Nokia windows phones

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
beta verzija...
prva beta 8.1 je tudi kurila baterijo, vmesne beta posodobitve so to popravile.
Nekaj je treba vzeti v zakup, če smo "testni" uporabniki in želimo vse čim prej na telefonu
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Baje včasih po posodobitvah baterija rabi nekaj ciklusov polnjenja, da se na novo kalibrira, če pa po kakšnem tednu ni bolje, je pa treba iskati vzroke drugje. Včasih pomaga tudi reset telefona po nadgrdanji, samo ne pozabiti prej narediti backup
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Mogoče pa samo nam ne dela upgrade, ki smo baterijo grajali, ker sem jim pisal oz ocenil napravo, da je ne bi priporočal... 😊

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Si vreme in Nokia camera mi ne delata, če imam angleški jezik. Zadnji update. Tko da Cortane jaz ne bom uporabljal.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.055
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej dam na 2G fixno pa rešeno? Podatkovne itak ne uporabljam preko gsm omrežja...

Sem dal na 2G in je očitno bolje, zdaj med pogovorom žre cca 15%

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Sem opazil, da med polnjenjem ne more bit ugasnjena. Je to povezano z menegmentom baterije?

I

Izbrisan uporabnik #488

Šlo skozi gladko.

wpss201408070001.png

wpss201408070002.png

Zanimivost:

Abanet s sigenco sedaj dela
priden.gif

Sicer je browsanje enako hitro=počasno

fotoaparat od Nokie enako počasi odpre

Drugih novitet ne opažam

I

Izbrisan uporabnik #488

Hecno, da z beto dela abanet
smile-1.gif
kaj se bo dogajalo z baterijo pa bom videl.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem pa še 1x kliknil na update, če še kaj najde

wpss201408070003.png

hysterical-1.gif

Pa potem še 1x pa je blo nič in ok

Folderji kr nekaj, koristno je že, sem se navadil na androidu, tu si pa bolj pazil kaj daš na zaslon

I

Izbrisan uporabnik #488

To sem opazil, da je prej odpiral stran normalno (določeno stran), čepav sem imel nastavljeno na mobilno.
Sedaj pa odpre mobilno verzijo.

Mogoče ne bi škodilo, če bi kar chrome integrirali
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Bom kar na hitro odgovoril, ker se mi ne da delat citatov.
@Sijan: to tvoje bluzenje, da ima edini Snečer težave lahko pomeni zgolj dvoje. Da imaš težave z dojemanjem ali pa, da ne znaš brati. Najmanj jaz sem potrdil njegove težave, hkrati se pa še enemu 930-ka sama ugasne. Tako da, Snečer ni edini. Meni se je 925-ka ugasnila ene 5-i dan, potem je bil mir do predvčerajšnjim, ko me je spet pričakala zahteva za vnos PIN-a. In to ni ok. Sam nisem zamudil ničesar, ampak kaj pa, če bi takrat ravno čakal na kakšen pomemben klic.
In še tole: ravno ti in vsi tisti, ki samo hvalite telefon ste krivi za Snečerjevo razočaranje (in moje delno tudi). Namreč, če bi pisali, da baterijo kar žre, da sem in tja kaj štekne, bi verjetno oba vseeno kupila telefon in bila zadovoljna, saj bi imela ustrezna pričakovanja. Ker pa je bil to oh in sploh telefon brez najmanjše napake, so bila pričakovanja višja in pride razočaranje. Normalno. In Snečer se ne zmišljuje (ok, glede kvalitete fotk je sam spoznal, da niso tako slabe), temveč opisuje svoje izkušnje. Možno pa, da midva ne znava uporabljat telefona in imava zato probleme. Pa še kdo drug tudi.
In ja, tudi jaz ne bom menjal 925-ke, ker dela super fotke in ravno za to sem jo kupil. Baterijo bom pač polnil še enkrat med dnevom in bo. Bom pa napisal vse napake, ki sem jih ugotovil, saj ni moj namen samo hvaliti telefona, ker pač imam sam. In sam sem nenormalno presenečen (negativno), da se telefon sam resetira, da zmrzne in da med uporabo menija občasno štekne. Na skoraj 4 leta starem WP7.8 se mi to ni dogajalo in to je res škoda. Je še vedno bistveno boljši od Androida, ampak gre pa očitno po njegovih poteh.
Vsekakor pa ti priporočam, da nehaš pljuvat po ljudeh, ki opišejo težave z določenim telefonom. Morda so res kakšne nastavitve in mu to pomagaš rešit, pa je. Res ti ni treba biti WP taliban.

