Bom kar na hitro odgovoril, ker se mi ne da delat citatov.
@Sijan: to tvoje bluzenje, da ima edini Snečer težave lahko pomeni zgolj dvoje. Da imaš težave z dojemanjem ali pa, da ne znaš brati. Najmanj jaz sem potrdil njegove težave, hkrati se pa še enemu 930-ka sama ugasne. Tako da, Snečer ni edini. Meni se je 925-ka ugasnila ene 5-i dan, potem je bil mir do predvčerajšnjim, ko me je spet pričakala zahteva za vnos PIN-a. In to ni ok. Sam nisem zamudil ničesar, ampak kaj pa, če bi takrat ravno čakal na kakšen pomemben klic.
In še tole: ravno ti in vsi tisti, ki samo hvalite telefon ste krivi za Snečerjevo razočaranje (in moje delno tudi). Namreč, če bi pisali, da baterijo kar žre, da sem in tja kaj štekne, bi verjetno oba vseeno kupila telefon in bila zadovoljna, saj bi imela ustrezna pričakovanja. Ker pa je bil to oh in sploh telefon brez najmanjše napake, so bila pričakovanja višja in pride razočaranje. Normalno. In Snečer se ne zmišljuje (ok, glede kvalitete fotk je sam spoznal, da niso tako slabe), temveč opisuje svoje izkušnje. Možno pa, da midva ne znava uporabljat telefona in imava zato probleme. Pa še kdo drug tudi.
In ja, tudi jaz ne bom menjal 925-ke, ker dela super fotke in ravno za to sem jo kupil. Baterijo bom pač polnil še enkrat med dnevom in bo. Bom pa napisal vse napake, ki sem jih ugotovil, saj ni moj namen samo hvaliti telefona, ker pač imam sam. In sam sem nenormalno presenečen (negativno), da se telefon sam resetira, da zmrzne in da med uporabo menija občasno štekne. Na skoraj 4 leta starem WP7.8 se mi to ni dogajalo in to je res škoda. Je še vedno bistveno boljši od Androida, ampak gre pa očitno po njegovih poteh.
Vsekakor pa ti priporočam, da nehaš pljuvat po ljudeh, ki opišejo težave z določenim telefonom. Morda so res kakšne nastavitve in mu to pomagaš rešit, pa je. Res ti ni treba biti WP taliban.
@Snecer, glede komentarja o tem, da ti je Nokia zamenjala kompakta. Točno zato sem jo sam kupil in sem navdušen. Fotkič uporabljam samo še za službene namene (zaradi boljše stabilizacije slike), vse ostalo pa samo še z Nokio slikam. Recimo v slabih svetlobnih razmerah dela Nokia celo boljše fotke. Razen, če se premikaš; včeraj sem kolesaril v rahlem mraku in so fotke razmazane. Ampak to ni kaj, pač omejitve tehnologije. Če sem se ustavil je bila fotka lepa.
Še glede Panorame: meni jih precej ''sfali''. Evo, nekaj primerov spodaj.
In pa glede počasnega odpiranja Nokia Camere: zadeva je res slaba, zato sem sam prešaltal nazaj na original WP kamero. Dela isto dobro, vključi se pa najkasneje v sekundi, če ne še prej.
Imam pa še eno vprašanje za WP stručkote: imam nastavljeno, da mi šiba fotke preko WiFija na OneDrive. Včeraj sem posnel kar nekaj fotk in sem se šele danes priključil na WiFi ter mi ni preneslo teh fotk gor. Danes posneta je šla takoj gor. A je to treba takoj isti dan prenesti ali je kakšna nastavitev oz. zgolj bug? Do sedaj je delalo super, res pa, da sem še isti dan priključil Nokio na WiFi.