Nokia windows phones

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Malo počakaj, da se normalizira, verjetno v ozadju še kaj prenaša, to ponavadi traja tudi še nekaj ur, lahko tudi 1 dan. Če ne bo bolje še restartej telefon.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Non stop on že, samo imaš potem še možnost, "Keep wifi on when screen times out", te funkcije pa jaz nimam obkljukane. Me zanina kakšna je razlika v porabi baterije.

Kje pa bi bila ta funkcija v WP8.1, je namreč ne najdem?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Pa če je ta funkcija odkljukana ali sploh kaj pripomore k boljši avtonomiji baterije ? Morda je poraba celo večja, ko se začne vsa sinhronizacija naenkrat, ko se vklopi zaslon ?

Sicer nimam WP, ampak so sigurno kakšne nastavitve varčevanja pod baterijo/power management al' kako se že to kliče v WP.

I

Izbrisan uporabnik #488

So ja, samo tisto je kot da ne bi vklopil. Ohranjevalnik baterije se reče programu.

Baterijo žrejo zagotovo procesi v WPju, ki laufajo v ozadju in ki jih ne vidiš, kaj šele da bi jih lahko izklopil.
Pri andoridu prideš precej bolj "poleg" in zadeve onemogočiš.

Na wp lahko samo "blokiraš" program, kaj se pa zadaj dogaja pa pitaj boga.

Pojedina.

Kljub temu, da imam izklopljen auto update za trgovino in da je ni med programi, ki bi delali v ozadju, mi kljub temu ugotavlja updetje, res pa je da jih ne potegne.

Tako da v ozadju laufa polno procesov, ki požrejo baterijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri ohranjanju baterije je to, NEUMNO, namesto, da bi bilo pri porabi podatkov.

Še ena težka neumnost.

wpss201407160001.png

wpss201407160002.png

I

Izbrisan uporabnik #488

vse mam zaprto, sproti...ni da ni, da ne bi probal, ampak baterija še vedno sux

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Bom videl, če bo kaj pomagalo, sem še izklopil nekaj opravil v ozadju. Mi je pa v 12 urah spraznilo baterijo na 20%.
Malo itak, da je igračkanja po novem sistemu, ostalo pa klicanje mogoče 30 minut, pa je baterija šla.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
@snecer
kaj če bi nehal jamrat in posodobil aplikacije.
npr. senzor prenosa podatkov je že lep čas posodobljena aplikacija in ima drugačne funkcije.

In prosim ne zavajaj ljudi in uporabnikov, kako Ohranjevalnik baterije ne dela... Konkretno, ampak res konkretno se pozna, kadar imaš vklopljeno!! meni se recimo vklopi pri 20 % baterije in v tem primeru drži vsaj še 2x dlje, kot običajno! In to preverjeno neštetokrat. Ne zavajaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ohranjevalnik baterije imam vklopljen, in sicer varčuje, ko je baterija skoraj prazna. To se zgodi med 20-25%, kjer nariše ikono in prekine podatke v ozadju za vse...

In res ne vem, kaj ima v ohranjevalniku za delat nastavitev "background data for app". To logično spada med nastavitve in porabo pri podatkih.

Nič ne zavajam, z vsem živim, kar imamo izklopljeno, ohranjevalnik, minimalno uporabo, je poraba ogromna.

Zavajajo tisti, ki ne povedo po resnici.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mimogrede: aplikacije mam posodobljene... saj me na to trgovina takoj opozori.
Sploh pa sem uporabljal 8.1 že pred final

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
1% na uro se ti zdi dosti?

To je bilo doma in bi bilo ok.

Ko sem pa šel na delo in domov pa nič diral, sem pa sedaj na 67%.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Tudi sam sem mnenja da Šnečer pretiravaš z navajanjem da ti je baterija zelo slaba in se hitro trošiš, sam sem že nekajkrat naložil statistiko moje porabe baterije na Lumii 920, z vindovs 8,1 se potrošnja bistveno ne dviga to sem prebral na večih forumih kvečjemu za kak procent in to je relevantno, ne vem kaj ti delaš z aplikacijami in koliko jih dejansko rabiš in če so ti taki potrošniki jih pač odstrani, sicer pa daj enkrat tvojo statistiko baterije prilimaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lokacije sploh nimam vklopljene, izjemoma kdaj če grem fotkat, da se koordinata integrira v fotko.

Zanimivo kako zanič je glede tega tudi WP, imaš samo vklop lokacije, nič pa ne moreš nastavljat (gps, glonass...a-gps), prav nobene funkcije.

retro@ statistike baterije nimam, ker sem program Baterija ostranil = ironija, ta program deluje v ozadju in papa, a ne? lahko pa dam, ok za par dni gor