@Snecer, glede komentarja o tem, da ti je Nokia zamenjala kompakta. Točno zato sem jo sam kupil in sem navdušen. Fotkič uporabljam samo še za službene namene (zaradi boljše stabilizacije slike), vse ostalo pa samo še z Nokio slikam. Recimo v slabih svetlobnih razmerah dela Nokia celo boljše fotke. Razen, če se premikaš; včeraj sem kolesaril v rahlem mraku in so fotke razmazane. Ampak to ni kaj, pač omejitve tehnologije. Če sem se ustavil je bila fotka lepa.

Še glede Panorame: meni jih precej ''sfali''. Evo, nekaj primerov spodaj.

In pa glede počasnega odpiranja Nokia Camere: zadeva je res slaba, zato sem sam prešaltal nazaj na original WP kamero. Dela isto dobro, vključi se pa najkasneje v sekundi, če ne še prej.

Imam pa še eno vprašanje za WP stručkote: imam nastavljeno, da mi šiba fotke preko WiFija na OneDrive. Včeraj sem posnel kar nekaj fotk in sem se šele danes priključil na WiFi ter mi ni preneslo teh fotk gor. Danes posneta je šla takoj gor. A je to treba takoj isti dan prenesti ali je kakšna nastavitev oz. zgolj bug? Do sedaj je delalo super, res pa, da sem še isti dan priključil Nokio na WiFi.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
To glede ugašanja telefona sem govoril iz svojega stališča in stališča ostalih, ki jih konkretno poznam in bi povedali, če kaj ne bi delalo. Mene recimo nikoli ne pričaka zahteva za vnos PIN, pa sem imel L920 in zdaj L1520. Res je, da se mi telefon povprečno enkrat na 1-2-3 mesece resetira sam od sebe medtem, ko ga uporabljam. Vendar vem, da s svojo hard uporabo to ni nič takšnega, da bi bilo kritično. Sem prepričan, da bi imel veliko več težav na Android telefonu, vsaj po lastnih izkušnjah, govoricah kolegov in odzivih na forumih.

Seveda pa noben telefon ni popoln. Razlika je le v dojemanju, kaj je za nekoga kritično, za nekoga drugega pa ne. Če se meni ugasne na recimo 2 meseca ne bom nič kritiziral, saj vem, da to ni nič takega, če vmes deluje brez težav. Recimo Snecer bi pa že vik in krik naredil tu po forumih
smile-1.gif

Glede baterije pa seveda tudi večina drugih telefonov ni nič boljša. Koliko jih poznam, ko Galaxya S3, S4, iPhone 5, 5s polnejo vsak dan, ali celo še kaj vmes, pa se nihče ne pritožuje, pravijo pač tako je... In iz tega vidika ni bilo podane kritike, vsaj z moje strani.

Nekaj so realna pričakovanja glede na trenutno stanje tehnologije, drugo pa želje.

Glede slik, ki ti jih avtomatsko pošilja preko WIFI na Onedrive pa ne znam odgovorit, saj tega ne uporabljam, ker kvaliteta naloženih slik ni ista, kot če preko kabla.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
To glede ugašanja telefona sem govoril iz svojega stališča in stališča ostalih, ki jih konkretno poznam in bi povedali, če kaj ne bi delalo. Mene recimo nikoli ne pričaka zahteva za vnos PIN, pa sem imel L920 in zdaj L1520. Res je, da se mi telefon povprečno enkrat na 1-2-3 mesece resetira sam od sebe medtem, ko ga uporabljam. Vendar vem, da s svojo hard uporabo to ni nič takšnega, da bi bilo kritično. Sem prepričan, da bi imel veliko več težav na Android telefonu, vsaj po lastnih izkušnjah, govoricah kolegov in odzivih na forumih.
Razlika je ali se ti to zdi normalno in nič ne pišeš ali pa pišeš, da je telefon super in te napake ne dopišeš zraven. Ker to je resna napaka, pa tudi, če se zgodi samo 1x na mesec. Meni se še ni ugasnil med uporabo. Snečer pa ne zažene panike, temveč to napiše, kar je tudi pravilno.
Pa še komentar na Androida in kao ugašanje: uporabljal več kot 2 leti, pa mi ni niti enkrat se sam ugasnil. In je šlo za cheap model. Pustimo vse ostale težave pri miru
grin1.gif
.

Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Glede slik, ki ti jih avtomatsko pošilja preko WIFI na Onedrive pa ne znam odgovorit, saj tega ne uporabljam, ker kvaliteta naloženih slik ni ista, kot če preko kabla.
Z WP8 je prišla možnost, da nastaviš kopiranje zgolj preko WiFi v največji ločljivosti (torej brez izgube kvalitete).

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ce bi se ugasnil na 2 meseca, bi jaz kritiziral
smile-1.gif
. Edino, ce je to zaradi prazne baterije. Drugace se meni ne ugasa.

slike se bojo mogoce prenesle cez cas? Ali pa ce das prenasati eno in se potem potegnejo se ostale?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
@Snecer, glede komentarja o tem, da ti je Nokia zamenjala kompakta. Točno zato sem jo sam kupil in sem navdušen. Fotkič uporabljam samo še za službene namene (zaradi boljše stabilizacije slike), vse ostalo pa samo še z Nokio slikam. Recimo v slabih svetlobnih razmerah dela Nokia celo boljše fotke. Razen, če se premikaš; včeraj sem kolesaril v rahlem mraku in so fotke razmazane. Ampak to ni kaj, pač omejitve tehnologije. Če sem se ustavil je bila fotka lepa.

Še glede Panorame: meni jih precej ''sfali''. Evo, nekaj primerov spodaj.

In pa glede počasnega odpiranja Nokia Camere: zadeva je res slaba, zato sem sam prešaltal nazaj na original WP kamero. Dela isto dobro, vključi se pa najkasneje v sekundi, če ne še prej.

Imam pa še eno vprašanje za WP stručkote: imam nastavljeno, da mi šiba fotke preko WiFija na OneDrive. Včeraj sem posnel kar nekaj fotk in sem se šele danes priključil na WiFi ter mi ni preneslo teh fotk gor. Danes posneta je šla takoj gor. A je to treba takoj isti dan prenesti ali je kakšna nastavitev oz. zgolj bug? Do sedaj je delalo super, res pa, da sem še isti dan priključil Nokio na WiFi.

Ja, fotkič je na nivoju kompakta, lepe barve naredi, celo prelepe, ker v naravi niso takšne
smile-1.gif
take žive.

Glede panorame sem samo 1x zaznal ta problem, da je bila slika defektna in sem jo pobrisal, kasneje sem pa nekako imel bolj mirno roko in nisem naletel na ta problem.

5 slik lahko zajamem največ v panorami in jih potem sestavlja.

Men se je zdela Nokia camera kao da bi znala fotko boljše obdelati? če temu ni tako potem bom spet uporabljal WP kamero, tista je pa delala hitro oz. normalno.

Sijan@
Glede napake pri updejtu. Samo zaradi mene je sedaj MS popravil zadevo
evil.gif
bila je kopica drugih, ki so jamrali in pohvalno je od MSja, da je v bistvu hitro reagiral, torej dober suport.

p.s.
Sem pa Nokio tudi pohvalil, če je kaj ok, izdelava, izgled, celo slušalke poleg, to je top premium look, ko vidiš kakšen škatlasti iPhone za 700 eur poleg.

In ker sem sedaj razumel tudi poanto fotkanja in dela boljše fotke kot Motorola, sem zadovoljen.

Edino kar mi nikakor ne gre iz glave, tako slaba baterija... to je največji minus, vse drugo se da odpraviti tako ali drugače.
Pa to, da mi je friznila 3x, to me ni navdušilo.

p.s.s

In v globalnem nisem preveč navdušen in sicer zakaj.

Ker vidijo napake, veliko nas opozarja na njih, pa ne rešujejo, razvijajo aplikacij itd. To je problem, aroganca do potrošnika, da ga prežene nazaj h Googlu
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.055
113
Kako ne rešujejo, ta napak s updejtom je bila urejena v dveh dneh, al še prej. oz kako napako imaš v mislih?