Nokia windows phones

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
To imaš težave z WIFijem ali mobilnim internetom?

Mobilni internet imam ves čas izklopljen in se povezujem preko Wi-Fi. Ne dela mi ne doma in ne v službi. Sem klical na Teleray, pa mi je tip rekel naj jim pošljem mail. Do sedaj kadarkoli sem karkoli nadgrajeval sem se nategnil. Vedno sem po nadgradnji zadevo poslabšal, zjebal. Ne govorijo ljudje zastonj, da če nekaj dela BP, pusti pri miru. A meni firbec ne da miru in drkam toliko časa da zjebem vse kar je možno.
uf-1.gif

Kje podpišem?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ne vem točno s katerim updateom je prišlo a tudi nastavitve appov se backaupirajo:

O, tole pa potem ni švohno, grem vrečt cyan na mojega
wink-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.130
7.765
113
Ko sem prišel domov je spet vse delalo normalno, za razliko od včeraj zvečer, ko ni delalo nič. Trenutno bom pustil pri miru, da spet kaj sam ne zdrkam. Kakšna je razlika med soft resetom in hard resetom?
Je soft reset samo to, da telefon izklopiš in ponovno vklopiš?
Hard reset je povrnitev na tovarniške nastavitve?

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Pomojem soft reset kakšno zadevo več ponastavi, kalibrira itd, čeprav se zdi da samo restarta telefon. Jest tud po nadgradnji na uradni 8.1 in cyan sem opazil, da nekateri programi niso delovali, po soft restu je blo OK. Recimo accuweather se je takoj po tem ko si kliknu ikono samodejno zaprl, po soft resetu je OK.

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni je nagajalo pri porabi, ko sem htel videt kdo papa baterijo oz. podatke, je metalo ven...

Reset= volume down+power dok ne vibrirne al je volume up+power, vseenoo
smile-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik map pravi:
........ Recimo accuweather se je takoj po tem ko si kliknu ikono samodejno zaprl, po soft resetu je OK.

Ko glih omenjate AccuWeather. A lahko proba nekdo izbrati kot eno od lokacij Cambridge v UK prosim. A gre? In če slučajni gre a pogleda na zemljevidu (tam za dež) kje mu lokacijo za Cambridge pokaže?
Hvala

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Hvala! V tej in predhodni posodobitev mi ne najde. Sem pisal in so rekli, da zato, ker je regija koa SVN. Pa ni. Telefon je iz UK in vse je nastavljeno na UK in v UK se v glavnem uporablja (925). Enako je na moji 920 kjer je pa vse na SVN.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Se je telefon polnil, vsak dan moram polnit...

Takole, 930 dela kar lepo, ampak:

- prejšnji teden me je pri klicu nekajkrat vrglo ven (dropped), resda sem se peljal skozi šentviški predor, ampak to ne bi smel biti razlog
- včeraj zjutraj je zablokirala epošta, nič ni prišlo noter, aplikacija je pa precej agresivno stala na zaslonu (ni se zaprla s pritiskom na srednjo tipko) in je pomagal power off/on...
- občasno se pri odpiranju galerije slik za precej sekund pokažejo tiste nesrečne pikice in kar dela in dela pa nič ne pokaže
wink-1.gif

- pa ne vem če je to feature ali bug, ampak če imam mobilno omrežje na ročno in grem v recimo Avstrijo, moram operaterja spet izbrati ročno. Če samo prestavim na avtomatiko, se ne priklopi nikamor. Če pa izberem ročno operaterja in počakam, da se priklopi ter potem dam na avtomatiko, potem se pa doma sam priklopi na Mobitel.

p.s. Kako resetiraš števce za 3G/wifi v Data sense? Oziroma kako narediš, da samo kaže porabo od recimo prvega v mesecu, ne pa da odšteva.

Tako da bodo morali narediti še marsikaj...

Da ne bo kdo spet kaj rekel o hardveru, to ni 820ka temveč nova 930! 820 sem pa spravil nazaj na zadnji uradni 8.0 in ko bo 8.1, bom nadgradil, naredil teste in nesel na servis. Trenutno je sicer bolj malo v uporabi, ampak wifi deluje. Zato sem tudi naredil downgrade, ker je v DP to najbolj zajeb*** in sem šel preverit, če na originalnem 8.0 to sploh še dela. Pa zgleda da dela. Pa če sem prav videl, za 820 nikjer še ni uradne verzije 8.1.

Jernej

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Te napakice ki si naštel se ti zdijo tako moteče, da si zaključil s "morali še marsikaj narediti"...

Razen dropanja klica, pa še to je lahko kriv operater, ne vidim nič kritičnega, pač bugi so povsod, tako majhni

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Hm, sem šel nazaj na stari 8.0 da sem lahko vrgel gor cyan, ampak mislim da backup ni naredil vsega. Namešča mi appe, ampak ni pa spremenil osebnih nastavitev+email accountov.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Te napakice ki si naštel se ti zdijo tako moteče, da si zaključil s "morali še marsikaj narediti"...

Razen dropanja klica, pa še to je lahko kriv operater, ne vidim nič kritičnega, pač bugi so povsod, tako majhni

No vidiš, pri BBju je bilo pa tega občutno manj, torej se tudi Nokia in M$ lahko malo bolj potrudita, kajneda. Pa točno te napakice so zelo moteče, pri telefonu tako nikoli ne vem, a sem sploh dosegljiv
wink-1.gif
. Pa seveda ima epošto nastavljeno na takojšnjo dostavo, če so to omogočili, potem se spodobi, da to dela. BB ima to že leta in jim je povprečno crknilo enkrat na leto, ali pa še to ne. Jaz sem pa telefon resetiral (oziroma se je spraznil in ugasnil) v petek, v ponedeljek je pa že viselo.

Pa ne me razumeti kot največjega tečneža, tudi jaz vztrajam na nokii zaradi nekaterih stvari, ki jih na BBju ni. Oziroma če sem pošten, vse prevečkrat doma potežkam Q10 in malce potipkam. Morebiti bo pa treba nazaj. Ampak bo treba prepričati otroke, da menjamo
smile-1.gif
.

Jernej

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Včeraj na 920 naredil nadgradnjo in zaenkrat dela še vse OK (tok tok).
Opazil sem samo, da mi je igre, ki sem jih prej imel zložene v seznamu programov pod eno ikono, ki se je nato odprla v seznam iger, zložil po abecednem redu med vse programe. Zbirno ikono z listom iger pa je še vedno pustil. Seznam je ratal predolg in nepregleden.
Obstaja kakšna rešitev ali lahko brišem igre ali pa se navadim?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Pa si naredil backup prej?

Zanimiva primerjava baterije med Androidom in WP, HTC One za WP in tisti za Android imata povsem enak HW:
2069319-baterija.PNG

Priponke

• 2069319-baterija.PNG
    2069319-baterija.PNG
    474,6 KB · Ogledi: 162