Ok, da še malo jaz pokomentiram 925-ko.
Po mesecu in pol mi baterija sedaj zdrži čez dan, je pa res, da sedaj več zadev naredim na Tab-u (je tudi udobneje) in namerno manj uporabljam določene zadeve. Mi je pa zadnjič v dveh urah surfanja (čakalnica) požrla ¾ baterije, kar po moje nikakor ni normalno (ekran ni bil na full osvetljen).
Občasno se mi zgodi (nekaj res novega na WP), da recimo po prehajanju v imeniku ali pri kakšnem programu za pol sekunde štekne. To se na WP7.8 in bistveno slabšem telefonu ni zgodilo niti enkrat. Enkrat mi foto aplikacije ni hotel odpret in sem ga moral restartat. Spet nekaj novega za WP. Tako da, telefon je ok, ampak zadeve gredo nekam navzdol. Namreč WP imam ravno zaradi tekočega delovanja in nesesuvanja, pa izgleda postaja v tem podoben Androidu. Da ne govorim o tem, da se mi je enkrat samodejno ponovno zagnal, ko sem zaključil klic. Upam, da ne bo 8.1 imel še več bugov.
Programe ima vse, katere potrebujem, jajc je zgolj to, da GPS programov ne moreš v praksi uporabljat, saj ti baterijo scuzajo en, dva, tri. Tako da imam za kolesarjenje starega Androida, ki mi mirno preživi tistih 6 in več ur. Zadnjič sem z Nokio naredil cca. 300 fotk in baterije ni bilo več. Nokia foto aplikacija je boljša, ampak potrebuje 5 sekund, da se zažene, tako da uporabljam kar original WP, ki je takoj pripravljena za delo. S kvaliteto fotk sem zadovoljen, bi pa lahko bile boljše, ja.
Tako to je: se je očitno še vedno treba prilagajat telefonu in ne telefon tebi. Meni osebno je predvsem baterija problematična, največji fail pa je, da ni zunanja. Tako ne moreš imeti rezervne s seboj in jo zamenjat, če je potreba. To je pa moj fail, ker tega nisem preverjal ob nakupu. Namreč do sedaj sem pri vsakem aparatu imel rezervno baterijo in je velikokrat zelo prav prišla. Očitno bom moral nek battery pack kupit.
Sicer pa: za 120 EUR sem zadovoljen in jo bom še uporabljal.