Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Lumia 930 na voljo pri telerayu za 650€
stupid-1.gif

To bi se tolkel po glavi, če bi vzel 930
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Glede na to, da mi je FB najmanj pomembna stvar, mi je to, kako deluje na wp, še manj pomembno.

Verjamem pa, da se za vsakega najde kak program, ki mu ne ustreza, na vseeno kateri platformi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri WP je tako, da si zaradi skromnosti aplikacij primoran ugotavljati, da določenih stvari ne "potrebuješ".

FB mi je fajn, ker lahko objavim fotko takoj in lokacijo, kje sem, da vidijo domači itd.

Surfanje pa ni hitro, sem kar malo razočaran nad tem IE.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
FB mi je odvraten, predvsem zato, ker je večen...

Se sploh ne poslužujem teh socialnih omrežij. Osebna preferenca in ne zato, ker WP ne omogoča
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo je pa hecno, a ne, da FB ne podpira takšnega giganta kot je MS.

Ker če prav razumem te aplikacije, ki jih ni na wp in se pojavijo.

Vse razvija kr nekdo in niso uradne.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Tudi Nike se še nis pravil naret nike+ running appa... Teh primerov je verjetno še ogromno
frown-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Fotke imam na picasi, ki je od googla, sem komaj našel nek spodoben program, kvazi picaso, da jih lahko gledam.

To je velika hiba WPja, skromnost z aplikacijami.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
To je verjetno največja hiba. Na sam dizajn OS se še da kar navadit, funkcij mu tudi ne manjka, da bi rekel da to je pa 5 let zadaj, nekih večjih bugoy tudi ni... Pa tolko je windows userjev, ki bi potem imeli popolno sinhronizacijo med win pc in wp telefonom.

Je pa potem tukaj še navajenost na OS v neki meri in pa če ti ios ali android ponuja vse kar rabiš, potem običajno neboš gledal za nečim tretjim. Kaj pa so tak dolgo vlekli z wm6.5 in drago prodajali zastarelo tehnologijo...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Pomoje želi MS spraviti folk na svoje platforme...bing, onedrive...za FB celo dela microsoft sam aplikacijo...torej to želijo, da folk uporablja
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Nisem nekako zahteven, samo "osnovne" aplikacije, ki jih poznajo "vsi" pa bi lahko podpirali.

Če se je npr. android razlezel po celi Zemlji, je pač to treba tudi upoštevati in google zadeve dodati tudi v wp.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem bolje pogledal, drugega imam.

wpss201407100001.png

"Slovenski" je bil porazen, ker si ni nikakor zapomnil podatkov za logiranje

Pa še to vidim

---------------------------------
Nazadnje posodobljeno

29.11.2011
---------------------------------

Skratka...polom
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem dal 0,99 EUR, da se ne zaj... s polizdelki in reklamami

http://www.windowsphone.com/sl-si/store/app/my-picasa/c94717ee-4ff3-40c2-8a4e-338adbfe0aa4

Skratka jaz imam zelo malo aplikacij, pa še te niso dodelane.

IE = počasen, videl sem še UC browser, to bi bila opcija
FB = počasen
Youtube = dela v IE, ok no
navigacija vgrajena = ok, sicer pa sem že komentiral
accu weather = ok
Locatoweb= plačal in ne uporabljam, za javit lokacijo uporabljam fb

In to je vsa umetnost....

Skratka na prste ene roke lahko naštejem aplikacije, ki jih "rabim" pa še te ne delajo kot bi morale.

--------------
mimogrede

Poleg ošvrka je še en zanim izraz "Poddaje", wtf...
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Ok, da še malo jaz pokomentiram 925-ko.

Po mesecu in pol mi baterija sedaj zdrži čez dan, je pa res, da sedaj več zadev naredim na Tab-u (je tudi udobneje) in namerno manj uporabljam določene zadeve. Mi je pa zadnjič v dveh urah surfanja (čakalnica) požrla ¾ baterije, kar po moje nikakor ni normalno (ekran ni bil na full osvetljen).
Občasno se mi zgodi (nekaj res novega na WP), da recimo po prehajanju v imeniku ali pri kakšnem programu za pol sekunde štekne. To se na WP7.8 in bistveno slabšem telefonu ni zgodilo niti enkrat. Enkrat mi foto aplikacije ni hotel odpret in sem ga moral restartat. Spet nekaj novega za WP. Tako da, telefon je ok, ampak zadeve gredo nekam navzdol. Namreč WP imam ravno zaradi tekočega delovanja in nesesuvanja, pa izgleda postaja v tem podoben Androidu. Da ne govorim o tem, da se mi je enkrat samodejno ponovno zagnal, ko sem zaključil klic. Upam, da ne bo 8.1 imel še več bugov.

Programe ima vse, katere potrebujem, jajc je zgolj to, da GPS programov ne moreš v praksi uporabljat, saj ti baterijo scuzajo en, dva, tri. Tako da imam za kolesarjenje starega Androida, ki mi mirno preživi tistih 6 in več ur. Zadnjič sem z Nokio naredil cca. 300 fotk in baterije ni bilo več. Nokia foto aplikacija je boljša, ampak potrebuje 5 sekund, da se zažene, tako da uporabljam kar original WP, ki je takoj pripravljena za delo. S kvaliteto fotk sem zadovoljen, bi pa lahko bile boljše, ja.

Tako to je: se je očitno še vedno treba prilagajat telefonu in ne telefon tebi. Meni osebno je predvsem baterija problematična, največji fail pa je, da ni zunanja. Tako ne moreš imeti rezervne s seboj in jo zamenjat, če je potreba. To je pa moj fail, ker tega nisem preverjal ob nakupu. Namreč do sedaj sem pri vsakem aparatu imel rezervno baterijo in je velikokrat zelo prav prišla. Očitno bom moral nek battery pack kupit.

Sicer pa: za 120 EUR sem zadovoljen in jo bom še uporabljal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Se strinjam s tem, kar je mtl@ napisal, podobna opažanja.

Uporabljam Nokia camero = zagon par sekund, nesprejemljivo
Sem tudi že moral izklopiti, ker ni šlo zagnati kamere ali maila

Občasno zatika.

titov@ ko vklopim na Nexusu7 facebook, se zadeva odpre, s prve naloži tekst in potem fotke
Na Lumiji 925 pa kar čakaš nekaj v 3 krasne

Enako v IE, dolgo nalaganje, predolgo napram konkurenci.

Baterija, to pa je dejstvo. Sramota za Nokijo, ki je bila pojem za baterije.

Če malo browsaš pa drsaš po ekranu, požre baterijo kot za šalo.

Za youtube uporabljam en "youtube" in je ok