem polnil telefon vsak tretji dan (vklopljen WiFi ves čas ob aktivnem brskanju na dan cca 3 ure, do eno uro pogovorov in do 10 sms, in približno 10x "bujenje" telefona za pogled vremena). Sedaj primerljivo enaka aktivnost pa ga moram polniti na dan in pol.
Poleg tega da mi je v seznam programov nasralo več bližnjic do nastavitev, ki so že itak bile prej v "mapi" Nastavitve (in so še), pa še odstraniti se jih ne da. Edino mogoče malo bolje deluje Nokia Camera po zadnji nadgradnji (pa še zmeraj slabše kot po prvi namestitvi). Odpira se počasneje, zumira po korakih (prej tekoče), slike pri slabši svetlobi brez fleša so bolj zrnate kot prej, ni neposrednega dostopa do zadnje slike, ...
Ko bom velik bom Retro (sedaj sem bolj kot Fadil) !!!

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Imaš prav!
Prej sem se že malo krivega počutil !!

Cenim, da pišeš in komentiraš tako kot je, ne pa kot večina, ki svojega kon.., pardon telefon, hvali in poveličuje na vse pretege. Če bi prej vedel za polovico slabosti WP, ga ne bi zamenjal za Androida (še za Symban ne!!)

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj ima tudi pluse:

- dobro izgleda, ekran je res soliden tudi na soncu, fotoaparat ko dela je zelo soliden.

Največja hiba pa je za moje pojme, ki ga dela NEUPORABNEGA napram konkurenci

- pomanjkanje aplikacij in nepodpora

Aplikacije so vedno za Android in iOS, za WP zelo izjemoma, včasih jo naredi kakšen entuziast, ki hoče še pokasirati.

To je kar hud problem, če hočeš imeti "pameten" telefon.

Sicer te to ne moti.

In v tem pogledu WP sploh ne more tekmovati z Androidom in iOSom.

Žal.

Kaj sem še opazil včeraj. Kar je imel Symbian na E71 lepo porihtano...

Na facebooku dobiš unikaten email naslov, kamor lahko pošlješ sporočilo, fotko in ta se potem pojavi na tvoji strani.

Pri NokiaE71 sem naredil npr. fotko in jo poslal kot mms na ta naslov, takoj se je prikazala.

Pri WP naredim fotko, kliknem na sporočilo in ne morem izbrati tega "stika", ker nima številke,čeprav nimam vklopljenega filtra.

Lahko pošljem samo email.

Pri ljudeh pa mi pokaže potem tisti naslov, v imeniku ne (sux).

-----------------

Na e71 sem se kam peljal, zagnal eno aplikacijo, ki je pobrala gps koordinate in jih shranila ali takoj serviarla na server.

WP takšne aplikacije nima, samo neke slabe približke, plačljive.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
V eni od prejšnjih odgovorov sem vam postavil vprašanje?

Rad bi vas vprašal ??Ali uporabljate --Lumia System Updater--??mislim da bi vam rešilo dosti kateri problem v vašem telefonu.

http://www.google.si/url?sa=t&...4seHqgxiiotW7Zg

Dokler se boste ogibali te aplikaacije in ne želite vašemu telefonu najboljše , ja potem res ne vem kaj za telefonov imate da vam ne delajo kot treba, to je isto kot da bi šel bolnik k zdravniku ta mu predpiše terapijo in pacient jo ne izvaja --alo ??

I

Izbrisan uporabnik #488

Baterijo bo rešil? napisal bo aplikacije? ah daj no.

Ko kliknem na tvoj link

Jaz govorim o pomanjkljivost, ki jih ne morejo odpraviti ali pa ne delajo na tem.

Bom pa dal to gor pa da vidimo, menda sem mel pa sem zbrisal.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Še enkrat te bom vprašal snecer kako se lahko tako razlikujejo tvoja in moja ter ostale Lumie če pa imajo vsaj 920 in 925 čisto iste platforme , kaj potem delate posamezniki narobe da se med nami tako razlikujejo delovanja teh Lumij čeravno imamo vsi iste sisteme, enostavno ne razumem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem si naložil, je prečekiral napravo, nič ne najde za updejtat, tak da ne vem zakaj bi to imel, saj trgovina in sistemski update očitno opravljata svoje delo, a ne?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
NE, in ravno v tem je fora da sem po namestitvi Wp 8,1 na drugi dan zagnal ta updater in se je stanje posodobilo meni na bolje, zate pa ne vem kaj dregas v telefonu da si vse skupaj sfretal da ti nič ne dela kot treba.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lepo mirno ga imam.

Saj si pa sam videl, kako odpira rtvslo.si = hroščat IE

UC browser nima nobenih težav

Drugo pa mi dela pač v okvirih svojih zmožnosti, zdaj mi že nekaj časa ni sesulo.

Občasno morda v youtube ni slike, je temen ekran, pa ekran frizne za nekaj časa, potem se zbere ekran, slike pa ni razen na refresh.

Ampak to itak youtube ne uporabljam na telefonu, tu pa tam kaj ošvrknem.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Vem da Wp ni idealna platforma za širši krog vendar je meni dosti bolj sprejemljiva kot Android , po razočaranju ki sem ga doživel na Prestigiu in to samo radi neposodabljanja--mislim da so pogoreli v vseh pogledih--sem vseno z Huaweom ki sem ga kupil ženi zelo zadovoljen je bila pred dnevom kar uspešna in obširna posodobitev in telefonček je v bistvu napreden kos ki se bo verjetno bolj prijel kot Prestigio v kar niti ne dvomim saj ravnokar nabavljam nekaj od Huaweia ki je zadnje njihovo maslo, in upam da kot se govori in piše --hit--
Windovs pa je tu kjer je , smo pač žrtve premalo sprejetega sistema oz platforme.